Ny beta av NOD32 sluppet

Tidligere i år lanserte sikkerhetselskapet ESET den første betaen av antivirusprogramvaren NOD32 for Mac. Nå har selskapet lansert en ny og forbedret versjon av NOD32 til Mac OS X.

For omlag et halvår siden tilgjengeliggjorde ESET en betaversjon av ESET NOD32 Antivirus 4 for Mac OS X og Linux. NOD32 har lenge vært en av de mer populære antivirus-programmene til Windows, men det første versjon for Mac OS X kom ikke før i 2010. Nå kommer en ny og forbedret betaversjon, som har en rekke forbedringer.

ESET

Stadig flere kjøper Mac og det bidro blant annet til at Apple forrige måned passerte Microsoft som det mest verdifulle IT-selskapet i verden. Samtidig med at markedsandelene øker, oppfattes Mac-brukere som en stadig mer attraktiv målgruppe for nettkriminelle hevder ESET.

Faren for Mac-brukere er allikevel foreløpig minimal, men dessverre dukker det opp nye og uvante trusler også for oss Mac-brukere. I forrige måned dukket det opp spyware skjult i skjermsparere tilgjengelig på MacUpdate og lignende nettsteder.

ESET

Vi har alle visst at denne dagen ville komme. At Mac ikke lenger ville være fritatt for nettkriminalitet. Derfor har ESET utviklet en betaversjon av ESET NOD 32 Antivirus 4 for Mac og Linux. Den første betaversjonen ble lansert i desember i fjor, og nå kommer det en ny og oppdatert betaversjon, som blant annet tilbyr vesentlige forbedringer tilknyttet stabilitet og enda lavere systemutnyttelse

sier Anders Nilsson, sikkerhetsekspert i Eurosecure, som er distributør av ESETs antivirus- og sikkerhetsløsninger i Norden.

Sammenlignet med den første betaversjonen har den nye versjonen følgende forbedringer:

  • Optimalisering av produktytelse
  • Betydelig forbedring i stabilitet
  • Lavere systemfotavtrykk
  • Innholds- og menyskanning

ESET

Betaen kan lastes ned gratis fra ESET.

knowsbest

vil den ferdige versjonen også bli gratis?

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Antagelig ikke. Windowsversjonen er i hvertfall ikke det, men vel verdt pengene.

effortlesss bilde

effortless

For Windows orker jeg egentlig ikke å kjøre antivirus og har skrudd den medfølgende Microsoft Defender av.

Dersom man viser litt aktsomhet på nettet, og ikke klikker på det som åpenbart fører fram til sider som vil at du skal laste ned diverse spionvare, framstår sikkerhet egentlig ikke som et problem. Rakk denne konklusjonen etter at jeg feilet å oppdage et eneste virus eller trojaner i et år med verken NOD eller AVG.

Det samme vil egentlig gjelde Mac, bare i enda større grad.

christerguttens bilde

christergutten

@effortless; Jepp, ikke noe vits å ha ultra tung programvare som tynger ned maskina og pløyer gjennom alt i loop hele tida for no reason.. Hvis du er "smart" og tar de rette valgene og ikke trykker vilt og hemningsløst som de fleste uvitende, så er det ingen fare.. Selv hadde windows i årevis, aldri funnet ett eneste virus verken norton, nod32, mcafee eller avg... Som veldig mange har påpekt, det er ikke ene og alene OSet sin feil at virus forekommer, det er vel 99 prosent den bak skjermen sin feil ;)

ggt667s bilde

ggt667

Windowsmaskinen har jeg skrudd av default gateway på,
tør ikke ha den på nettet i det hele tatt.

petrus764s bilde

petrus764

lol.

Forøvrig er det klart at markedet for slikt vokser frem, da spesielt blant mindre kritiske brukere på alle plattformer. For erfarne brukere, vil ikke dette være nødvendig, samme som på Windows.

kokopellis bilde

kokopelli

Lastet ned, kjørte scan og vips ingen ting og rapportere :D

Stefan S

macen min gikk rett i dass med denne, dog muligens fordi jeg har f-sec fra før

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Står en advarsel når du innstallerer om at du ikke må ha andre antivirus/antimalware-programmer på maskinen pga at det da kan gå til h**vete. ;)

darkzs bilde

darkz

syns denne funker ok i beta, kommer nok til å bli enda bedre med tiden. Eset på windows pcen merkes ikke at er der engang, kontra om man hadde brukt Norton:P

Chriistoffer

@Christergutten

Hvis du mener at NOD er et ultratungtprogram tar du veldig feil. Men er usikker på om det var det du mente. Men i hvert fall. Har brukt Eset sine programmer hyppig på Windows. Det er det beste programmet som ligger ute på nettet. Det bruker minimalt med ressurser og ligger helt skjult. Alt av oppdateringer, søk etc merker du ingenting av.

BlackOuT409s bilde

BlackOuT409

Syns det virka litt tungt, men klarer ikke slette/avinstallere det:S hvordan gjør man det?

Marius E

Syntes dette programmet gjorde maskinen merkbart tregere, og innlastning av nettsider tok mye lengre tid enn tidligere.

Hvit MB 2.0/4gb/early 2009.

Stefan S

@BlackOuT409
Bruk installeren som ved installering, valg for uninstall ligger der.

Henkis bilde

Henki

Mulig det er et dumt spoersmaal, men hva er det ESET egentlig oensker aa beskytte mot? Har aldri hoert om et virus til Mac.. Og dersom du tillater et nedlastet program med spyware (noe som selvfoelgelig finnes, og i enkelte tilfeller kan vaere vanskelig aa identifisere som nettop spyware) aa laste/kjoere paa maskinen, vil du jo kunne gjoere dette uavhengig om ESET er paa maskina eller ei?!

Eple

macen min gikk rett i dass med denne , samme med første betaen di slapp ut

BlackOuT409s bilde

BlackOuT409

@Stefan S Ja så det 2 min etter jeg postet:P. Er mer vant til drag and delete, så tenkte ikke over uninstall i .dmg fila:P

Sony55

Macen min stoppa helt opp og det tok meg en time å få starta den vanlig og avinstalere NOD32 :( liker ikke tanken på behov av antivirus i fremmtiden heller...

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai