Apple-sjef sparket?

Apple sjef sparket?Ivrige Apple-følgere minnes kanskje at Apple i 2008 ansatte Mark Papermaster, en tidligere IBM-ansatt, som hos Apple fikk ansvaret for iPod og iPhone-hardware.

Ansettelsen førte til at IBM gikk til sak og Papermaster begynte først å jobbe for Apple i 2009. Nå er han allerede vekk og det spekuleres i at han fikk sparken.

Mark Papermaster hadde en 25 års karriere i IBM bak seg før han brått byttet jobb og fikk ansvaret for iPod og iPhone-hardware hos Apple. Ansettelsen av Mark Papermaster skapte mye omtale og ble av mange sett på som et klart tegn på at Apple arbeidet med å utvikle sin egen prosessor - A4.

Papermaster var nemlig i sin tid hos IBM ansvarlig for blant annet prosessorutvikling. Selv om Papermaster ble ansatt i 2008 fikk han ikke lov til å begynne i Apple før i april 2009. IBM vant nemlig en sak mot sin tidligere ansatte som resulterte i at Papermaster først begynte å jobbe i 2009.

Hos Apple skal Papermaster ha ansvaret for all hardwareutvikling på iPod og iPhone og Papermaster skal ha oversett utviklingen av både A4-prosessoren og Retina Display i Apples nye iPhone 4. Papermaster skal ha hatt hovedansvaret for utviklingen av iPhone 4 og det antas at en av årsakene til at han nå forlater er alt bråket rundt antennen til iPhone 4.

Mark Papermaster forlater Apple og Bob Mansfield, Senior Vice President of Macintosh Hardware Engineering, overtar hans arbeidsområder

bekreftet Apples Steve Dowling til New York Times. Mark Papermaster selv ville ikke kommentere saken til samme avis.

Det spekuleres i at Apple har gitt Papermaster sparken og at han ikke har forlatt selskapet frivillig. En av årsakene er relativt åpenbar, iPhone 4s antenner.

Tags:

sortebill

Jeg gidder ikke engang sitere hvor i artikkelen feilene er. Dere burde virkelig begynne å lese korrektur på det dere publiserer!

dnoates bilde

dnoate

Jeg tør slenge meg på sortebills skip her.

admins bilde

admin

Gikk litt fort i svingen der ja :)

flybaba

Hvorfor leser man en artikkel? De fleste vil svare for å bli opplyst om innholdet. Ikke korrekturlese :) Syns det var veldig interessant artikkel!

emre5s bilde

emre5

Det der, flybaba, er det dummeste argumentet jeg hører. Det finnes en fasit på hvordan ting skrives, og da vil enhver feil distrahere fra budskapet i teksten. Det tar heller ikke mer enn et par minutter å lese gjennom artikler for å luke ut 99,9 prosent av feilene.

flybaba

Ja, okei, jeg fikk ikke lest den før etter admin hadde rettet opp i feilene, så jeg så ingen av dem, men syns bare genrelt det er veldig mye fokus på språket her på forumet. Syns det er litt feil, i og med at dette ikke er et språk forum, men et tekonologi/Apple forum :) Unnskyld :)

Chropss bilde

Chrops

Den anerkjente "Apple-spåmannen" John Gruber har nå gått ut og sagt han har hørt fra en kilde at Mark Papermaster fikk henvisning til å trekke seg fra Apple.. fortsatt ikke bekreftet med hard facts though. Men så er jo Gruber kjent for å ha gode kilder!

effortlesss bilde

effortless

Litt av en ryktebørs da. Antenneproblemet er vel ikke særlig stort i realiteten (kanskje i salgstall?), mens retina display og A4-prosessoren til gjengjeld har imponert mange. Litt granskning rundt hvorfor han isåfall har fått sparken, hadde vært på sin plass.

Vil også si meg enig i resten av folket her, at dette var et språk som du oftest finner i en middels stil på ungdsomsskolen.

Tilslutt lurer jeg litt på hvorfor det alltid har vært Bob Mansfield som har vært med i produksjonsvideoene til Apple. Er det fordi han ser såpass artig ut, eller fordi han har et tøft navn? ;-)

TorsteinOs bilde

TorsteinO

Tror nok den antennetabba veier tungt, selv om problemet kanskje egentlig er mindre enn man lett kan få inntrykk av, så er det nettopp det som er problemet - hva slags inntrykk folk sitter igjen med. Her har apple (og kanskje spesielt iphone) tidligere hatt en veldig bra track record, og da blir ting som dette en veldig stygg skrape i lakken.

torbjoerns bilde

torbjoern

Det er aldri bare én grunn til at noen får sparken. Det kan ha vært så enkelt som at han rett og slett ikke klarte å tilpasse seg bedriftskulturen i Apple, og at dette var dråpen.

Har man en topplederjobb i Apple, blir det mye micro-management. Mange oppgaver som man må løse selv, i stedet for å sette andre til jobben. At Papermaster har jobbet i IBM har nok ikke akkurat gitt ham gode vaner på akkurat dette punktet.

X

emre5s bilde

emre5

Ja, okei, jeg fikk ikke lest den før etter admin hadde rettet opp i feilene, så jeg så ingen av dem, men syns bare genrelt det er veldig mye fokus på språket her på forumet. Syns det er litt feil, i og med at dette ikke er et språk forum, men et tekonologi/Apple forum :) Unnskyld :)

Et nettsted der det ikke er fokus på språk er et nettsted som publiserer artikler med få skrivefeil.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai