Valve: 120% forbedring etter GPU-oppdatering

ValveTidligere denne uka slapp Apple en grafikkoppdatering til Snow Leopard. Oppdateringen skulle forbedre ytelsen i en rekke forskjellige spill. Nå hevder spillprodusenten Valve at frameraten i flere spill har økt med 120%.

Valve har i 2010 satset for fullt på Mac-plattformen og flere av deres svært populære spill har kommet til Mac. Det hele startet med tilgjengeliggjøringen av Steam-plattformen til Mac OS X tidligere i år og Steam-spillene fra Valve har deretter kommet som perler på en snor.

Ifølge et nyhetsinnlegg hos Valve var lanseringen allikevel ikke helt rosenrød. Valve opppdaget nemlig et ytelsesgap mellom Windows og Mac OS X, selv med lik spesifikasjoner på GPU. Valve skal ha jobbet tett opp mot Apple som i sin tur jobbet opp mot Nvidia og ATI for forbedre ytelsen. Resultatet er grafikkoppdatering til Snow Leopard som kom tidligere i denne uka.

Valve har etter denne oppdateringen rapportert om opptil 120% forbedring i frameraten på flere av sine populære spill. Spiller du Valve eller Steam-spill, bør du med andre ord sørge for at du har installert grafikkoppdatering til Snow Leopard på din Mac.

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Et av de siste argumentene for at folk ikke burde gjøre "the switch" er i ferd med å bli borte...snart er Mac OS overlegent på alle måter.

K.D.Gs bilde

K.D.G

funke dette med gamlere spill og? "grafikkoppdatering til Snow Leopa"

warcraft3?

jpsalvesen

Jeg synes Civ IV flyter bedre på en iMac fra sommeren 08.

danielsk

Det er også en betydelig endring på Starcraft 2.

Vanskelig å si hva du legger i "gamle spill", men de fleste spill som er noenlunde GPU-intensive vil kjøre bedre etter denne oppgraderingen.

noilivaps bilde

noilivap

...snart er Mac OS overlegent på alle måter.

christerguttens bilde

christergutten

@Mac Lovin; helt enig... Hvis Steam etterhvert kan gi det samme utvalg spill som Windows brukere får, er windows egentlig obsolete..
Men jeg har fortsatt følelsen at Apple vil en vei med Game Center som de snakket om under iOS 4 Keynote'en (også i Mac OS, ikke bare iOS)... iTunes med egen Mac-spill avdeling? =) Hadde ikke vært meg imot c'',

Cybbe

Hvis man virkelig tror Windows er avlegs bare fordi Apple spiller catch-up burde kanskje ta noen steg tilbake. Dette er et område hvor Mac OS teknisk ligger bak Windows, og fortsatt gjør det. Dette er heller ikke et isolert eksempel, se for eksempel på en av årsakene til at Flash har ytt dårlig på Mac-plattformen: Apples inntil nylig begrensede støtte for GPU-avlastning.

Ta for øvrig også en titt på listen over støttet hardware.

noilivaps bilde

noilivap

@Christergutten
Faen er det mulig? Hardwaremessig er apple for begrenset til at PCer og Windows blir obsolete, så der tar du grådig feil. Dessuten hjelper det ikke om steam gir ut sine spill til Mac og PC når svært få andre gjør det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai