Apple kjøper kartselskap

Poly9Ifølge en artikkel i den kanadiske avisen Le Soleil har Apple i det stille kjøpt opp selskapet Poly9. Selskapet har i lengre tid jobbet kartteknologi opp mot Google Maps, MapQuest, Google Earth og flere andre karttjenester. Poly9 er det andre kartrelaterte selskapet Apple kjøper opp på kort tid.

Apple har de seneste månedene kjøpt opp en rekke webselskaper, deriblant musikktjenesten LaLa og karttjenesten
Placebase. Oppkjøpene skal ha skjedd både for å sikre seg teknologi, samt talenter innen web.

Nå har Apple kjøpt opp enda et selskap og interessant nok er det igjen et selskap som leverer kartteknologi som Apple punger ut for. Selskapet Poly9 har vært kjent for å utvikle svært spennende kartteknologi og det antas at Apple har kjøpt opp selskapet både for å skaffe seg tilgang til Poly9 sin teknologi og de ansatte. Ifølge Le Soleil har de fleste av selskapets ansatte allerede flyttet til Apples hovedkvarter i Cupertino og de har signert på strenge avtaler som forhindrer dem å snakke om oppkjøpet eller selskapet. Nettsidene til Poly9 har også blitt tatt ned og Apple har ikke offisielt kommentert oppkjøpet eller hva de betalte for selskapet.

Siden dette er det andre oppkjøpet som relaterer seg til kartteknologi Apple gjennomfører på kort tid vil spekulasjonene om Apples forhold til Google og Google Maps nok en gang komme på dagsorden. Etter introduksjonen av Googles Android har konkurransen mellom Apple og Google økt kraftig og mange tror at Apple vil bruke oppkjøpene til å utvikle et alternativ til Google Maps for bruk i sin iPhone.

christerguttens bilde

christergutten

Spennende :) Det hadde ikke vært ulogisk med Apple kart-løsning med innebygget navigasjon ala google maps på android til iPhone.
Kanskje det er dét Apple forbereder seg på :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai