Magic Trackpad dukker opp igjen

Apple Magic Trackpad

Rett før WWDC tidligere i år dukket det opp bilder fra et foreløpig uannonsert Apple-produkt med navnet Magic Trackpad - en multi-touch trackpad.

Tidligere i år søkte Apple om trademarkbeskyttelse av navnet Magic Trackpad. Den gang trodde vi kanskje det kunne ha noe med nye MacBook Pro-modeller å gjøre, men nye MacBook Pros både kom og gikk uten noen Magic Trackpad.

Kun få timer før Steve Jobs åpnet WWDC tidligere i år fikk nettstedet Engadget tak i bilder av det som skulle være Magic Trackpad fra Apple. Bildene så relativt overbevisende ut og skal ifølge ryktene vise en ekstern trackpad fra Apple med multi-touch bevegelsene vi kjenner igjen fra iPhone, iPad og MacBookens touchpad.

Magic Trackpad

Mange trodde at Apple ville annonsere dette produktet på WWDC, men som de fleste nok fikk med seg lanserte ikke Apple noe slikt produkt. Det gikk deretter litt i glemmeboka, men nå har det dukket opp dokumentasjon hos FCC (Federal Communications Commission) og det har selvsagt satt fart i ryktene igjen. Dokumentene som FCC nå har frigjort stammer helt tilbake til oktober 2009, men produktet er det samme som Engadget avslørte tidligere i år.

Magic Trackpad

Dokumentene fra FCC beskriver produktet som en «Bluetooth trackpad» og dermed bekreftes ihvertfall dette produktets eksistens. Om dette er et produkt Apple har tenkt å annonsere eller om det har blitt forkastet vites ikke, men når Apple har sendt inn dette til godkjenning hos FCC er sannsynligheten for at produktet vil bli å finne i butikkene relativt stor.

Via Engadget

SgtAlexxs bilde

SgtAlexx

Jeg skal garantert ha en hvis de kommer! Er jo så vant til trackpaden på MBPen min at jeg blir jo helt satt ut når jeg må bruke vanlig mus :)

SgtAlexx
www.molotow.no

Tomriken

Tipper denne er ment som fjernkontroll til ny TV med iOS4.

macelsk

@Tomriken

Ganske bra antydning! :)
Er med på den !

arnefismen

Jeg tror ikke dette er ment som en fjernkontroll til ny tv. Muspeker på tv-skjerm er ikke akkurat lettvint, spesielt ikke om man sitter på avstand. Tipper dette kun er for stasjonære brukere.

Burrell

@arnefismen: det blir nok ikke en liten pil på skjermen a la OSX - tenk deg nåværende AppleTV interface men at man kan scrolle og velge uten å klikke seg i hjel som i dag.

Bankers at denne er til en ny AppleTV, IMHO.

fullofsins

@arnefismen: Muspeker på tv-skjerm er ikke noe problem. Bruker iPad'en som en trackpad på 46" tv. Helt sjef :) Har brukt mini tastatur som Logitech dinovo mini tidligere men det kan ikke sammenlignes. iPhone som trackpad er til og med mye bedre enn et annet mini tastatur med mus.

Sorry

Halo i luken.... Trackpad til ATV? Nå er det vel solgt ca 80 millioner "trackpader" i form av iPhone, iPod og iPad. Det er vel ikke akkurat sannsynlig at Apple skal sponse evt ATV-brukere uten i-enhet med billig trackpad?

dngs bilde

dng

Blir moro å se hvordan denne paden fungerer sammens med digitale verktøy som adobe pakken og diverse andre programmer!

Burrell

@Sorry: Hallo i luken selv ;-) De fleste AppleTVs befinner seg i stuer hvor det ferdes diverse mennesker. Trengs nok en dedikert fjernkontroll, og hvorfor ikke en trackpad?

arnefismen

@fullofsins: Vi blir nok ikke enige, jeg bruker iPad'en min som trackpad for mini'en min, og er ikke veldig fornøyd med den løsningen.

@burrell: Jeg er bankers på at denne ikke er til en ny tv.

Det jeg tror kommer til å skje, er at tv'er blir dumme. Jeg ser for meg en tv som knapt nok har noe interface på tv-skjermen, du gjør alle operasjoner på iphonen/ipaden/ipoden, så vil tv'en vise frem innholdet. For det er jo det tv'er er gode til - nemlig å vise frem innhold.

Remote.app på iPhone illustrerer litt i hvilken retning jeg tror Apple ønsker at det skal gå. Du forholder deg bare til det som skjer på iPhone/iPod skjermen frem til devicen du fjernstyrer begynner å spille innhold.

devo

@arnefismen er garantert inne på noe her. Det gir ikke mening å konstruere en haug av interface på en tvskjerm når man kan benytte iPhone, iPad, OS X... osv. Ser man for seg at tv kan brukes som en AirTunes? Dvs, "Vis video på Stue-TV" direkte fra iTunes? Eller direkte fra iOS? Joda, det går andre veien men ikke før man på mesterlig vis har trykket seg gjennom menyene. Dessuten: Ingen tastatur... ikke helt praktisk spør du meg. "Skriv inn passord. Søk etter innhold." Nei.

Og mer: Hvordan er dessuten forventningene til et slik produkt? Hva skal det egentlig være? Hvorfor er det ikke internett på denne saken? Nei, lag heller et interfacefritt avspillingsprodukt som kan styres fra andre enheter. Vil du ha alt på tven, så... kobler du til en mac Mini.

Og, en touchdevice er bare brukbar når innholdet faktisk er bak der du trykker. Alt annet vil nødvendigvis begrense seg til standard muspeker/gestures.

Extreme

http://store.apple.com/no/product/MC380?mco=MTg1ODA3NDY

kvasbo

Jeg sitter med en i hånda nå (er på ferie i NY og kjøpte en i Apple store akkurat i det de ble lagt ut).

Den ser knallfin ut, større enn jeg hadde ventet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai