Netcom lanserer 4G-modem med Mac-støtte

Netcom 4G

Mobilt bredbånd blir stadig mer populært og nylig lanserte Netcom verdens første 4G-nett i Norge, men uten støtte for Mac. Nå har Netcom lansert et nytt 4G-tilbud og endelig støttes også Mac.

Netcom var først i verden da de tidligere i år lanserte 4G-nettet i Oslo. NetCom 4G dekker i dag Oslo og deler av Akershus, og vil i løpet av året dekke Bergen, Stavanger og Trondheim. NetComs nye 4G-abonnement Mobilt Bredbånd Premium gir hastigheter inntil 20 Mbps med en månedspris på kr 499,-.

Flere av kundene våre som bor utenfor hovedstaden, men reiser ofte til Oslo, har etterspurt et abonnement som gir dem 4G-fart når de er innenfor dekningsområdet. Med nytt modem som håndterer alle teknologier, kan du surfe i toppfart der det er 4G-dekning, og bruke 3G der 4G-nettet enda ikke har dekning

sier NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

NetComs nye modem håndterer både 2G, 3G og 4G, og har støtte for Mac OS X 10.5 og Mac OS X 10.6 samt samt Windows XP SP2, Windows Vista og Windows 7. Modemet skifter automatisk mellom 2G- og 3G-dekning, men må foreløpig manuelt tilkobles 4G-nettet. Sømløs overgang til 4G løses ved en programvareoppdatering som er planlangt rundt jul, slik at modemet automatisk gir den beste hastigheten som er tilgjengelig.

Modemet som Netcom tilbyr er et Samsung USB-modemet med navnet GT-B3730. Modemet plugges rett inn i en ledig USB-port og har en teoretisk nedlastninghastighet på 100mbit per sekund. 4G-nettet til Netcom tilbyr en hastighet på 20mbit.

Det forrige 4G-modemet som Netcom tilbød, fungerte ikke med Mac OS X. Du kan lese mer om Netcoms tilbud hos Netcom.

Traktors bilde

Traktor

Blir spenende å se om 4G-nettet levere hva det lover, selv om det bare ville levert halv parten av det lovede hastigheten er jo det fenomenalt! I hvert fall sammenlignet med mitt bredbånd på lusne 1,3 mbit. Synd det bare er i Oslo, og sansynelig vis er det nok bare i de mest sentrale delene av Oslo.

s.b.h

Etter hva jeg har hørt eksisterer det i dag bare én node for 4G og det er vel begrenset hvor mange som har anledning til å kretse rundt denne. Regner ikke med noe landsdekkende på leeenge så det haster vel ikke akkurat.

proximitys bilde

proximity

Selv om man allerede har betalt for f.eks fri datatrafikk, må man ha et eget abonnement for å bruke 4G!?

Wackhys bilde

Wackhy

Ja, du har nok betalt for fri bruk av 3G, ikke 4G.

Hakkerns bilde

Hakkern

4G-nettet til NetCom i Oslo består nesten av 200 basestasjoner og alle har fibertilknytting

sjonasses bilde

sjonasse

"...og har en teoretisk nedlastninghastighet på 100mbit per sekund"

Betyr det at man må ha USB 3.0 for å kunne takle all data'n pr. sekund?

Jokkims bilde

Jokkim

"...og nylig lanserte Netcom verdens første 4G-nett i Norge," haha, verdens første 4G-nett i norge? Burde vel ha skrevet Norges første.

Høres rart ut for meg, i hvert fall.

magnuskite

og hva var rart med det da??????

Baleksander

""...og har en teoretisk nedlastninghastighet på 100mbit per sekund"

Betyr det at man må ha USB 3.0 for å kunne takle all data'n pr. sekund?"

Nei, hvis jeg ikke tar helt feil så er mbit og megabyte noe helt forskjellig.
Dessuten er det ikke slik at hvis man bruker denne 4g modulen som kobles til med usb at det er fast strøm på 100mbit inn til pcen eller som du tror 100 megabyte pr sekund.
Jeg vil tro det bare er en antenne som skaffer deg signal til 2g/3g/4g nettet, den fungerer ikke som en USB stick som man flytter filer til og fra PCen.

PS: 100mbit vil bare gi deg en nedlastingshastighet på 10 megabyte per sekund noe USB 2 burde talke. Men så er jo bare disse 100mbitene teoretiske da så jeg ville ikke uroe meg om at man må ha USB3 for å full utnyttelse av 4G nettet.

Traktors bilde

Traktor

1 mbit er 1/8 megabyte, mange som roter her. Altså er det bare snakk om 12,5 megabyte og USB2 klarer vel oppimot 60 megabyte, så ingen grunn til bekymring.

petrus764s bilde

petrus764

"...og nylig lanserte Netcom verdens første 4G-nett i Norge," haha, verdens første 4G-nett i norge? Burde vel ha skrevet Norges første.

Høres rart ut for meg, i hvert fall.

Det var verdens første LTE-nett, om det har kommet noen siden vet jeg ikke. Men påstanden var korrekt, og var ikke rar på noen måte slik jeg leser det.

Hakkerns bilde

Hakkern

@Baleksander @Traktor
Eller sagt på en annen måte:
USB2.0 har en maksimal bitrate på 480 Mbit/s (=60 MB/s) så 100Mbit/s skal la seg gjøre.

Bitrate måles vanligvis i bit pr. sekund. Noen kaller bitrate for båndbredde. Det er litt upresist. En radiokanal har en båndbredde, en del av radiospekteret, oppgitt i Hertz, Hz.
En 3G (UMTS) radiokanal har en båndbredde på 5 MHz. Når 3G ble lansert tilbød man en maks bitrate på 384 kbit/s (0,384Mbit/s) . Så kom HSDPA og vi fikk 3,6 og så 7,2 Mbit/s. Etterhvert vil vel HSPA+ bli lansert. Da kan en bitrate på 20 Mbit/s tilbys men fortsatt på en båndbredde på 5MHz.

LTE kommer som et skudd over hele verden, men NetCom var først sammen med Telia i Stockholm til å lansere dette kommersielt. Man kan sikkert finne eksempler på testnett andre steder, men disse har ikke vært tilgjengelige til sluttbrukere.

Idapus88

Hei, min kjære har denne til sin PC, og ettersom han er i utlandet har jeg fått låne den. Dessverre vil det ikke komme noe som helst opp når jeg setter den inn i min Macbook Air, og dette ringte jeg Netcom for. De sa at jeg måtte avinstallere modemet hos min kjære, så kan jeg installere den på min Mac. Tullete? Ja. De hadde ingen drivere jeg kunne innstallere for å få den til å fungere. Ganske tungvindt å gjøre det på denne måten, har ikke fått testet den på Mac'en enda altså. Men det går veldig fort for min kjære når han laster ned ting, det skal sies!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai