Microsoft demonstrerer Office 2011 for Mac

Microsoft demonstrerer Office 2011 for MacMicrosoft Office 2011 begynner å nærme seg ferdigstillelse og den populære kontorpakken skal lanseres i november.

Nå har Microsoft lagt ut en rekke videoer som skal demonstrere noe av funksjonaliteten i Office 2011.

I en av filmene intervjues Kurt Schmucker, senior evangelist hos Microsofts Macintosh Business Unit. Han sier at et av hovedfokusene til Office 2011 har vært å gjøre det lettere å skape svært pene dokumenter og viser noen eksempler som kan gå Pages og iWork i næringen.

Ikke bare skal man kunne skape penere dokumenter i Office 2011, men kompatibiliteten mot Microsoft Office 2010 på Windows skal være mye bedre. For å sikre konsistens mellom Word for Windows og Word for Mac, har Mac-teamet hos Microsoft skrevet ut identiske dokumenter på begge plattformer og deretter sammenlignet utskriftene. Hvis noen forskjeller ble observert, skal dette ha blitt sett på som en feil og deretter rettet.

Ofte har dette vært problemet når man har utvekslet dokumenter mellom Mac og Windows-versjonen av Office.

Den nye Office for Mac vil også gjøre det mulig for brukere å gjøre grunnleggende fotoredigering direkte i Word, Excel og PowerPoint. Brukere vil kunne gjøre oppgaver som fargekorrigering, fjerning av bakgrunner og enkle justeringer av bilder. Disse funksjonene er også lagt til for å gjøre det lettere å kunne skape flotte presentasjoner og dokumenter, noe iWork per dags dato gjør lettere enn Office.

Harde brukere av Excel vil også få seg noen svært etterlengtede oppdateringer til pivottabell-funksjonaliteten. Ny pivottabell-funksjonalitet skal tillate brukere å oppsummere og analysere lister med mye mindre anstrengelse - i tillegg skal pivottabellene også være mye mer kompatible på tvers av plattformene.

Det ser ut som Microsoft Office 2010 blir en oppdatering som utfordrer Apples iWork på flere punkter. Apples iWork har ikke blitt oppdatert på langt over et år, men en oppdatering av både iLife og iWork har vært ventet i løpet av 2010.

Du kan lese mer om Microsoft Office 2011 hos Microsoft.

pianoman

Hehehe: "We know that macusers like to achieve things very quickly and efficiently." Da trekker jeg konklusjonen at windowsbrukere -ikke- liker å oppnå ting kjapt og effectivt? hmm..

linnmanns bilde

linnmann

Synes faktisk det begynder at ligne noget. Ikke så vanskeligt at se hvor de har inspirationen fra, men det spiller jo egentlig ingen rolle så længe vi Mac brugere får et bedre produkt.

t.nilsens bilde

t.nilsen

Jeg synes nå ærlig talt at de heller burde få trekt ut fingeren, og fullføre Live Messenger med videostøtte, fremfor å skulle bruke alle krefter på en ny versjon av officepakka til Mac... =p

Wackhys bilde

Wackhy

Nah, de tjener vanvittig mer penger på Office enn de gjør på MSN. Spesielt på Mac...

Magnusmags

Før var office veldig dårlig! Det var såpass dårlig at folk heller ville ha brukervenlige iWork.
Men jeg trur det har snudd nå, jeg bruker nå mye heller office...

Wackhys bilde

Wackhy

Office 2011 har jeg et godt inntrykk av så langt med bare noen uker bruk. Office 2008 er mildt sagt tragisk, og med unntak av Numbers vil iWork kunne gjøre en tilsvarende jobb for de fleste områder egentlig.
Det eneste området en hjemmebruker vil dra noe nytte av Office over iWork vil jeg si er når man skal dele dokumenter med folk som bruker Office på f.eks. Windows.

anserigs

Et produkt som koster 3 ganger mer en iWork og som i generasjoner har vist seg ubrukelig får nok ikkje meg som betalende kunde nei.

Cybbe

anserigs: synd, for da går du glipp av den desidert mest kraftige og beste kontorpakken for Mac.

Du kan jo også regne på kostnadene på de 4 iWork-versjonene som har kommet siden 2005, og som fortsatt ikke kommer nær MS Office hva funksjonalitet angår.

Wackhys bilde

Wackhy

anserigs: jeg jobber med både iWork og Office daglig. Keynote er bra, og Pages funker til kjappe småting som skal printes ut av små plakater etc.
Utover det er iWork ikke mye til nytte, og Numbers er totalt ubrukelig, noe som også gjenspeiles veldig fint i at Apple selv bruker Excel internt...
Selv velger jeg Office over iWork uten å nøle, med unntak av de to eksemplene jeg skrev over.

Vet ikke hva du mener er ubrukelig med Office, du klarer ikke gi noen eksempler, men ut i fra den ekstremt lille informasjonen du kommer med virker det ikke som du har forsøkt å bruke Office på noen måte oppmot iWork.

anserigs

Når eg gjekk på Teknisk fagskule skulle me ha oppgaver, eg lastet ned Office og prøvde dette. Verken lærerne eller andre elever klarte å lese hva eg skreiv på Word, Excel osv. Eg ga det opp og begynte å bruke Numbers, Pages og Keynote til alle presentasjoner, innleveringer osv. Dette gikk smertefritt, folkene som eg gikk sammen med fikk bakoversveis, Pages var langt over Word i kvalitet og enkelhet. Numbers ser finere ut og fungerer glattere en det Excel gjør, PowerPoint er ikkje et kvalitetsprodukt spør du meg når det kommer til presentasjoner. For mye menyer og for lite enkelhet.

Nå i jobbsammenheng var eg med på en tur til Sverige for et nytt produkt jobben skulle presentere for det Norske markedet. Her ble det lovet at Excel skulle klare jobben på både Mac og PC. Det krasjer, det er fullt av virus og kan ikkje leses på Mac, eg har prøvd alle versjoner som finnes til dags dato. Nå har jobben bestemt at alt skal over til Mac fordi det er bedre, enklere og funker. Då rekner eg med at me kommer til å bruke iWork i framtiden.

Skulle eg betalt 1500.- for Office siden 2005 hadde eg vel endt ut på 5-6000 kroner, hver versjon av iWork har kostet 800.- eller noko og det blir langt billigere og langt enklere å bruke. Men dette er nå min mening.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai