Ny video av Office for Mac 2011

Det har dukket opp en ny video på et drøyt minutt som viser det nye brukergrensesnittet og funksjonene til Office for Mac 2011. Det er hovedsaklig ting vi allerede vet, men det er ofte en annen ting å se det i bevegelse.

DanTheMan

De nye ikonene så dritkule ut! Selvom de gamle fløt litt bedre inn...

pushits bilde

pushit

iWork!

kjetil02

Jeg kan knapt tenke meg et program som er mindre egnet til tekstbehandling enn Word. Mine mindre datainteresserte kolleger har brukt enormt mye tid på å finne ut hvor helt enkle ting er i den forrige versjonen, og det ser jammenmeg ut som om de har beholdt den samme brukerfiendtlige oppbygningen i den nye versjonen.

Hvorfor ikke fokusere på et brukervennlig tekstbehandlingsprogram som iWork - eller enda bedre, Nisus writer pro? Der har de forsøkt å følge brukerens logikk, fremfor å tvinge brukeren til å endre seg for å kunne bruke helt enkle ting.

Så langt jeg kan, vil jeg fortsette å holde meg langt unna MS Word.

bmez

Hvis du seriøst foreslår iWork som en god tekstbehandler så har du ikke spesielt avanserte behov (som er greit nok i seg selv, men Microsoft Word er en avansert editor, hvis du trenger noe enkelt så bør du kanskje bruke noe annet). La oss først få ut av veien, Microsoft Word på Mac er ikke en skygge av sin Windows-bror. Windows-broren er mildt sagt uendelig mye bedre.

Nå over til hvorfor iWork ennå ikke kan taes skikkelig seriøst: Jeg skriver en del i jobben, og da i genren teknisk og vitenskapelig tekst. Det er både artikler, rapporter og ymse annet.

Her ramler iWork alvorlig igjennom. La oss begynne med det helt elementære som mangler: Figur-titler. I Pages har du ingen mulighet for å lage automatisk numererte figurer som du siden kan kryss-referere. Dette er essensielt i rapporter, og du ønsker ikke manuelt å nummerere de for da blir det før eller siden kluss. I tillegg ønsker du å kunne lage List of Figures eller annet automatisk, gjerne med sidetallsreferanser. Å lage en slik manuelt, er mildt sagt masse arbeid, for ikke å snakke om levende dokumenter hvor disse må oppdateres hver gang man skal lagre. Dette gjelder da tilsvarende for tabeller.

I seg selv er dette et så stort problem at jeg bruker Microsoft Office på Mac'en min, tiltross for alle aber MS Office har på Mac.

Videre er det seriøse (for meg i allefall) problemer med nummerering av punkter og avsnitt (som er vesentlig i teknisk literatur).

Som et lite pluss, så er EndNote-integrasjon kommet på plass i iWork'09. Denne er rudimentær og enkel, men det er bedre enn ingenting.

Når de i tillegg får inn en enkel ligningseditor så kan jeg i allefall bruke iWork for enkle dokumenter, men inntil dette er på plass så vil nok Microsoft Office være en gullgruve på Mac.

K.D.Gs bilde

K.D.G

Takk til bmez .

det var noe son jeg tenkte meg :D

ps.takk like vell:D

kjetil02

@bmez: Jeg er ikke så opptatt av å promotere Pages (iWork) som tekstbehandler, men jeg må si at jeg synes Pages, samt svært mange andre tekstbehandlere, er en god del lettere å finne frem i enn i MS Word. Selv bruker jeg Nisus writer pro, som på en enkel måte lar meg bruke stiler og referansebibliotek (Bookends), samt at det er raskt og stabilt. I tillegg bruker Nisus RTF som standard filtype. Mine behov er akademisk skriving, og da er ikke MS Word noe alternativ, etter min mening.

Når det gjelder mer teknisk skriving slik du beskriver, kan man også se om Mellel kan gjøre jobben.

Jeg synes Word er krøkkete, tregt og vanskelig å finne frem i. Etter min mening finnes det mange bedre tekstbehandlere.

Herman1

Noe av det morsomme med forholdet iWork og Word, er at med Microsoft er alt litt mer tungvint lagt opp, så du føler deg liksom litt Einstein når du har klart å få til noe spesielt. Og så tar det gjerne noen timer å få alt ferdig slik det skal.

Med iWork blir man ikke stoppet av så mange nå-må-jeg-tenke-nøye-for-å-finne-ut-av-hvordan-jeg-skal-gjøre-dette-problemstillinger, så man tenker heller: har Einstein virkelig gjort dette? Når man har løst oppgaven på halvparten av tiden, og med dobbelt så bra resultat.

Hilsen

kjetil02

Fritt etter Øystein Sunde: "Hvis jeg skal få tida til å gå, bruker jeg Word. Hvis jeg skal få jobben gjort, bruker jeg noe annet." :)

hrdo

Skru av alt dillet og lær tastatursnarveier / lag makroer for alt du trenger og du har en tekstbehandler fri for alt mulig dilldall og som fungerer fint. Det er Word, det ser bare ikke slik ut. Det går også an.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai