Microsoft Office 2011 ikke 64-bit

Microsoft Office 2011

Microsoft planlegger sin store lansering av neste utgave av Microsoft Office til høsten og som de fleste sikkert har fått med seg blir navnet Office 2011. Den populære kontorpakken skal fokusere på å forbedre kompatibiliteten mellom Office på Windows og Office på Mac, men dessverre blir ikke Office 2011 en 64-bit applikasjon.

Vårt arbeid for å øke kompatibiliteten betyr at vi dessverre ikke har fullført overgangen med å flytte hele brukergrensesnittet over til Cocoa ennå. Fordi Apples rammeverk krever at vi fullføre overgangen 100% til Cocoa før vi kan bygge en 64-bits versjon, forblir Office 2011 en 32-bit applikasjon

sier Jake Hoelter, produktsjef hos MacBU

Med kompatabilitet mener Microsoft både filstøtten og grensesnittet. Mac-brukere skal lettere kjenne seg igjen i grensesnittet i Office på Windows og omvendt.

Microsoft Office 2011

Microsoft planlegger å introdusere Microsoft Office 2011 til Mac i løpet av høsten. Den nye versjonen lover forbedret støtte for Exchange og Visual Basic for Applications. Programmet skal også ha et lignende utseende som Office 2010 for Windows.

Via AppleInsider

-Evens bilde

-Even

Ser den... hadde jo vært dumt om de hadde hjulpet oss mac brukere! :P

petrus764s bilde

petrus764

Office som 64-bit er ikke akkurat noe man trenger uansett. Sjelden man må adressere mer enn 4gb ram til programmet. Så lenge det kjører i 32-bits og 64-bits modus (noe det gjør) kan det være det samme.

oyoys bilde

oyoy

Bra sagt, petrus764!

admins bilde

admin

@petrus764

I de fleste tilfeller har du jo rett, den jevne mann trenger ikke 64-bit, men det finnes folk som bruker Office litt mer ekstremt enn den jevne mann. Microsoft drar fram følgende eksempel.

Where 64-bit can make a difference for people working with huge amounts of data, such as those creating very large Excel files with data in millions of cells, or PowerPoint presentations with thousands of high resolution images.

exenpipp

Syns de nå allikevel kunne bare skrevet det i 64 bit jeg da.

Double Js bilde

Double J

@admin: I de tilfellene vil jeg fastholde at de bruker feil verktøy.

Andreas Ss bilde

Andreas S

Er det bare meg, eller ser 2011 versonen mindre sexy ut enn 2008 versjonen?

rulletrapps bilde

rulletrapp

@Andreas S: Du har rett, men som det står, den skal bli mer lik Windows versjonen.

petrus764s bilde

petrus764

Syns de nå allikevel kunne bare skrevet det i 64 bit jeg da.

Det går ikke når det er carbon-kode der. Samme som med iTunes.

mrPicattas bilde

mrPicatta

Er det bare meg, eller er windows versjonen MYE mer sexy? Kunne like godt tatt den GUI'en istedet for alt det "gråe". Passer liksom ikke inn..

Joachimsts bilde

Joachimst

mrPicatta: Den gråe glir inn i Mac OS (som Mac-bruker vanligvis liker), mens det blåhvite temaet glir mer inn i Windows.

mrPicattas bilde

mrPicatta

Den er mer Mac OSX gui ja, men den er ikke GUI er ikke like gjennomført og konsistent som på Windows. Hadde man hatt samme store tabs og knapper, og bare lagt ett grått fargetema rett over, slik som man har blå og svart tema til windows versjonen, så tror jeg at det ville ha sett mer "proft" og gjennomført ut.

jag

Tror fargene på Windows versjonen er nedarvet fra oppsettet for windows.
Kjøre standard Win7, og office er her relativt grå:
665306

/Jan

Kashmars bilde

Kashmar

Jeg liker ikke å fremstå som språk-troll, men "kompatabilitet"? Her til lands er jeg ganske sikker på at det skrives "kompatibilitet" (man sier jo ikke at noe er "kompatabelt med" noe annet).

espran

Jeg er enig med admin, og det virker som om dagens Powerpoint takler store bilder dårligere enn Keynote også, fordi jeg lagde en stor presentasjon som jeg skulle vise frem med PP, noe den ikke taklet. Det gjorde derimot Keynote

wiitho

Jeg vil nok påstå at det er et større problem at det fortsatt er carbon kode i office 2011 enn at den ikke er tilgjengelig i 64 bit.
Gammel kode lager ofte krøll for min del med prosesser som går i taket på cpu.

Litt skuffet over det må jeg innrømme..

petrus764s bilde

petrus764

Så lenge det er kodet bra trenger ikke det være tilfellet, de aller fleste moderne apps kjører både carbon og cocoa om hverandre uten av det byr på store problemer. iTunes, final cut pro, photoshop, opera etc. Og hvem merket forskjell på Leopards carbon-finder, og SLs Cocoa-finder? Ikke jeg i hvert fall.

Zimena

Jeg likte ikke disse bildene. Grensesnittet virker rotete og "Windows-aktig", men det var kanskje det som var poenget?

Dessverre trenger jeg Excel (Numbers er ikke noe fullgodt alternativ!). Ellers hadde jeg ikke tenkt på å få meg Office engang - jeg liker nemlig Nisus Writer Express langt bedre enn jeg liker Word.

Noen som kjenner til et lignende alternativ til Excel?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

@admin: I de tilfellene vil jeg fastholde at de bruker feil verktøy.

Tiltredes.

Excel-ark med millioner av rader? Not on my watch!

maschintosk

Tipper MS vil melke mest mulig ut av Mac-markedet med minst mulig ny kode (dvs. færrest mulig folk som jobber med Mac-versjonen) så lenge som overhode mulig. At de kan skylde på Apple skader heller ikke. Selskapet lever bare av markedsandel. Produktet er fullt av irriterende automatikk som gjør det vansklig/umulig for folk som kan skrive uten å bruke en halvtime eller to på å skru av automatikk. Desverre tar OpenOffice og andre programmer etter med all den unødige automatikken...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai