Neste Mac Pro med USB 3?

Ny Mac Pro?Mange har ventet på en ny versjon av Apples arbeidsjern Mac Pro, men oppdateringen har latt vente på seg.

Det er faktisk mer enn 500 dager siden Mac Pro sist fikk en oppdatering, men skal vi tro Hardmac trenger vi ikke å vente veldig mye lenger.

Nettstedet Hardmac hevder å ha fått troverdig informasjon som tilsier at Apple vil oppdatere Mac Pro mot slutten av sommeren. I tillegg til å inkludere helt nye prosessorer fra Intel, skal også en ny Mac Pro få støtte for Intels nye USB 3.0-standard. USB 3.0 gir USB en mye høyere teoretisk hastighet.

Men det skal ikke bare være USB som blir prioritert, det ryktes nemlig også at Apple vil gi en ny Mac Pro tilgang til den oppdaterte Firewire-standarden som kan gi enten 1.6 Gbit/s eller 3.2 Gbit/s overføringshastighet - en stor forbedring fra dagens Firewire 800.

Det er også verdt å merke seg at Apple og Intel lenge har hatt et samarbeid om «Light Peak» , en ny fiberbasert kabelteknologi som skal kunne erstatte mye av dagens kabelrot. Med en eneste kabel skal man kunne overføre data fra skjermer, lagringsmedier og nettverk med en båndbredde på opptil 10Gbps. «Light Peak» kan i teorien erstatte bruk av Firewire, USB og DisplayPort en gang i fremtiden.

Dokumenter Engadget har fått tak i viser at Apple planlegger å introdusere produkter med «Light Peak» allerede i løpet av 2010 og at selskapet vil satse tungt på denne teknologien. Ifølge Engadget ble demonstrasjonen som Intel gjennomførte av «Light Peak» under IDF gjort med et prototype hovedkort fra en ny Mac Pro.

Mye tyder på at «Light Peak» ikke er klar for en ny Mac Pro, men man skal aldri si aldri med Apple og det hadde i såfall vært en svært spennende utvikling som Pro-brukere hadde satt pris på.

SinWins bilde

SinWin

Light Peak og nyere FireWire-standarder er noe jeg liker å se! USB kan de beholde for min del. Gleder meg til også bærbare kommer med raskere FireWire og Light Peak.

ggt667s bilde

ggt667

Der vil sansynligvis komme overganger fra e-SATA, USB 1, 2 og 3 samt FW 400, 800 og 3200 til LP.

yates56s bilde

yates56

Gleder meg som en liten unge til det kommer ny oppdatering. Har vært lenge å vente nå!

appeltje

bare det kommer en oppdatering snart. Har budget i år til å investere i en, men ikke ubegrenset vente tid. hadde jeg vært nødt til å kjøpe en idag, da hadde jeg gått for en iMac. akkurat nå gir den mer igjen for pangene. Men jeg vil ikke ha noen iMac. Jeg vil ha en mac pro! så jeg venter og venter, mens pengene brenner i lomma ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai