Apple med nok et rekordresultat

Apple annonserte i kveld resultatene for det tredje finanskvartalet i 2010, og selskapet kunne nok en gang rapportere svært gode tall. Apple hadde en omsetning på 15,7 milliarder dollar og et overskudd på 3,25 milliarder dollar.

I samme periode solgte Apple 3,47 millioner Macer (en økning på 33%), 8,4 millioner iPhones (en økning på 61%) og 9,41 millioner iPods (en nedgang på 8%). Apple solgte også imponerende nok hele 3,2 millioner iPads, kun 200 000 færre en det totale antall Macer.

Tags:
stigzys bilde

stigzy

Og de stiger og stiger :-D

missilecathcers bilde

missilecathcer

Håper ikke alt dette går til hodene på de.

nubbizs bilde

nubbiz

Føler det allerede har gjort det.

Sony55

enig med nubbiz

macelsk

Enig med dere begge

Origins bilde

Origin

Enig med alle tre..
Jeg har aldri fått så mange produkter med så mange feil og problemer som jeg har de siste 2-3 årene.. :/

pc

At apple vokser så voldsomt kan tyde på at Aple ikke lenger er "David" som kjemper mot " Goliat".

Alt snakk om microsofta markedmakt kan blekne mot et scenario hvor Aple blir ledende fordi Aple jo har kontroll på både maskinene, operativsystemet og til dels programmene.

I ipad er vel faktisk maskinene låst til bestemte inholdsleverandører (?).

Aple lager utvilsomt mye bra produkter til glede for mange, men kan overskuddet bety at macbooken burde koste under 5000 kr.

Kan kan konkuransetilsynsbyråkratene i EU nå komme til å fatte større interesse for Aples markedsposisjon ?

Origins bilde

Origin

Kommer Apple til å godta en macbook pris på 5000,- ?

oyvind0402s bilde

oyvind0402

macbook til 5000? JA TAKK :D

Arild Holtet

Føler som fler, at dette har gått til hode på Apple.

Øker og øker med iPhone og iPad, mens selve "grunnvollen" som var datamaskiner kommer i bakgrunnen. En trist utvikling, for de som ser på Apple som en produsent av datamaskiner.

nitron

pc: Vel.. Enn så lenge har Apple under 5% markedsandel i verden på pc'er, noe som i liten grad kan sies å være "farlig" ifht det du nevner.

Brukere av iPad er slettes ikke låst til noen som helst innholdsleverandør, tvert i mot faktisk. Du kan kjøpe film, musikk, e-bok, lydbok fra hvor som helst i verden (eller laste det ned ulovlig fra nettet) og legge det over på iPad'en din, ingen hindringer. At iTunes tilbyr det samme, betyr ikke at du MÅ benytte deg av det, selv om det i mange tilfeller er både mye enklere, bedre utvalg og billigere. Apple lager også en forsvinnende liten andel av de totalt 225.000+ app'sene som finnes til iPhone og iPad selv, det står uavhengige utviklere for. Og før det argumentet kommer: nei, Apple bestemmer ikke hva programmene skal gjøre, de godkjenner alle programmer som er i henhold til de retningslinjene som er satt (av hensiktsmessige grunner). Dette sikrer at man ikke får virus, malware etc, at programmene gjør det de sier, og gjør at man som iOS-bruker får en mye bedre brukeropplevelse. (Det samme gjelder forsåvidt Mac, Apple lager en svært liten andel av programmene som finnes, faktisk så liten at det går ikke an å argumentere slik du gjør)

Til dere som synes at en MacBook burde koste under 5000 kr.. Noe sier meg at dere ikke har vært altfor mye borti bedriftsøkonomi? Her får dere et børsnotert selskaps 101: Dets fremste oppgave er å skape mest mulig verdi for aksjonærene. Hvis tilstrekkelig mange nok (dette diffuse begrepet er det bare Apple som vet kvantiteten av, men det er uansett et resultat av nøye lønnsomhets-, priselastisitets- og produksjonskapasitetskalkyler) folk i Norge er villige til å betale 8490 for en MacBook (og det er mange!), ja så hvorfor skulle Apple ta 5000 for den? For å være snill med de som ikke har råd til den, og selv tjene mindre penger?

Ang. Eu's konkurransetilsynsbyråkrater.. Se første setning, det er en ikke-sak. Apple's markedsandel er klart størst i hjemmemarkedet, altså USA. I Europa er de hvertfall ikke i nærheten av å måtte reguleres av noe konkurransetilsyn pga. for stor markedsmakt.

Den som ikke har tatt seg vann over hodet, den har bare sett toppen av isfjellet!

pc

I følge økonomisk teori tjener ingen penger når det er perfekt konkuranse fordi tilbuds og etterspørselskurven vil finne et balansepunkt hvor overskuddet er null.
Aples kvartalsresultat viser at de på en eller annet måte kan ha funnet litt ly for priskonkuransen feks. ved patenter eller annet.

I pc verdenen er det ikke prispress på operativsystem, men beinhard konkuranse mellom pcleverandører.

I macverdenen er det som kjent ikke opp til alle og enhver å produsere mac kompatible maskiner....derfor koster en macbook mer 5000 kr.

Man kan like det eller mislike det, men for oss maccere som ikke engang vurderer å vende tilbake til PC-verdenen er bogstavelig talt prisgitt Aple...og resultatet av det er muligens netopp det utrolige overskuddet.

Når ipad nå er igang skal man ikke se bort i fra at Ipad prisen blir så lav i mange land at Aple også tar markedandeler fra PC markedet også i lavinprissegmentet for surfing og mail.

Houd.inis bilde

Houd.ini

Arild Holtet: Helt enig. Bare se hvordan oppdateringsfrekvensen for f.eks Macbooks og Mac Pro har sakket av, og de faller bak resten av PC- verdenen mht utvalg i maskinvare. Skjermkortene i de siste iMacene var utdaterte allerede da maskinene kom, og og det "råeste" skjermkortet til Mac Pro (Radeon HD 4870) må man på bruktmarkedet eller museum for å i det hele tatt finne i vanlig PC-utgave. Heldigvis har man jo et Hackintosh- miljø som oppdaterer støtte for ny hardware raskere enn Apple greier å henge med.

effortlesss bilde

effortless

En viss indikator på at Apple har begynt å sakte akterut er bakgrunnen på iPhone som blir brukt til markedsføringen. Uansett hvor absurd det måtte hørres ut, så ville "gamle" Apple aldri ha lansert noe så grått og kjedelig. Nå bruker de også mer teknisk prat på hjemmesidene deres, som tyder på at de har hengt seg opp i tall mer enn brukervennlighet og funksjoner. Det blir som en bokser som langer ut med store armbevegelser. Han oppnår kraftige slag, men utsetter seg selv for stor fare ved et tilbakeangrep. Før var Apple mer tilbakeholdne, de svaiet rundt med et elegant fotarbeid, holdt armene tett inntil kroppen og slo til på elegant vis uten å bruke overflødig energi. Alt var rett og slett mer feilfritt og harmonisk, dog skjedde ting i mindre skala.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai