Enklere backup av iPhone med iPhone Backup Extractor

Da iOS 4 ble lansert til iPhone, var det mange Mac-brukere som ivrig nok trykket oppgraderknappen i iTunes. Noen av dem som oppgraderte gjenopprettet telefonens backup, mens andre satte telefonen opp som ny.

Når iPhonen blir satt opp som ny telefon, kan det enkelte ganger gå litt fort for seg, og en kan miste alle de nyeste bildene fra kamerarullen. En kan selvfølgelig gjenopprette telefonen på nytt, for så å gjennopprette backupen, kopiere over bildene til iPhoto, og gjenta prosessen med oppgradering. Dette er tungvindt og tidkrevende. Heldigvis finnes det et Mac-program som redder dagen.

Det er her det geniale programmet iPhone Backup Extractor kommer inn i bildet. Programmet gjør akkurat det navnet tilsier - det henter ut iPhone backupen, og gjør de krypterte filene om til leselige bilder, dokumenter, .plist-filer, video-filer m.m.

Programmet fungerer slik at, etter det er åpnet, trykker du "Read Backups"-knappen. Deretter kan du velge mellom de tilgjengelige backupene du har på din mac. Trykk "Choose".

Backup

Velg så i neste liste hva du vil dekryptere. Dette kan være Apps-settings, eller andre filer. Skal du gjenopprette tapte bilder, trykk "iOS Files" i bunnen av listen. Trykk "Extract", og velg hvor du vil pakke ut filene. Skrivebordet kan være en god ide.

Backup

Når filene er dekryptert og pakket ut, åpnes Finder-vinduet med backupen opp automatisk, og du kan nå hente ut hva du vil av filer fra forrige iPhone backup.

Backup

Programmet er gratis, kan lastes ned fra Supercrazyawesome.com og fungerer med iPhone + iPod Touch og nyeste iOS 4.

Martin R.s bilde

Martin R.

Jeg ønsker heller å degradere min iPhone3G fra iOS4 til 3.1.3, Folders for apps er vel og bra men veier ikke opp mot alle ulemper, flere apps kan ikke brukes lenger. Appen Navionics Marine-Denmark streiker helt, sjøkart vil ikke lastes ned, enten fordi iPhone3G ikke tåler det lenger eller fordi denne appen ikke er klargjort for iOS4 oppdateringen.
Fieldrunners stopper opp, ingen flyt lenger. World Tides fungerer heller ikke, dessuten synes jeg at iPhonen går tregt og bruker mer strøm.
Jeg ønsker å degradere tilbake til 3.1.3. men jeg ser ingen enkle oppskrifter, har ikke lyst å jailbreake heller. Lurer på om iPhone 3G kan synces tilbake til en tidligere security backup, de må vel finnes et sted på min MBP? Hvem vet?

Dani46

Min slår seg gjerne av etter pratet i 4-6min,3gs.

mrPicattas bilde

mrPicatta

Genial guide, bare synd at dere ikke informerer om hvor backup filene vanligvis legger seg, men for de som lurer:
/Library/Application Support/MobileSync/Backup

Edit: programmet finner fram til filene selv, GENIALT!! :D

bazzos bilde

bazzo

Gjorde den tabben, men hvordan får jeg tak i notatene mine?
Har brukt programmet og hentet ut notes.db fila, men hva gjør jeg next ?

pushits bilde

pushit

At det var? :P

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

For dere som syns at bateriet tappes fortere etter å ha oppdatert er det fordi wifi står på hele tiden (selv om den er i dvale)og må skrus av manuelt

Å det er ikke mulig å nedgradere hvis du ikke har en SHSH backup. (ting som er vandelig å gjøre hvis du jailbreaker. Men hvis du har oppdatert og alderi jailbreaket før er det ikke mulig å nedgradere ettersom fårespørselen går til apple og de aksepterer selfølgelig ikke det.)

jag

Nå gjør vel ikke dette programmet noe som helst for å få enklere backup av iphone. Fullstendig feil misvisende navn på artikelen.
Derimot så gir programmet utvidete muligheter for restore...
Dette har jeg benyttet meg av, og fått tilbake bilder som forsvant med oppgradering til iOS4, men enklere backup? Nei det er fullstendig på jordet å si noe sånt!!!

hendelsesløysa

Ja, programmet virker ikke helt etter hensikten.

Alfred.Woodden

Nå hadde jeg et helt annet navn på artikkelen enn "Enklere backup..." men det ble endret i redaksjonen, uten at jeg kan gjøre noe med det.

Beklager hvis det er til så stor frustrasjon for dere.

phillas bilde

philla

Kan noen forklare hvorfor siste backup programmet finner er fra oktober 2009? Tok jo en for kun en uke siden eller så.

KoC

Funker dr*t bra! Hadde slettet en del bilder på telefonen, nå er alt på plass igjen og det tok hele to minutter. Takk!

Alfred.Woodden

Et og et halvt år senere, og guiden min er fremdeles til glede for folk. God stemning :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai