Twitter rett i Safari

Twitter i SafariIntroduksjonen av tillegg/extensions i Safari 5 har skapt en rekke nye tillegg og Apple planlegger å åpne et eget galleri for tilleggene senere i år. Tilleggene blir stadig mer avanserte og nå har den første komplette Twitter-klienten dukket opp til Safari. Ostrich er et tillegg som gir deg Twitter rett i Safari.

Ostrich gir deg tilgang til den populære mikrobloggingstjenesten Twitter rett gjennom et tillegg i Safari. Når du har installert Ostrich får du opp en liten knapp i Safari som viser deg hvor mange uleste tweets du har og trykker du på knappen åpner det seg et lite vindu med all informasjon du trenger.

Du kan enkelt tweete rett fra Safari og tillegget kan automatisk legge med en link til nettsiden du har åpen i Safari for øyeblikket. Ostrich lar deg selvsagt også retweete og svare på tweets du får.

Twitter i Safari

Ostrich er et spennende produkt selv om tillegget foreløpig nok ikke kan erstatte Tweetie, TweetDeck eller andre mer avanserte Twitter-klienter for de som bruker Twitter mye. Ostrich er gratis og kan lastes ned fra Ostrichapp.com.

Husk å følg @i1no for tweets fra Mac1, iPod1 osv. Du kan også følge oss som jobber med i1 på @matsbs, @mrkolby, @arkepp, @thomasberglund og @macbruker.

nubbizs bilde

nubbiz

Finnes det en extension som automatisk lukker nedlastningsvinduet når en nedlasting er ferdig? Det er vel den eneste funksjonen igjen fra gilms som jeg savner å finne en extension for.

FoRs bilde

FoR

Den er helt grei, men reklamen fra flere nettesteder legger seg over selve appvinduet sånn at man ikke kan se hva som er der.

ColdMac

G5

@FoR Anbefaler AdBlock til Safari
http://sweetpproductions.com/safariadblocker/

Fungerer fint i 5.0 6533.16, har brukt den i flere år uten problemer.
Uten denne hadde jeg brukt FireFox sin AdBlock Plus.

flyndrefjess bilde

flyndrefjes

ADBlock har jeg også installert nå i Safari.
Intet mindre enn en super tilværelse for tiden!
Brukte Opera tidligere, men Safari er MYE raskere på Mac.

FoRs bilde

FoR

@G5

Takk for tipset, jeg trengte den til andre annonser. :)

Det som skjer er faktisk at reklamen på f.eks dagbladet.no, som ligger i overskriften, legger seg over selve appen. Se skjermebilde her: http://www.sandbye-ruud.no/ostrich.png

ColdMac

Jesper Karsrud

FoR: Ser ut til at extensionen ikke tar høyde for flash uten spesifikke parametere, noe som fører til at en extensionen ikke klarer å legge seg over flashene. Dette er en av ulempene med flash, fordi man ikke kan ta høyde for at alle har satt parametere som gjøre at ting fungerer 100%. Det at dagbladet ikke har satt disse parameterne er egentlig ikke så merkelig, siden de ikke har noen lignende funksjonalitet på sidene sine (lightbox etc.).

Eneste måten å unngå det på, vil altså være å blokkere reklamene med en adblocker, da extensionen ikke kan ta høyde for det. Håper det var til hjelp? :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai