Dell går etter Apple på pris

Dell vs. Apple

Apple har de senere årene tatt solide markedsandeler hos studenter og med et nytt semester rett rundt hjørnet er det mange som skal kjøpe ny data. I den forbindelse har Dell gått til angrep på Apple med et av de få argumentet de kan slå i bordet med - pris.

Flere store PC-leverandører har den senere tiden blitt svært bekymret for den store dominansen av Apple-produkter blant studenter. Studenter tar ofte med seg sine datavaner videre i livet og med mange Mac-brukere blant studenter blir det sannsynligvis færre som velger en tradisjonell Windows PC senere i livet.

Dell har nå startet en kampanje for å overbevise de som eventuelt vurdere å gå til innkjøp av en Mac til å heller velge en Dell. På sine nettsider har de satt opp en seksjon de har valgt å kalle «Compare Apples to Apples» hvor de sammenligner Apples produkter med Dell sine. Sammenligningen prøver å vise at du får mer for pengene ved å velge et Dell-produkt, noe du utvilsomt gjør.

Apple vs. Dell

Apple har alltid tatt en premium for sine datamaskiner og sammenligningen til Dell prøver å bruke dette som et argument. Dessverre utelater Dell å faktisk sammenligne epler med epler - noe kampanjen deres jo faktisk heter. Dell sammenligner sin lavest modell med Apples høyeste og unnlater å nevne at prosessorene er relativt forskjellige i deres sammenligninger. Prisforskjellen blir dermed høyere enn hvis man faktisk hadde sammenlignet epler med epler.

Når det er sagt så har Dell absolutt et poeng og vil sannsynligvis vinne et par kunder på akkurat denne kampanjen. Studenter er på et lavt budsjett og Apples priser er ikke akkurat studentvennlige, selv med studentrabatt. Så er spørsmålet om brukeropplevelsen veier høyere?

Tags:
LaStradas bilde

LaStrada

Linken funka dårlig...

Henfjel

The page you requested may no longer exist on Dell.com

admins bilde

admin

Linken skal funke nå. Vanskelig greie hos Dell.

Paggas bilde

Pagga

Dell mot Apple ... jeg ler meg i hjel

Pagga

petrus764s bilde

petrus764

Greit nok at dette er et Apple-forum, men det bør være mulig å produsere mindre subjektive artikler.

Så er spørsmålet om brukeropplevelsen veier høyere?

I den forbindelse har Dell gått til angrep på Apple med et av de få argumentet de kan slå i bordet med - pris.

quadra800s bilde

quadra800

MacOS X gir definitivt en bedre brukeropplevelse enn Windows. Det er synd at mange 'dataeksperter' ofte glemmer det.
Men jeg bryr meg ikke. De som velger Windows skal få lov til å slite med det, mens jeg sitter og koser meg med min Mac. :)

Ketle

Jeg har hatt mitt første Apple-produkt i 3 måneder. En 13" MBP. Grunnen til at jeg kjøpte den var fordi den faktisk ikke er spesielt dyr. Hvis du sammenligner med en Windows laptop med tilsvarende spesifikasjoner og byggekvalitet så er ikke disse noe billigere. Feilen i sammenligningene med Windows laptop er som regel at de sammenligner kun CPU og eller kun noen få komponenter.

Det som virkelig skiller MBP fra sine konkurrenter er en byggekvalitet på skjerm, chassis, tastatur osv som du ikke finner på en Windows PC. Videre har du enormt god batterikapasitet og en mer eller mindre lydløs PC.

Hvis Dell skulle vært rettferdige hadde de sammenlignet med de lapptopene de har til ca 12-13 tusen.

Det er korrekt at du får en bra Windows laptop til skolearbeid for 5-6 tusen. Det er et godt poeng. Men å sammenligne med MBP blir som om å si at en gammal Toyota Corolla er like bra som en ny Porsche fordi begge tar deg fra A til B.

Edit: Er ikke enig med innlegget ovenfor om at OSX er bedre enn Windows. Windows 7 mener jeg er det beste OSét på markedet i dag. OSX er på andreplass hos meg, med XP på tredje.

petrus764s bilde

petrus764

Enig i at Win7 er best for tiden, men en del fanboys her inne har en tendens til å svartmale windows, noe som trekker ned nivået på diskusjonene betraktelig.

svars bilde

svar

Også har du de som faktisk bruker maskinen til litt mer seriøse ting, og kan ikke/orker ikke/"put inn noe eget her" bytte system hele tiden alt etter hva som er "best" her og nå.
;)

andreas 30gb

Ser at to stk skriver at de oppfatter win7 som et bedre OS en Mac OS.
Det får de godt mene, men lurer veldig på hva som gjør OSet bedre!
Kan dere utdype hva som er bedre på Win enn OS X.

Ketle

Gidder ikke å ta det i denne tråden da det vil være off-topic. Foreslår at du lager en tråd som heter "OSX vs Win 7 - hvem er best" eller lignende.

effortlesss bilde

effortless

Selve artikkelen oppfordrer jo til samme greia...

Jeg har funnet noen savn i OSX. For det første sliter jeg med å maksimere og forstørre vinduer. Det gjorde jeg ved å dobbeltklikke rammen eller dra hvilken som helst vinduvegg i en retning. I OSX er man låst til det nedre høyre hjørnet, som da innebærer at man ofte må først dra vinduet opp i det venstre hjørne, deretter bevege musen mot venstre hjørne av vinduet og dra. Ganske tungvindt.

Punkt nummer to. Jeg klarer ikke å åpne flere vinduer med Finder. Hvis jeg skal kopiere en mappe fra et vindu til et annet, må jeg først finne filen, så navigere til målmappen og lime den inn. Dette er enda mer irriterende når jeg ikke klarer å velge flere objekter på samme gang ved å holde en knapp inne (i Windows er det Ctrl, kanskje noe annet i OSX?).

Nummer tre. Mapper og filer er etter standarden ikke fastlåste til et rutesystem, som gjør det forferdelig rotete når du drar dem bort på en plass manuelt - gjerne over hverandre også.

Nummer fire. Det tar lengre tid å dra musen ned til docken og identifisere et åpent vindu man vil ha tilgang til basert på dens miniaturskjermbilde, enn de permanente vinduene i Windows på oppgavelinja (helt til man lukker dem). At oppgavelinjen øverst viser kommandoer til et program er dumt, siden jeg ofte klikker meg inn på et annet vindu, og dermed mister funksjonene. Da foretrekker jeg heller å miste 20 piksler i høyden med en fastsatt linje i hvert program.

Nummer fem. OSX har dårlig spillutvalg, og det holder ikke å si at man bare skal innstallere Windows, siden det er det vi argumenterer for og imot her, hehe. Samme med Office 2007. Den er så desidert mye mer produktiv i Windows. iWork er kanskje flott for fancy effekter, men jo mindre av dem, desto bedre.

Nummer seks. Drøsset med Apple sin egen programvare som ikke kan avinstalleres. Greit nok at mye av det er bra, men når f. eks. Quicktime knapt støtter noen kodeker og ikke klarer å åpne videofilene mine, vil jeg helst ha det dit pepperen gror, og ikke bunngrodd i operativsystemet.

Man kan kanskje påpeke en del feil i Windows som man rett og slett rister på hodet for, men til gjengjeld er disse feilene / manglene i OSX ekstremt lette å støte på, fordi de omhandler så sentrale manøvrer man gjør 20-30 ganger til dagen minst.

Fredeil

Jeg liker begge, yay

iFekk

@ effortless

1. Jeg har tidligere brukt en add-on (?) som heter RightZoom for å få til ekte maksimering i Finder. Fungerte ypperlig.

2. CMD+N vil gi deg et ekstra findervindu. Ved å holde inne CMD så får du også CTRL-funksjonen du savner fra Windows.

5. Hvis du kjøper en datamaskin for å spille, så burde du i utgangspunktet ikke kjøpe en Mac hvis du ikke vet at spillet/spillene er støttet (hvis du nekter å innstalere Windows gjennom bootcamp elns). Uansett så får Mac støtte for flere og flere spill - hvertfall ettersom Steam kom til Mac.

6. Innstaler Perian så får Quicktime støtte for flere videoformater. Utenom det ser jeg ikke problemet med å bruke VLC (f.eks) framfor Quicktime siden du har så mye imot det.

Er ikke så erfaren på mac så bare å rette meg hvis jeg tar feil på noen av punktene.

SeaLions bilde

SeaLion

@effortless:
I stedet for ctrl-tasten bruker OSX cmd-tasten.
Og i motsening til i Windows kan man i OSX hoppe over enkeltobjekter i en liste, f.eks velge første, holde inne shift og velge siste, og deretter holde nede cmd for å velge bort de i markeringen man ikke vil åpne eller gjøre noe med. Eller velge første, bruke shift og velge flere, og deretter holde nede cmd og velge noen enkelte objekter helt andre steder i listen, både før og etter.

Det er spesielt innen filbehandlingen jeg synes OSX er bedre enn Windows, inkludert 7-ern.

jag

Jeg skal ikke dømme Windows vs OS-X, men det du beskriver gjøres akkurat likt i WIn7, med hhv shift og CTRL

/Jan

pookas bilde

pooka

Har hatt mac i snart 4 år. Det tok meg i underkant av 2 uker å bli vandt med OSX, og jeg er EVIG fornøyd med brukergrensesnittet og hurtigheten.
Jeg fant fort ut at jeg håndterer OSX MYE bedre enn Windows (call me stupid :P) men den visuelle opplevelsen i OSX gjør meg varm om hjertet hver gang jeg sitter å jobber på den.

Jeg er fortsatt veldig glad i XP (som var det siste windows OS jeg brukte.) Vista har jeg ikke hatt noe personlig forhold til og heller ikke Win7 da jeg ikke har eid en "PC" siden XP, så jeg skal ikke uttale meg OSX vs Win7.
Når venner og familie spør meg hva de skal kjøpe, da svarer jeg: Hvis du kan legge litt ekstra penger i det, så kjøp en Mac. Hvis du har et stramt budsjett, så kjøp en "PC". Men kom ikke til meg å be om hjelp hvis "Pc'n" din begynner å f*kke det til ;)

Traktors bilde

Traktor

Å åpne flere vinduer i finder er da ikke noe problem, cmd+N.

svars bilde

svar

@effortless:

1: RightZoom er anbefalt. Som du har kansje lagt merke til fungerer +knappen i programmer forskjellig fra program til program.

2: Når du står i finder, cmd/eple+F, lager så mange vinduer du vil ha.

3: Finder-->Vis visningsvalg Velg så hva du vil sortere etter eller om du bare vil låse til rutenett. Klikk så på "Bruk som standar", så gjedler det for alle findervinduer du åpner heretter.

4:Er cmd/eple+tab noe for deg kansje?

5: Synes du det? Hele katalogen til Blizzard, mange av EA sine spill som sims2/3, CSS, HL2, +en god del som bare er for mac. En av mine favoritter er WingNuts2, kansje ikke så avansert, men morro.

6: Alt som ligger i programm mappen kan fjernes. QuickTime er mer enn ett programm under OSX, men du må ikke bruke det. Prøvd Perian? Eller VLC?

:)

petrus764s bilde

petrus764

Ser at to stk skriver at de oppfatter win7 som et bedre OS en Mac OS.
Det får de godt mene, men lurer veldig på hva som gjør OSet bedre!
Kan dere utdype hva som er bedre på Win enn OS X.

1. Win 7 og Linux støtter TRIM (som gjør at SSD-disken ikke dør raskere enn nødvendig, og holder ytelsen på topp). Dette burde senest ha kommet med 10.6, men enda har ikke Apple prestert å implementere det, selv om de har solgt SSDer i lange tider nå. 10.6.4 hintet dog om fremtidig støtte. Dette er kanskje det største ankepunket, da jeg utsetter SSD i macen nettopp på grunn av dette.

2. Skjermkortdrivere, og åpne API for hardware-akselerasjon av h264.
Apple har lenge skortet med utrolig gamle skjermkortdrivere, noe som vises i ytelsen av spill. Valve har også kommentert dette på sine sider. Dette henger også sammen med punkt nr 3. Dessuten er Apples åpne API for hw-aks av h264 utrolig begrenset, og i ytelse er det langt unna vdpau og dxva. Det støtter også et lite fåtall av skjermkort, hhv. 9400, 320m og 330m. Verken 8xxx og 9600, selv om brikkene er så og si identiske. Og ATI-kortene som de satser hardt på i iMac er ikke støttet i heletatt.

3. OpenGL-støtten, Apple har enda ikke fått til full OpenGL 3.0-støtte i OSX, selv om OpenGL 4.0 er støttet av ATIs nyeste windows-drivere. OpenGL 3.0 er jo på grensen til utgammelt, og at apple ikke støtter det eller 3.2 er latterlig, og medvirker til laber spillytelse.

4. Java, av en eller annen grunn vil Apple ha kontroll over java (som med skjermkortdrivere), og her er de også utrolig trege med å få ut oppdateringer, noe som medfører en større sikkerhetsrisiko for brukerne. I tillegg får ikke PPC-maskiner noen nyere java enn Java 5 (som nettbanker holder på å fase ut støtten til, siden det er gammelt som faen). OS X Leopard får også bare Java 6 64-bit-plugin til Intel-maskiner, noe som medfører at mange ikke er i stand til å bruke nettbanken sin etc.

5. Mangel på skikkelig 64-bit, Apple har siden lanseringen av OSX gjort det klart for utviklere av Cocoa er det nye programmeringsspråket til OSX, og at de ikke vil lage 64-bit carbon. Likevel har Apple hatt ti år på seg til å konvertere sine programmer til Cocoa, men det var ikke før 10.6 at finder ble Cocoa (og derav 64-bit-støtte), og iTunes, Final Cut etc. Inneholder enda mye Carbon-kode. Samtidig disser Apple Adobe, som med CS5 skrev om alle sine programmer til Cocoa, og dermed gjorde den største omskrivingen til Cocoa noen produsent har gjort. MS har lenge hatt fullverdige 64-bit-alternativ av Windows.

6. Bootcamp, på min generasjon av MacBook Pro (Mid 09) har Apple valgt å deaktivere 9400 i EFI, og jeg er tvunget til å bruke 9600-kortet i Windows, uten noen opplagt grunn. Det eneste logiske for hvorfor Apple har gjort dette er fordi OSX ikke klarer å bytte mellom 9400 og 9600 sømløst, men krever ut og innlogging av systemet. Windows derimot har ingen problemer med å bytte mellom følgende skjermkort på lignende oppsett. Dessuten medfører dette at Macen blir utrolig varm, og korter ned batterilevetiden betraktelig under Bootcamp. Noe som igjen, får OSX til å fremstå som bedre.

7. Dette er et ganske subjektivt punkt, men OSX begynner å få et rimelig gammelt utseende, uten nyvinninger. Med Windows Vista og 7, introduserte MS Aero som ga vakker gjennomsiktighet, og med 7 kom Aero snap, som lar brukerne dra vinduer til sider av skrivebordet for å maksimere, enten til hele eller halve skrivebordet. Man har også gått tilbake til dock-løsningen som Windows 1 hadde (selv om mange tror dette er rappet fra OSX var MS først ut for mange herrens år siden). Men de har også forbedret docken, med programfunksjoner ved å enten kjøre musa over ikonet, eller høyreklikke på det.

Eksempel med iTunes: http://www.techfuels.com/attachments/latest-hardware-news/15378d1258961143-control-itunes-windows-7-taskbar-182778-itunescontrols_original.jpg

OSX har ikke fått noen slike nyvinninger på lenge, Apple har over lengre tid prioritert iOS, som for lengst fikk full OpenGL ES 2.0-støtte (noe android ikke fikk for fullt før 2.2). Apple har, slik jeg ser det, neglisjert OSX til fordel for iOS, noe som begynner å merkes bedre og bedre, da OSet henger etter teknologisk sett, sammenlignet med Windows og Linux. Et stort irritasjonsmoment er også at play-knappen åpner itunes, med mindre du har quicktime kjørende. Irriterende er det uansett for oss spotify-brukere.

Dette betyr ikke at alt er negativt med OSX, men jeg ble spurt om hva det mest negative er, og det har med tiden blitt mer og mer irriterende. Likevel er OSX et av de beste laptop-OSene, da det krever utrolig lite av maskinvaren, noe som gjør et meget positivt utslag på batterilevetiden. Dessuten er brukervennligheten på topp, og for mindre krevende brukere, som bare vil at ting skal fungerere, og som ikke kan oppdatere ting som skjermkortdrivere, java, nettleser etc selv, kan det anbefales på det sterkeste.

Nå har også Apple skiftet sitt brukerfokus de siste år, da en god del tidligere (amatør) windows-brukere, har blitt mer og mer interessert i Mac. Likevel føler jeg at Apple i større grad svikter sine opprinnelige brukere, ved å ikke prioritere de problemer nevnt over, og flere av samme grad.

pks

Dell utelukker alle gunnene til at jeg kjøper mac.. Hmmm.. Bør jeg la meg lure? :P

PK

Jan Tore T. Jensens bilde

Jan Tore T. Jensen

Herregud for en barnehage dette er.. Jeg har ikke vært her inn på en stund og skjønner hvorfor... Dette forumet er flaut.

jpsalvesen

De sammenligner vitterlig 15" i7-maskiner mot hverandre. Dell sin her(den til høyre) vs Apple sin 15" i7-maskin. Jeg måtte legge på nesten 50 dollars for å inkludere bluetooth og back-lit keyboard, men ellers virker det som om Dell har forholdsvis tilsvarende maskinvare, iallefall ytelsesmessig. Er virkelig Apple verdt så stor forskjell?

(Jeg klarer ikke overbevise meg selv om at jeg trenger en 15" MBP når jeg vet hva slags avanse Apple får på disse maskinene. Den rimeligste 13" MBP'en vurderer jeg sterkt, dog.)

nesten_nerd

Dell er kun en konkurent til Apple på pris. Pc er billigere enn Mac og slik er det bare. Og om det skal selges Pc er så må det være slik også. Tenk om det ikke var prisforskjell ?
Salget på Mac ville eksplodert. Garantert.
Dell har jeg aldri handlet hos, og er helt uaktuelt uansett kampanjetull de mått finne på å kjøre.
Med Windows XP og 7 ble en pc sterkt forbedret. Derimot var spesielt Windows 95 og 98 et mareritt. Det var på den tiden jeg skulle kjøpt Mac og da ville jeg nok ikke tatt i en Pc igjen.
I dag er Pc noe helt annet, men det er fortsatt for mye arbeid med å vedlikeholde disse.

torbjoerns bilde

torbjoern

@jpsalvesen

For både DELL- og Apple-maskiner gjelder det at man får det man betaler for. Så... hva er det man får ekstra fra Apple når man betaler ekstra? Bruker ikke Apple de samme maskinvarekomponentene som andre produsenter gjør? Prosessor fra Intel, grafikkort fra NVIDIA, harddisk fra Toshiba og CD/DVD-RW fra Hitachi kan nevnes som eksempler.

En forskjell er at Apples maskiner er mer portable (mindre og lettere) enn tilsvarende hos DELL. En annen ting er batteritiden som går i Apples favør. I testen er MBP 15" sammenlignet med en Studio 15. Forskjellen i batteritid er ikke oppgitt fra DELLs side, men testresultater viser at praktisk brukstid er ca 2 timer med standard-batteriet fra DELL. For MBP 15 varer batteriet imidlertid 3-5 ganger så lenge.

Den største forskjellen er IMHO at en maskin fra Apple er laget for å brukes sammen med OS X, og omvendt. Den tette integrasjonen mellom maskin- og programvare gir økt pålitelighet. Jeg har aldri f.eks opplevd at MacBooken min av uforklarlige grunner har nektet å koble seg opp på trådløse nettverk, nektet å starte opp, eller på annen måte oppført seg som en kødd ;-)

Fordelene ved OS X er et kapittel for seg. Men jeg kan kort nevne at det er mer stabilt enn Windows, det plager ikke vettet av deg med auto-oppdateringer (du velger selv hvor ofte den skal varsle deg), og du slipper at oppdateringene plutselig setter Bluetooth ut av spill eller korrumperer DLL-filer slik at du må inn på systemgjenoppretting. Også slipper du virus ettersom OSet er UNIX-basert.

GorillaFirefox

Lykke til Dell. Prisane er kansje mindre.. men servicen er ELENDIG. Kompisen min kjøpte seg ein dell pc nokre dagar sidan, og det mangla eit program. Så han ringte inn til dei og forklarte problemet. Istaden for å hjelpe han, så lag dei på.

GorillaFirefox

*Slett*

2david

Det kan godt hende at det faktisk er Apple som tjener mest på dette framstøtet. Ved å sammenligne seg med Apple setter de fokus på Macene, slik at det faktisk er mye reklame for Apple. Apple er den sterkeste merkevaren, noe som i grove trekk gjør at folk mer ønsker seg en mac. Dette minner Dell dem på i denne reklamen. (Bare noen tanker fra et markedsføring-perspektiv)

jpsalvesen

@jpsalvesen

En forskjell er at Apples maskiner er mer portable (mindre og lettere) enn tilsvarende hos DELL. En annen ting er batteritiden som går i Apples favør. I testen er MBP 15" sammenlignet med en Studio 15. Forskjellen i batteritid er ikke oppgitt fra DELLs side, men testresultater viser at praktisk brukstid er ca 2 timer med standard-batteriet fra DELL. For MBP 15 varer batteriet imidlertid 3-5 ganger så lenge.

Indeed. Men hva med dem som ikke har behov for mindre vekt og enorm batterikapasitet, men uansett gjerne vil ha en 15"..

Den største forskjellen er IMHO at en maskin fra Apple er laget for å brukes sammen med OS X, og omvendt. Den tette integrasjonen mellom maskin- og programvare gir økt pålitelighet. Jeg har aldri f.eks opplevd at MacBooken min av uforklarlige grunner har nektet å koble seg opp på trådløse nettverk, nektet å starte opp, eller på annen måte oppført seg som en kødd ;-)

Du skal ikke lete lenge på mac1.no før du finner macbooks og andre apple-produkter som ikke vil koble seg på trådløse nettverk uten god grunn. Ja - det er bedre, men det æ'kke perfekt.

iMac 24'ern min går forresten som en klokke.


Fordelene ved OS X er et kapittel for seg. Men jeg kan kort nevne at det er mer stabilt enn Windows, det plager ikke vettet av deg med auto-oppdateringer (du velger selv hvor ofte den skal varsle deg), og du slipper at oppdateringene plutselig setter Bluetooth ut av spill eller korrumperer DLL-filer slik at du må inn på systemgjenoppretting. Også slipper du virus ettersom OSet er UNIX-basert.

Windows 7 er ikke så gæli. Bruker det på jobblaptop'en (en Dell Latitude E6400 med SSD og tøff prosessor). Når alternativet ikke lenger er så galt, så bør Apple se seg litt over skulder'n når de priser produktene sine 50% høyere enn konkurrentene. Hadde det vært snakk om 10%, så hadde det vært verdt det for min del. Men 50%?! SÅ lettlurt er ikke jeg altså.

segrov

Både Apple og Dell tjener på dette.

Apple blir takket være Dell profilert som en premium-leverandør, mens Dell går etter massemarkedet på pris.

I det lange løpet vil Apple vinne på marginer, siden de kan selge 1 maskin og tjene like mye som Dell når de selger 5 maskiner.

torbjoerns bilde

torbjoern

Indeed. Men hva med dem som ikke har behov for mindre vekt og enorm batterikapasitet, men uansett gjerne vil ha en 15"..
De kan vurdere f.eks DELL, men det er jo en helhetsvurdering. De som faktisk setter stor pris på lav vekt, små dimensjoner (spes tykkelse) og stor batterikapasitet vil finne at Apples bærbare maskiner er billigere enn tilsvarende fra HP, DELL eller Acer...
Du skal ikke lete lenge på mac1.no før du finner macbooks og andre apple-produkter som ikke vil koble seg på trådløse nettverk uten god grunn. Ja - det er bedre, men det æ'kke perfekt.
Perfekt, nei! Det perfekte operativsystem finnes ikke. Men de gangene jeg ikke har fått koblet meg opp til trådløst nett, har det vært fordi jeg har tastet feil passord eller fordi routeren måtte restartes. De gangene jeg har vært nødt til å restarte routeren for å koble til MBen, er det OSet som har gitt meg melding om det, og det har vært korrekt. Feil passord eller kernel-panic i routeren er naturligvis grunn til at MBen ikke vil koble seg til, men dette ligger utenfor selve maskinen og skyldes ikke forhold ved MBen (hverken HW- eller SW-relatert).

Windows 7 er ikke så gæli. Bruker det på jobblaptop'en (en Dell Latitude E6400 med SSD og tøff prosessor). Når alternativet ikke lenger er så galt, så bør Apple se seg litt over skulder'n når de priser produktene sine 50% høyere enn konkurrentene. Hadde det vært snakk om 10%, så hadde det vært verdt det for min del. Men 50%?! SÅ lettlurt er ikke jeg altså.
Jeg vet at Windows 7 er ok, jeg har brukt det på skolens stasjonærmaskiner. 50 % høyere pris synes jeg er et svært høyt tall, jeg mener tallet lå på cirka 15-20 % i snitt sist jeg sjekket. Men det er mulig at "mine" tall tar hensyn til Total Cost of Ownership og ikke bare innkjøpsprisen på maskinvaren. Uansett er det fortsatt høyere enn 10 %, men ikke mer enn at jeg har råd til det når jeg en sjelden gang kjøper meg ny laptop.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Windows 7 er ikke så gæli. Bruker det på jobblaptop'en (en Dell Latitude E6400 med SSD og tøff prosessor). Når alternativet ikke lenger er så galt, så bør Apple se seg litt over skulder'n når de priser produktene sine 50% høyere enn konkurrentene. Hadde det vært snakk om 10%, så hadde det vært verdt det for min del. Men 50%?! SÅ lettlurt er ikke jeg altså.

Apple og Dell er ikke mer konkurrenter enn hva Jaguar og Ford er. Begge produserer biler, og hvis du tar for deg rene specs (antall hester, dreiemoment, bensinforbruk, etc...) så er de ikke så fryktelig forskjellige (avhengig av modell, selvsagt) men de to fabrikantene er allikevel i to vidt forskjellige markedssegmenter.

Apple sine laptops ligger i high-end segmentet, og der har Dell forsvinnende få modeller. Inspirion og Studio serien ligger i hvert fall ikke der. Studio XPS serien deres begynner å nærme seg (inngangsprisen er på rundt en $1200), det samme gjør Sony sin VAIO serie - og sammenligner du priser og specs der oppe så finner du ut at Apple ikke er så vanvittig dyre for sitt markedssegment.

Mistahh

Voldsomt framstøt fra PC-verdnen nå, ikke bare Dell, men Windows har også startet en kampanje!

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/pc-vs-mac.aspx

Dette er bare fint etter min mening, kanskje Apple føler at konkurrentene begynner å puste de i hvertfall litt i nakken, og konkurranse er bra for oss forbrukere.

audub

Er så sykt lei av at alle tror man kan sammenligne CPU, Minne og Harddisk med GHz og GB. Det er så ekstremt mye viktigere at disse komponentene jobber godt sammen med et godt hovedkort. Dette vet Apple, og leverer maskiner med gode komponenter gjennom hele. Ikke bare med høye specs på de populære tallene. Blir akkurat som med digitalkamera. Høy megapixel er ikke det eneste som skal til for å ta gode bilder. Faktisk betyr det ikke all verden i det hele tatt...

Hva valg av OS angår, tror jeg ikke brukervennlighet har så mye å si. Man oppfatter det man er vant til som mest brukervennlig. Selv har jeg vurdert å installere win 7 som hovedoperativsystem på min mbp, men multi-touchpad og rask oppstart fra sleep har hindret meg i dette.. I tillegg klarer jeg ennå ikke stole helt på at jeg ikke må formatere én gang i året med windows.

Quoter Jan Grønbech i Goolge Norge ang bytte til mac: "Men det er deilig at man slipper å bruke halve dagen på booting"

petrus764s bilde

petrus764

Er så sykt lei av at alle tror man kan sammenligne CPU, Minne og Harddisk med GHz og GB. Det er så ekstremt mye viktigere at disse komponentene jobber godt sammen med et godt hovedkort. Dette vet Apple, og leverer maskiner med gode komponenter gjennom hele.

Det gjør da de fleste andre produsenter på PCer til 6-7k og oppover også, spesielt ASUS, som er en av verdens største hk-produsenter, og har de mest feilfrie maskinene. Apple leverer helt greie HK på linje med andre produsenter, ikke noe utover det vanlige.

-JRV-s bilde

-JRV-

Nå har jeg ikke lest alle innleggene her, men jeg har lest effortless sin og diskusjon rundt disse punktene.

Noe jeg elsker ved Finder er at du kan customize (kommer ikke på noe bra ord på norsk) omtrent alt. Du kan endre størrelser på mapper og ikoner (samt enkelt laste ned og sette inn nye, eller bruke bilder du har). Du kan endre bakgrunner hvis du syns hvitt er kjedelig. Du kan endre alle snarveier og ikoner i menylinjen, samt legge til flere (dette tror jeg det er mange som ikke vet om). Du kan selv bestemme hva slags visning du vil bruke, om du vil vise de forskjellige mappene i kolonner eller om du vil ha coverflow osv. Og om du enda ikke er fornøyd med finder finnes det mer avanserte alternativer til finder som kan lastes ned gratis fra internett. (Husker ikke hva det heter)

Gidder ikke å forklare hvordan man gjør noe av dette her, men om noen lurer er det bare å spørre. Jeg har ikke brukt W7 noe særlig, da jeg fikk mac omtrent da det begynte å bli vanlig, så jeg oppgraderte aldri Vistaen på min gamle Acer.

:)

t.nilsens bilde

t.nilsen

@effortless
Gidder ikke hive meg på den evigvarende diskusjonen mellom OS`ene nå, det er smak og behag og pur interesse som avgjør (og logisk tenking *kremt*)...

Men til de punktene du ikke likte har jeg noen flere hjelpende tips. Så du hadde fått svar på en del av punktene dine.

Punkt 3: Når du har flyttet filer, høyreklikker du, og trykker sorter etter navn etc. eller, rydd opp..
Rydd opp lager i noen tilfeller litt mer surr, men da er det bare å sortere på nytt..
Eventuelt kan du kjøpe et program som heter patfinder, som er en avansert utgave av finder, og som er fullt kompatibel med alle OSX applikasjoner, og har veldig mange brukervalg slik at du kan få "finder" opplevelsen din slik du vil ha den.

Punk 4: Hvis du åpner systemvalg, finner du et ikon med teksten "exposè og spaces", der har du valgmuligheter ift. musebevegelser på skjermen. Om du bruker litt over minimum sensitivitet på musa di, vil du ved en enkel bevegelse av fingeren, eller musa, lett kunne sette et hjørne av skjermen til å vise alle programmene du kjører (også de som er minimert til docka) i et oppdelt fullskjermsmodus, som lett lar deg velge programmvinduet du vil ha opp.

Punkt 5: Nei det holder ikke med å bare installere windows. Mange programmer må tildeles en prosessor, samt minne og harddiskplass for å kunne kjøre windows. Men de gjør fortsatt nytten til gode gamle spill. (f.eks. paralells, wmware..)

Det ligger VELDIG mye nyttig info rundt alle programmer, måter å forbedre worflow etc. på apple sine supportsider. Og ellers rundtom på nett finner du umiddelbart ut en måte å forbedre opplevelsen du missliker i OSX. Derimot må jeg personlig få si at det er dessverre ingen måte å forhindre en bluescreen i windows... OSX har låst seg for meg 2-3 ganger på det drøye året jeg har kjørt OSX, men ingenting er tapt når maskinen skrus på igjen, og det er den største frelsen min med OSX.. Selv om jeg for lengst er ferdig med skolearbeid som går tapt av at maskinen tar kvelden, er det godt å vite at alt av bildeprosjekter osv ikke tapes om noe skulle skje...

Lykke til med utforskingen ;)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai