Slik får du extensions til å fungere i Safari 5

Safari ExtensionsIntroduksjonen av Extensions i Safari har skapt veldig mye interesse i Mac-verden, men hvordan fungerer dette egentlig? Apple har foreløpig gjemt dette litt unna og du må gjennom et par steg for å få extensions til å fungere. Vi viser deg hvordan!

Extensions-funksjonaliteten i Safari 5 er foreløpig egentlig forbeholdt utviklere og inntil Apple har introdusert en extensions-katalog er det ikke helt rett fram å installere en extension. Det er ikke så åpenbart som man skulle tro, men følger du denne guiden kommer du i gang med Safari 5 sine extensions.

Installer Safari 5

Det første og åpenbare steget er å laste ned og installere Safari 5 fra Apple. Du finner den enten i Software Update i Mac OS X eller direkte fra Apple sine nettsider.

Slå på utviklermodus/developermeny

For å kunne benytte deg av extensions må du aktivere utviklermodus i Safari 5 og vise "Develop" menyen. Dette gjør du under Safari > Preferences.. og velg Advanced. Huk av Show developer menu in menu bar.

Safari 5

Slå på extensions

Du skal nå ha fått et menyelement som heter Develop siden av Bookmarks i menyen. Velg denne menyen og gå ned til valget Enable Extensions.

Safari 5

Last ned og installer extensions

Du må nå finne en extensions som du kan laste ned til din Mac. Du finner et par eksempler her på Mac1. Når extensionen er lastet ned, må du åpne dem (du kan dobbeltklikke på dem i nedlastningsvinduet eller finne dem i Finder).

Safari 5

Når du åpner en extension vil du få spørsmålet om du vil installere denne i Safari. Her trykker du Install

Safari 5

Ferdig!

Værre var det ikke! Nå er din første extension installert. For å installere fremtidige extensions trenger du bare å gå gjennom det siste steget i denne guiden.

Du kan avinstallere extensions i det nye extensionsvalget som du finner i menyen Safari > Safari Preferences....

Safari 5

svanos bilde

svano

Noen som får extensions til å faktisk bli værende mellom hver gang man avslutter og starter Safari. Har pøvd extensions i Safari 5 (både på ppc og intel) og alle extensions jeg legger til blir borte når jeg avslutter Safari. Er dette en kjent bug, eller må jeg velge et sted at Safari ikke skal skrape alle extensions når den avsluttes ?!

Edit: ser nå det ikke er helt stabilt og at ikke alle extensions forsvinner. Kan ha vært feil i de extensionene jeg hadde lagt inn fra før, for enkelte jeg har lagt inn senere blir værende. Får vel bare følge med å se.

RC2s bilde

RC2

Har ikke "Enable extensions"... Når jeg klikker på "Utvikle", kommer "Åpne siden med", deretter "Brukeragent" og så "Vis nettinspektør", osv osv. Hvorfor det?

Zumme

har samme problem som rc2. Finner ikke "enable extentions". Kan det være pga Norsk versjon av OS?

Håper noen som kan dette finner ut av det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai