iMac med multi-touch?

iMac med multi-touch?Det er tydeligvis ikke bare sine bærbare Apple vurderer å innføre multi-touch på. Det har nemlig nå også dukket opp patentsøknader fra Apple som viser en iMac med en skjerm med multi-touch.

Apple beskriver også en metode som gjør iMacens fot fleksibel, slik at multi-touch kan bli spiselig også for de som ikke har lyst å holde hånden sin rett ut i lufta hele dagen.

Patentet viser en fot som er fleksibel og kan bøyes helt ned, noe som nesten gjør det mulig å gjøre om en iMac fra en datamaskin til en «tablet» (med fot). Den største utfordringen med en skjerm med multi-touch er rett og slett at det er slitsomt å holde armen rett fram en hel arbeidsdag. Kanskje er dette en løsning som kan gjøre multi-touch realistisk også på en iMac?

iMac med multi-touch?

Patentet dekker automatiske sensorer som skal registrere hvilke situasjon iMacen befinner seg i. Legger du den ned, skal systemet gjennom disse sensorene automatisk endre funksjonalitet og/eller grensesnitt. Interessant nok presiserer Apple i patentsøknaden at disse sensorene skal avgjøre om iMacen skal kjøre iOS eller Mac OS X.

Legger du iMacen ned, bytter iMacen til å kjøre iOS og applikasjoner vi kjenner igjen fra iPad, iPhone og iPod. Dytter du iMacen tilbake, kjører den Mac OS X med dock, menyer, mus og vanlig programvare. Fiffig?

Du finner den komplette patentsøknaden hos Patentlyapple.com

McEvens bilde

McEven

Ser for meg heftig bruk av microfiberklut på skjermen!

Mac11es bilde

Mac11e

En vanlig Mac med alle spesifikasjoner + en stasjonær iPad med ekstra hestekrefter i ett.

Hva er det ikke å like med denne nyheten? For bare håpe den tar skrittet videre fra tegnebrettet, noe slike patenter ikke alltid gjør.

Dr.Peppers bilde

Dr.Pepper

iOS kommer til å gå rykende fort på en iMac.

devo

Jeg kom med mye pepper på MacBook-touch-ideen, og basunerte ut at det stort sett dreide seg om å ta patenter for å ta patenter. Men det halveis inspirerende stativet som kan felle ned iMacen har noe for seg. Da får man samme touch-egenskaper som iOS er laget for, og man kan kaste Mac OS X i Papirkurven. Og man får nytte, og ikke bare showoff.

Approved :)

arveT

Apple har her taklet ett av problemene med ergonomien med denne typen enheter: man slipper å holde armen utstrakt når man manipulerer objekter på skjermen.
Det er fremdeles tungt å arbeide slik, da man ikke har noe å hvile albuene eller håndleddene på, men det er mulig.
Det andre problemet er veldig bra illustrert på patent-illustrasjonen (inskutt tegning nede til venstre). Hånden og armen dekker for mye av skjermen når man manipulerer objekter i øvre del av skjermen. Hvis man så skal bruke begge hendene, vil store deler av skjermen være dekket. (bare prøv på deres egen skjerm)
Dette problemet gjelder for store skjermer, der man ikke rekker over hele skjermen med fingrene, slik man for eksempel gjør på en iPad. Dette gjør at man ikke får utnyttet potensialet til skjermen.

Jeg er klar over at dette kan høres veldig negativt ut, men Apple har noe ganske store utfordrigener med produktdesignet og OS-designet, hvis dette skal være et reelt produkt på markedet.

Personlig har jeg større tro på store flerberørings-styreflater ala Magic Trackpad for bruk på stasjonære produkter. Hvis de får samme størrelsesforhold som skjermen (16:10), er det en mer ergonomisk måte å arbeide på der du ikke dekker til skjermen, samtidig som du får mulighet til å manipulere flere punkter samtidig.

Men igjen, Apple har levert gode produkter gang på gang, så de vet nok hva de gjør. :)

Amishen

Spennende. Kanskje Apple er inne på noe, men jeg kunne godt tenkt meg en bedre sammenheng mellom iOS og Mac OS X. Håper de en dag blir bokstavelig talt ett OS. Ja, begge er OS X, men de er allikevel veldig separate.

appeltje

Dette virker jo nyttigere enn iPaden.
Ei venninne av meg sammenlignet sin iPhone med iPad, og hennes komentar var: Den er som en diger iPhone som det ikke går ann og ringe med.

haugesundaren

Dette syntes jeg var genialt egentlig, men at den skal bytte til iOS når den bøyes ned er bare teit! folk ville hatt den fordi den kan bøyes ned for ikke å måtte strekke hendene mot skjermen hele tiden, men vis du skal bruke et mac program blir det teit hvis den skal bytte til iOS når den vendes.

Manuelt valg av iOS/OS X hadde da hvert mye bedre.

Mac11es bilde

Mac11e

@haugesundaren
Det virker som man også har mulighet til å bruke trykkfølsomme knapper for å bekrefte skiftet av OS, og da slipper man muligens scenarioet du viser til.

http://www.patentlyapple.com/.a/6a0120a5580826970c0133f34445bb970b-pi

Infinite

Ja takk!

- Infinite

ddybings bilde

ddybing

Dritkult :D

Zoots bilde

Zoot

Multi Touch på iMac håper jeg ikke blir standart på alle iMacene. Foretrekker de uten =)

ddybings bilde

ddybing

Enig! Man må kunne velge om man vil ha eller ikke. Blir vel et ekstra utstyr.
Fint om man kunne velget om man ville ha eller ikke, så slipper man å betale høyere pris for å få, hvis man ikke vil ha, eller har dårlig budsjett ;)

Lars-Kristian

I... WANT.... THIS!!!!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai