AppleTV oppdatering - iTV, Apps og 720p

Apples "Hobby" AppleTV ser nå endelig ut til å få en større oppdatering. Lenge har dette vært et produkt som ikke har fått så mye oppmerksomhet fra Apple, men ryktene om en oppdatering har florert.

Nå mener nettstedet Engadget at vi snart vil få se en ny AppleTV og at den vil ta navnet iTV.

Tidligere har ryktene svirret rundt en pris på 99$ (ca 600 NOK) og at enheten vil være helt basert på streaming, i motsetning til dagens AppleTVer som har en innebygd harddisk.

I tillegg til dette skal enheten bli på størrelse med en iPhone, og som iPhonen skal den kunne laste ned apps fra AppStore. En av dagens svakheter er at det er en svært begrenset plattform, men med en tilpasset versjon av iOS og mulighet til å installere de utallige programmene fra AppStore kan produktet kanskje endelig bli mer enn en hobby for Apple og et produkt med større appell for de landene som enda ikke har TV, film og annet i iTunes Store.

iTV

Det åpner også for at innholdsleverandører som NRK, TV2 osv. kan utvikle applikasjoner som kan levere innhold direkte på TVen. Google annonserte tidligere i år en lignende løsning gjennom Google TV som skal introduseres til høsten.

Dessverre er det ikke bare gode nyheter i den siste informasjonen fra Engadget. Den nye iTV skal være begrenset til å spille film i 720p oppløsning, og ikke 1080p som dagens modell klarer. Ryktene er uklare på årsaken til dette, men det spekuleres i at det kan være en svakhet i Apples A4-chip som gjør det uaktuelt med 1080p, men dette virker svært lite trolig da prosessoren og GPUen i A4-chippen faktisk støtter 1080p. Hvis løsningen skal baseres på streaming, er det nok heller datakapasitet hos både Apples nettleverandører og Apples kunder som foreløpig utelukker 1080p.

For de fleste vil ikke dette utgjøre en stor forskjell, men for brukere med svært store TV-skjermer og et skarpt blikk for bildekvalitet kan det muligens være en nedtur.

For de som har fulgt med Apple en stund virker nok navnet iTV kjent. Det var dette navnet AppleTV ble lansert med første gang, selv om det aldri ble sent ut noen modeller med dette navnet. Enkelte har kommentert at navnebyttet er lite trolig, da navnet allerede er i bruk av den britiske TV-kanalen ITV og at dette var årsaken til at Apple ikke brukte navnet når AppleTV ble lansert.

Kilder:
Engadget
Appleinsider
Wikipedia - iTV
Bilde: Techtechies.com

Speedeagles bilde

Speedeagle

Ville finne det merkverdig om produktet skulle bli dårligere på noe som helst vis i forhold til forgjengeren. Det er ikke akkurat Apples måte å innovere produkter på. Her ble det så mange spekulasjoner at jeg forholder meg helt rolig til lanseringen ;-)

Davidisaks bilde

Davidisak

Gleder meg

Håper det kommer før jul

baiazs bilde

baiaz

Apple TV i dag er et håpløst produkt... som jeg dessverre kjøpte. Noe så ubrukelig som det har jeg ikke sett fra Apple... det var HYPET opp som bare det... men som sagt veldig lite brukervennlig.

Jeg ville ventet å se hva de kommer med... og vurdert det grundig om dette er noe man EGENTLIG må ha? Er det sånn halvveis .. så WALK AWAY and never look back!

sindre

Har hatt Apple TV siden den første utgaven kom ut, og det er en av de mest geniale boksene jeg har vært borti, til vår families bruk iallefall. Enkelt å leie HD-film til en billig penge (med vår amerikanske iTunes-konto), kjøpe TV-serier og se/høre alt annet vi har i iTunes. Favoritt-DVDene er rippet og lagt inn i iTunes, for enkel tilgang (med Norsk tekst). Alt synkroniseres, slik at man kan hoppe mellom Mac og Apple TV hvis noen andre skal bruke TVen...

Ser frem til hva en slik boks kan bringe :-)

nicho

Hvis dette produktet kan streame innhold fra en annen lokal maskin (i mitt tilfelle en minni som jeg har som mediasenter og server i dag) og streame musikk fra itunes-bibliotek på nettverket på en enkel og intuitiv måte er jeg klar :)

AppleiPs bilde

AppleiP

Haha! Jeg viste det! Jeg viste at de kommer til og endre navn fra Apple Tv til iTv!!! Jeg viste det hele tiden!!! Haha. Det var jo ingen bombe. Jeg er nok ikke alene her i verden om og kunne tenke seg det!!

keb

Har hatt stor glede av min Apple TV, særlig etter at jeg la inn aTV Flash og koblet til en ekstern 2 tb disk. FTPer filmer til disken og AppleTV spiller nå omtrent alt.

baiazs bilde

baiaz

Ja - det er det jeg mener... når man må gjøre om på den - så er den sikkert god nok... men OUT OF THE BOX.... ikke et produkt jeg anbefaler!

sinatra

visste ikke at dagens apple tv kunne vise 1080p engang :)

ggt667s bilde

ggt667

720p kan man få ned i 8GB pr film, 1080p er uten for hard kompresjon fort 25GB, Pirates of the caribbean 1 er f eks ca 35GB, og da snakker vi 45 min på gigabit ethernett... Vi trenger med andre ord bredbånd før vi kan se 1080p som streaming. Apple er kjent for å være der markedet er, ikke for å være så omfattende at de oppretter gigabit ethernet over større landområder.

christerguttens bilde

christergutten

Nei nei nei...
Hvor dumt vil det se ut med en mobilstørrelse enhet under 55" LED TVen og alt av hjemmekino komponenter? Den vil i så fall ikke stå i ro på grunn av vekten fra HDMI og strøm kabelen..
Jeg håper de tenker litt mer nøye gjennom ting (slik de alltid gjør, så jeg er ikke forhåndsbekymret, det er tross alt Apple folkens...).
Dagens Apple TV er super duper, men det trengs et par UI-forbedringer.. F. eks. å kunne vise film-biblioteket i rutenett visning, ikke kun liste med 50% av skjermen for å vise coveret (dårlig utnyttelse av plassen på skjermen...).
Og definitivt en kraftigere prosessor..
HELT klart større harddisk! Minst 500 GB, så man slipper å "prioritere" hva som skal få æren av å bli der fast...
Og til slutt må de få ut fingeren, og lansere den FANTASTISKE video-butikken i norge også! Jeg bruker den amerikanske versjonen, og den er helt FANTASTISK! Men når man ser film på kvelden uten veldig høy lyd, er det greit å få med seg hva som blir sagt, så undertekster er et savn iblant.

Må si jeg er litt skeptisk til iPhone-apps på 55 tommeren.. Og med en fjernkontroll? Hmm..
Blir spennende å se, men jeg tviler de ryktene stemmer helt.. Kanskje det blir en TV-iPhone, men de kan ikke kutte ut det flotte Apple-TV produktet de har i dag, de må gjøre den BEDRE!!

industrialheadss bilde

industrialheads

Dagens utgave av Apple TV kan ikke levere 1080p. Ikke 1080i heller for den saks skyld.

Mvh

iHeads

okvalles bilde

okvalle

Jeg kjøpte Apple TV over en auksjon side, og betalte 1800 DKK for 160GB versjonen. Den var ubrukt. Jeg vil påstå at det var en av de bedre investeringene jeg har jort i senere tid. Apple TV blir brukt daglig, nesten mer enn vanlig TV.
Ryktene tar jeg med en klype salt, men jeg tror ikke den nåværende blir kuttet med det første.

appeltje

Begriper ikke at noen gidder å kjøpe Apple TV, overpriset og middelmådig som den er.
Det finnes så mange bedre media-spillere på markedet som gjør alt det apple TV gjør samt en masse ekstra.

christerguttens bilde

christergutten

appelitje; du ANER visst ikke hva Apple TV virkelig er/kan gjøre...
Okvalle: Enig! Tror veldig mange ikke vet hva Apple TV EGENTLIG er... Flere bekjente av meg har kjøpt Apple TV eksklusivt for musikk/YouTube bruk, og de skjønner ikke hvordan de noensinne klarte seg uten.. Det er noe med brukervennligheten, slickness'en, og stabiliteten av Apple produkter som er helt fantastisk...
Don't knock it 'til you've tried it!

bhegnas bilde

bhegna

Jeg har hatt aTv i over 2 år nå. Prøvd flere mediaspillere. Kjøpte en playonHD nettopp fordi den fikk så bra kritikk men det er ikke noe som kan måle seg med Apple tv sitt brukervennlige grensesnitt. Har også til gode å se noen andre med en så bra leie og kjøpe muligheter før film. 720p er mer enn nok før meg.
Det skal sies at amerikansk itunes konto er ett must.

appeltje

Christergutten:
det er fordi jeg veit nøyaktig hva apple TV kan gjøre at jeg skrev det jeg skrev....

hansingehagens bilde

hansingehagen

Jeg har 3 Apple TV i huset .. med iTunes US og hacket med XBMC og Boxee.
Her leier jeg filmer, ser divX filmer, hører på musikk og ser på delte fotoalbum og mye mer.

AppleTV har alt du trenger, bare du vet hvordan den skal settes opp med lovlige og ulovlige triks. Og her er det mange guider rundt forbi.

Forths bilde

Forth

Jeg har vært en dedikert applebruker i mange mange år, med 4 macer, iPhone, iPad osv osv.

Men appleTv syns jeg virkelig var/er et middelmådig produkt. som noen tidligere nevner her så finnes det langt bedre alternativer der ute, både til en rimeligere penge og med større bruksområde.

Den eneste enheten av maskinvare jeg har i huset som ikke er fra Apple, er nettop media/stue maskinen.
Der valgte jeg en Asrock HT 330 Ion for ca 3500,- og kjører ubuntu livecd med XBMC på.
det fungerer ypperlig og jeg streamer full 1080p hd over nettverk, den har støtte for så godt som alt av filformater, samt med litt plukk med skins og scrapers får man et MEGET lekkert gui som jeg faktisk syns er både visuellt penere samt langt mer funskjonellt en hva apple har laget for visning på TV skjerm so far. Den har tilogmed BluRay drev :)

beklager å si det, men jeg klarer ikke helt se hvordan en meget liten enhet som kun er basert på streaming, ikke støtter 1080p HD, og fremdeles er "lukket" til å streame content fra iTunes klarer å ta over i stua.

Det er fint og flott med nye apps og appstore for dette, men det er da tross alt video/film man primært ønsker å bruke en sånn boks til, og jeg hvertfall er ikke spesiellt interessert i å konvertere 12TB med video gjennom handbrake for at iTunes vil streame det til en iTV bare fordi det har ubrukelig formatstøtte.

Jeg skulle gjerne handlet en appleprodusert htpc enhet, men da måtte den hverfall hatt muligheten til å bootes i OSX så man kan velge sin egen mediacenter løsning, samt ha full støtte for 1080p, HD lyd, HDMI. gjerne i en liten lekker innpakning som tilsvarer en slimversjon av dagens mac mini eller lignende. Enten det, ellers så må man få muligheten til å legge til .mkv filer og andre formater i iTunes slik at man kan streame disse filene uten å måtte konvertere først.

mine 2 cent hvertfall ;)
(ble visst en litt lang post) hehe

™s bilde

Hvis denne får mulighet for kompositt ut, slik at jeg kan bruke den på Scart-inngangen på vår bilderørsTV, skal du ikke se bort i fra at jeg plukker opp en slik.

Får meg ikke til å registrere US iTunes-konto, men har rippa en del DVDer O.L. som ligger på Macen. Hvis denne i tillegg får støtte for å streame direkte fra Time Capsule, har vi en vinner i min bok.

djhalleus bilde

djhalleu

?

christerguttens bilde

christergutten

Folk har forskjellige behov, og noen liker ting veldig "manuelt".. Den KAN bare ikke passe for alle....
Men en ting er sikkert: Apple TV har utrolig dårlig formatstøtte... (Ikke engang åpne, frie formater er støttet!!...)
Er man av typen som liker å leve utenfor lovlige grenser, er det helt klart mer tiltak å få til å se filmene "sine"...

BluRay synes jeg man skal la Pioneer osv. ta seg av, det er tross alt premium video og lyd, så da bør det komme ut også!
Har selv en Pioneer LX71 bluray spiller og savner ikke dét det minste i Apple TVen, men andre gjør det kanskje..

Jeg synes så og si alt er riktig med Apple TV som den er idag, men ærlig talt; format-støtten må virkelig bedres, og lagringsplassen, også tilslutt burde det vært mulighet for en sort versjon, så den ikke krasjer med alt annet man har i stua..
UI tweaks og slikt er det vi har programvare oppdateringer til :)

Tony_

Jeg ser ihvertfall mot den fremtidige oppdateringen. Har ikke Apple Tv i dag, men skal vurdere det når den nye kommer utifra hvordan den er da.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai