Switché erstatter kommando +tab

Switché erstatter kommando +tabTastekombinasjonen kommando (eple) + tab har vært en sentral måte å skifte mellom programmer i både Mac OS X og Windows. Kombinasjonen gir rask tilgang til dine åpne applikasjoner, men hva med vinduer i forskjellige programmer? Programmet Switché ($7.99) bytter ut den vanlige kommando + tab-funksjonen med Exposé.

Switché er et Snow Leopard-program som kan brukes til å erstatte standard kommando + tab-funksjonen. Switché prøver ikke å finne opp hjulet på nytt og bruker derfor Apples innebygde Exposé-funksjonalitet for og med dette programmet installert kan du enkelt bytte mellom applikasjoner og/eller individuelle vinduer.

Programmet er utviklet av Kapeli og kan lastes ned fra kapeli.com. Prisen er $7.99, men du kan fritt bruke programmet så lenge du vil uten å få noe mindre funksjonalitet. Du vil derimot få betalingspåminnelser ved jevne mellomrom.

Tags:

Onizuka89

den erstatter vel ikke helt Cmd+tab. Sånn som det så ut i video'n måtte man i Finder vinduet trykke Alt-Tab 2 ganger for å komme til neste program, så det er raskere å trykke Cmd+tab de gangene du vil bytte vindu enn å trykke Alt+tab.

Så bli vel mer å leve side om side enn å erstatte, om man skaffer seg programmet.

Også gjør den jo akkurat det samme som exposé bare at her kan du trykke samme tastetrykket for å bytte mellom vinduene, mens i exposé, så må du bruke tastene for å bytte mellom vinduene.

I video'n viser de også alle vinduene i samme workspace også, så om den ikke gjør det med flere workspace, kan det nesten være like greit å sette Exposé til Alt-tab, og navigere med tastene å spare seg for reklame og noen slanter.

svanos bilde

svano

Alt dette har da OS X allerede uten noe ekstra program.

ddybings bilde

ddybing

Enig med svano.

OS X har jo allerede en grei funksjon, Expose, som jeg syns funker helt greit.
Ser ikke helt poenget i det.
Og i tillegg betale rundt en 50 lapp for at vinduene liksom skal bli forstørra når du tar musa over de osv, syns jeg ikke er godt nok!

Expose er greiere(og helt gratis) spør du meg!

svanos bilde

svano

Saken er at absolutt alle funksjonene i dette programmet er tilgjengelig via tastaturet allerede, som også Onizuka89 påpeker, så man betaler 50,- for noe man alt har.

djhalleus bilde

djhalleu

It is a free mac world...

290765s bilde

290765

Enig med innleggende. Vil gå lengre å si at jeg synes det faktisk fungere bedre å bruke de originale funksjonene, enn å bruke switché. Kan ikke se at programmet tilfører noe .

s.b.h

Jeg bruker LiteSwitch X.

http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/14857

CMD+TAB viser alle åpne programmer med ikoner hvor du kan bytte til, avslutte eller tvinge avslutt av et program. Spiller ingen rolle om programmet du velger er minimert/skjult, popper opp likevel.
Bra konfigurasjonsmuligheter er det også.

Har også integrasjon med Expose for å velge blandt flere sider i et program. Eneste ulempen er prisen som ser ut til å ha blitt litt vel høy.

639mes bilde

639me

et relatert spørsmål:
på noen maskiner er snarveien for å skifte mellom åpne vinduer innafor ett program cmd + >.
på andre maskiner er tilsvarende cmd + shift + ´.
mitt inntrykk er at sistnevnte variant oftest funker på mac pro'er.
men nå har jeg fått inntrykk av at det mer har med å gjøre hvilket språk maskinen ble installert med.
ihvertfall kjenner ingen engelskspråklige seg igjen i at cmd + > skal kunne bla i åpne vinduer (i ett prg).
noen som kjenner seg kallet til å spre litt lys i saken?

svanos bilde

svano

Det har så vidt jeg forstår med ulike lands tastaturlayout å gjøre og å gjøre hurtigtasten enkel med tanke på dette. Jeg har satt det opp til å være cmd+shift+' selv fordi det er det jeg ble vant med (og cmd+< var i bruk til noe annet i CS 3, tror ikke denne konflikten er til stede i CS 5). På amerikansk/engelsk er det vel egentlig cmd+shift+´ (noe som er utrolig klønete å skulle taste med norsk tastatur da vår ´ er et helt annet sted på tastaturet). Engelsk/amerikansk har ikke < der vi har det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai