Klipp og lim i Finder lettere med moveAddict

Klipp og lim i Finder lettere med moveAddictMange Windows-brukere som bytter til Mac finner det frustrerende at man ikke kan klippe og lime filer i Finder, kun kopiere.

Med programmet moveAddict ($4.99) får du muligheten til å benytte klipp og lim-funksjonaliteten på alle filer i Finder.

Selskapet Kapeli, som også har utviklet Switché som vi omtalte tidligere i dag, har et program mange Windows-brukere nok ser fram til å kunne bruke. Programmet moveAddict innfører nemlig muligheten til å klippe ut filer fra Finder og lime disse inn i andre Finder-vinduer.

Fra før støtter Finder og Mac OS X kun muligheten for å kopiere filer, ikke å flytte dem ved å klippe dem ut og lime dem inn en annen plass. Dette er funksjon som har vært tilgjengelig i Windows i mange år og et av spørsmålene mange nye Mac-brukere stiller i vårt forum.

Programmet bruker standard tastekombinasjonene ⌘ + X og ⌘ + V for å klippe ut og lime inn, men du kan selv også konfigurere dine egne tastekombinasjoner. moveAddict legger seg dessverre i menylinjen (den begynner å bli lovlig full) og forteller deg hvor mange filer du har klippet ut. moveAddict er ingen systemhack, men et helt vanlig program som krever minimum Snow Leopard.

Programmet koster $4.99 og er kun tilgjengelig for Mac OS X Snow Leopard. Du kan bruke programmet gratis, men kan da kun klippe ut en fil av gangen. moveAddict kan lastes ned fra Kapeli.com

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Nå blir nok pappa glad. Bruker selv tastatursnarveiene mye men det glemmer han somregel. Og gå inn i Prefanses, derifra kan du legge in snarveiene i Finder : )

Green

Endelig!!! :-)

xiphias256

Hvorfor mangler slik essensiell funksjonalitet i Mac OS X? Ikke det at $4.99 er dyrt. Men det føles veldig unødvendig! I tillegg finnes det mange alternativer der ute. Noen som erstatter Finder også. Så hva skal en velge? Kjøpe alle og gjøre seg opp en mening?? Her Burde Apple snart få ut fingeren og legge inn klipp/lim av filer i Finder.

alter@gooogle.m...

HVA bruker man klipp og lim til? Som ikke drag'n drop løser? Jeg ser på det som at kanskje det er "kjekt å ha", men ikke noe must. Men for all del, hver om sine lyster og ønsker, og ikke minst arbeidsmønster.
Jeg har faktisk aldri savnet det.

stigove

@alter - dette er jo (slik jeg forstår det) ekvivalenten til Move i stedet for Copy.
Dagens Finder lar deg jo bare kopiere (når data skal flyttes mellom forskjellige disker), slik at man etterpå må slette det som er kopiert. Voldsomt tungvindt.

Forøvrig savner jeg også en Delete-funskjon som sletter direkte og ikke bare sender det i Trash. Jeg har såpass kontroll med hva jeg gjør at jeg ikke trenger det sikkerhetsnettet.

Jons bilde

Jon

Stig Ove: Hold nede command/eple tasten når du vil flytte noe fra en annen disk, så vil du flytte, fremfor å kopiere (og motsatt når du vil kopiere noe innenfor en disk).

De ulike tilvalgstastene i OS X gjør mye forskjellig, på ulike ting, så det er verdt å sjekke ut når du savner en funksjon. Det er nemlig ofte nettopp den funksjonen du savner som gjemmer seg bak de tastene.

stigove

@Jon - Takk! Der lærte jeg noe nyttig i dag også!
Du har ikke i samme åndedrag tilsvarende tips for å slette filer direkte?

Jons bilde

Jon

Vet ikke om det går, men command/eple + backspace sletter filer, og command/eple + shift + backspace tømmer papirkurven.

stigove

Hm, ikke helt det samme som Shift-Delete under Windows. Men litt hjelp er det jo, så takk for tipset.

kattunges bilde

kattunge

Og, eple + shift + alt tømmer papirkurven uten noen dialogboks.

ØyvindM

Har nå lastet ned dette programmet fra Mac App Store. Fungerer utmerket. Man kan også fjerne ikonet fra menylinjen hvis man ikke vil ha det der.

SinWins bilde

SinWin

Et enda bedre alternativ, i mine øyne, er totalfinder. Her får man klipp, samt tabs i finder, pluss en enkel måte å stille opp to finder-vinduer ved siden av hverandre med en enkel hurtigtast (command+u).

http://totalfinder.binaryage.com/

danibo77s bilde

danibo77

Eller pathfinder:

[url">http://www.cocoatech.com/

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai