Apple jobber med ny Apple TV

AppleTVRyktene om at Apple jobber med en ny utgave av Apple TV har svirret en stund, men fikk fornyet tillit denne uken da New York Times igjen tok opp tråden rundt Apple TV.

Den anerkjente avisen tror igjen at Apple vil igjen prøve å relansere sin hobby Apple TV.

New York Times drar opp det samme ryktet som Engadget har omtalt tidligere. Kilder som New York Times har vært i kontakt med, hevder at Apple TV vil bli radikalt forandret og flyttet over på iOS-plattformen.

Deler av arbeidet med den nye Apple TV har blitt flyttet ut av den vanlige gruppen som jobber med produktet og Apple skal ha ansatt en rekke designere for å utvikle et nytt grensesnitt til Apple TV. Det er ikke bare grensesnittet som skal oppdateres, men også hardwaren som skal bli både billigere og bedre. Med A4-prosessoren ombord ryktes det at Apple vil introdusere en Apple TV til langt lavere pris og med full støtte for egne applikasjoner direkte på TVen.

Ifølge New York Time er det kun snakk om kort tid før Apple vil introdusere noe nytt i denne nisjen og ta Apple TV fra å være en hobby (som de kaller det i dag) til å bli en seriøs business. Stue-markedet er alt for viktig for Apple at de kan ignorere det og selskapet har fått økt konkurranse fra Google som angriper med Google TV.

Google vil med Google TV prøve å gjøre det lettere å søke på TV, samtidig som applikasjoner fra Android kan presenteres på TVen i stua. Hvis ryktene stemmer, kan man anta at Apple vil lansere en oppdatering i september.

nevskires bilde

nevskire

Har ventet lenge på denne nyheten. Den har svirret rundt rett før wwdc men det ble dødt etter at det ikke ble noe nytt der. Det er store forandringer og nyheter på tv fronten for tiden, og Apple har nå ingen annen mulighet enn å knalle til med en app basert Apple tv til en billig penge. Flere tv leverandører har nå begynt å levere tv`er med egne innebygde mediasenter og dette kommer til å ta av kraftig i tiden fremover. Streaming av film, musikk, etc er framtida og Apple kommer garantert til å være med her. Det blir nok større nyheter i september enn det ble i juni borti San Fran.
Det er nok en sammenheng mellom kommende nyheter og den nye server-banken i North Carolina som Apple nå bygger(7 milliarder kroner....)

Gleder meg....

lilminime

Jeg har en personlig lite teori om neste Apple TV. Jeg tror ikke det kommer ny Apple-TV hardware. Jeg tror Apple TV kommer som en oppdatering til 50-100 millioner brukere. Iform av iOS 5 e.l. og så vil du få kjøpt en DOCK med HDMI-ut.

Når telefonen dockes vil OS'et på telefonen endres fullstendig til en iPhone TV-mode lignende ting hvor kun telefon-modemet er aktivt.

Telefonen har man alltid med seg, og en dock er mye mer stue-vennlig enn en dedikert enhet. En annen ting vil være at med en dock-løsning så blir prisen så lav at en SVÆRT STOR andel av iPhone brukerne vil komme til å bli atv-brukere. Det vil med en slik løsning gå enormt fort for apple til å bli desidert ledende innen media-senter.

Tenk deg personer som ikke har internett på hytta. En AppleTV-boks vil ikke hjelpe her, den vil være ubrukelig.Men med AppleTVOS på iPhone vil du kunne leie / kjøpe film når du har wifi (hjemme eller jobb) og alt du trenger å gjøre er å ta med deg telefonen på hytta, og voilá. Film.

Tenk deg at du skal på vorspiel - alkohol skal konsumeres i et rolig tempo med en film snurrende i bakgrunnen. Det skal leies film; Ola har lyst å leie Barley Legal Supersluts 18. Men NEI; du har allerede kjøpt denne filmen, og det er ikke vits å kjøpe to ganger - du slipper å dra hjem for å hente aTV-boksen din, en minnepenn e.l. Du drar iPhone ut av lomma, og vips så er filmen klar.

Såklart vil ikke apple tjene like mye penger på hardware-salg med en slik løsning, men jeg tror det vil gjøre iPhone enda mer hypet opp, enda mer interessant for flere folk og skape total dominans innen multimediacenter.

Noen som har noen tanker bak dette? Er jeg den eneste som tenker at dette kan være en reel mulighet?

Hopalong

Helt enig i at den nye AppleTV vil bruke iOS, men ikke helt enig i hardware synet ditt med iPhone og dock, dog nesten...

Jeg vil ha en dedikert AppleTV som i dag, men som gjerne dropper harddisken til fordel for en iPhone dock, men fortsatt har streaming fra internet og hjemmenettverk når iPhonen/iPoden ikke er docket.

Fingers crossed, men jeg føler meg ganske så sikker ;-)

corneliuzs bilde

corneliuz

Tror det kommer en egen dedikert boks, MEN en slik iphone løsning ville vært genial!
Enda bedre enn en dock ville vært en kabel som man har plass til i lomma, med en slags "dock-duppeditt" tilkoblet slik at man fikk iphone i rette modus.
Tviler dog på at du vil få leie Barely Legal Supersluts 18 igjennom Apple (hehehe...!) ;)

sanna1

Genial tanke, lil... Spørsmålet blir, som du selv er inne på: vil ikke Apple ønske en dedikert boks og dermed tjene på hardware? Formfaktor alla iphone 4 eller Mac mini vil kanskje gjøre at store deler av Apple-folket kjøper en ekstra boks uansett?

MEN mitt spørsmål er: Når begynner Hollywood-folket å lansere filmer og serier LIKT OVER HELE VERDEN? Slik at vi her i lille Norge kan begynne å nyte godt av den delen av itunes.

EspenIrgens

Jeg ville nå foretrukket å ha telefonen nær tv-sofaen, og slippe enten å gå bort til tv'n for å bruke den, eller ha enda en kabel/dings på stuebordet å forholde meg til. At iPhone funker som klikker til atv går jeg ut fra som selvfølgelig.

Ketle

Jeg ønsker meg en Apple TV som også fungerer som NAS slik at man kan streame bilder og video til mange ulike enheter og også laste ned via bittorrent selvsagt.

t.nilsens bilde

t.nilsen

Jeg skjønner at ATV er spennende og bra for mange, men hva i all verden kan den brukes til? Kan den brukes som dekoder for kabeltv, eller spille av mine filmer på WiFi-nettet mitt? For å se gratis film på nett til en kvalitet jeg krever, samt med minimum 5.1 lyd, har jeg ingen tro på at skjer automatisk (og gratis som sagt) ved at man plugger inn ATV....

spiffers

Det er foreløpig for liten lagringsplass på iPhone til å dra med seg Barely Legal Supersluts og annet snusk i fullt HD-format. Et filmarkiv på en eller to filmer er ikke akkurat imponerende ;) Det øyeblikket man har en TB eller to i iPoden er nok det scenarioet mer tenkelig :D Men uansett, det er en besnærende tanke, lilminimi :D

MrUnderhill

Me want!

Hvis det kommer en ny AppleTV, høres det fornuftig ut at den er basert på A4 prosessoren og iOS. Det er hardware Apple kjenner godt (iPhone + iPad), og det vil forenkle ting for tredjeparts utviklere.

Hvis en slik boks kommer vil, og den blir billig (Engadget spekulerte på 99$), så vil den enten være avhengig av ett iTunes bibliotek på en PC/MAC i samme nettverk. Eller så må alt streames.

Ser også for meg at iPhone / iPad kan brukes som fjernkontroll...

tenthumbs

Tipper Apple har gjort seg noen tanker om hvordan de kan servere iAds på TV'en min også.

baiazs bilde

baiaz

Apple TV er det dårligste produktet jeg har kjøpt fra Apple

Jeg bruker ikke min Apple TV... da jeg flyttet ble den pakket ned... og med stor sannsynlighet blir den ligge nederst i en eller annen eske. Ubrukelig produkt - da vil jeg heller ha en MacMini

EspenIrgens

Er det produktet i seg selv som var dårlig, eller innholdet? Jeg er skeptisk til ATV før vi her på berget får samme tilgang til samme filmer og serier som i iTunes USA/UK.

Det vel mange morsomme / nyttige apper man kunne dradd opp på skermen, midt i et program. For eksempel mini-biografier/handlingsrecap for serier. Eller - uhm - bytte ut vuvuzelaer med kubjeller. Eller styre Get HDPVR via atv/iphone. Shoppingapp som lister opp alle produktplasseringer fra et program, med muligheter for å kjøpe. En app som automatisk demper reklamelyd. Etc etc.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai