Apple bruker allerede LiquidMetal

Apple inngår avtale om unikt materialeNylig ble det kjent at Apple hadde inngått en eksklusiv avtale med LiquidMetal om tilgangen til firmaets avanserte «formløse» metallegeringer. Nå viser det seg at Apple allerede har benyttet LiquidMetal sine metallegeringer i et av sine produkter.

Apples kjøp av rettighetene til å benytte LiquidMetal i forbrukerelektronikk som datamaskiner og mobiltelefoner har startet et hav av spekulasjoner. Hvordan vil Apple bruke denne metallegeringen? Vil vi se helt nye Apple-produkter støpt i LiquidMetal?

Nettstedet CultofMac intervjuet nylig Atakan Peke, en av LiquidMetal sine oppfinnere. I intervjuet kom det fram at Apple, noe overraskende, allerede benytter seg av LiquidMetal sin legering.

Metallet finner man ikke i Apples MacBook Pro, iMac eller noen av de andre populære Apple-produktene, men faktisk i verktøyet som Apple lever med iPhone for å mate ut SIM-kortet. Det er kun verktøyet som leveres med den amerikanske iPhone som er i LiquidMetal og vi europeere har fått et slikt verktøy i stål.

LiquidMetal

Ifølge Peker gjenkjente han umiddelbart sitt eget metall da han åpnet sin første iPhone. Metallet er svært hardt, har en bestemt farge og er dermed lett gjenkjennelig for eksperter. I den europeiske iPhone skal verktøyet være laget av vanlig stål og Peker sier dette er lett å oppdage.

De er ikke LiquidMetal. De bøyes like lett som binders. LiquidMetal er praktisk talt ubøyelig hvis ikke du vil skade dine fingre.

uttalte Peker til Cultofmac.

Peker har tidligere også uttalt at han tror at Apple vil lage iPhone-antenner i LiquidMetal. En annen tidligere ansatt i LiquidMetal, Dr. Jan Schroers, har også uttalt seg om Apples eksklusive lisensiering av metallet og han mener fast bestemt at Apple kommer til å bruke metallet til å videreutvikle designet på blant annet MacBook Pro, iMac, iPhone, iPad og sine skjermmodeller.

Metallet gjør det nemlig mulig å støpe helt sømløse metallprodukter. Dette åpner for at Apple kan støpe formen til en MacBook Pro i metall og dermed få et unibody-produkt som blir enda bedre enn dagens. Selv ved en tykkelse på kun 0.3 millimeter, skal metallet være sterkt nok til å kunne brukes til denne typen produkter ifølge Schroers. LiquidMetal skal allerede ha produsert en rekke slike prototyper for Apple.

Det er ikke bare Apple som benytter seg av materialet. En rekke selskaper, deriblant Samsung, Motorola og SanDisk har lisensiert produktet og brukt det eller vurdert å bruke det i sine produkter. Nå som Apple har enerett på metallet i forbrukerelektronikk, begrenser dette omfanget av lignende produkter. Det stopper allikevel ikke andre selskaper som ikke produserer forbrukerelektronikk fra å benytte metallet.

Klokkeprodusenten Omega la nylig ut en video som viser hvordan de har benyttet LiquidMetal i deres klokker.

K.D.Gs bilde

K.D.G

hvorfor bruke arm kloke når du har iP Produkt? (ipod iphone ipad)

Wackhys bilde

Wackhy

Have you ever been as far as even considered go want to do look more like?

hpersen

K.D.G - fordi det ikke alltid er klokkens funksjon som er formålet med klokken.

iJakobs bilde

iJakob

Bra sagt, hpersen

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai