ATI Radeon HD 5870 fungerer i eldre Mac Pro

ATI Radeon HD 5870 fungerer i eldre Mac ProHar du en Mac Pro fra 2008 som begynner å dra litt på årene?

Fortvil ikke, Apples grafikkoppgraderingssett ATI Radeon HD 5870 for Mac Pro fungere med eldre Mac Pro selv om Apple offisielt ikke støtter modeller eldre enn 2009.

Introduksjonen av en ny Mac Pro-modell medførte også introduksjonen av et nytt grafikkoppgraderingssett med ATI Radeon HD 5870-kortet. Dette kortet leveres med 1GB GDDR5-hukommelse, to Mini DisplayPort-er og én dual-link DVI-port.

Kortet koster NOK 3790,- hos Apple Store og Apple oppgir at kortet krever Mac Pro (medio 2010-modeller) eller Mac Pro (tidlig 2009) med PCI Express 2.0-plass for å fungere. Apple ser ut, som med minnebegrensningene i den nye Mac Pro, til å ta litt hardt i hva gjelder minstekravene og det viser seg nå at dette kortet fungerer akkurat som det skal også i Mac Pro fra 2008.

ATI Radeon HD 5870 fungerer i eldre Mac Pro

Det er nettstedet Barefeats som har testet kortet i en eldre Mac Pro og de rapporterer om svært god ytelse. I spillet Portal gir en 8-kjerners Harpertown Mac Pro fra 2008 med Radeon HD 5870 et gjennomsnitt på 250 frames per sekund. Dagens Mac Pro, en 6-kjerners Westmere, greier til sammenligning bare 233 frames per sekund. Den nye 12-kjerners Mac Proen har ikke blitt testet.

Tags:

Ecker00

Finnes det andre forhandlere enn Apple som selger dette kortet? Mac versjonen av kortet selvfølgelig.

Har veldig lyst til å oppgradere mitt 8800GT kort i min MacPro 2008, men var litt dyrt med tanke på at PC brukere kan kjøpe dette kortet for så billig som litt over 2900 kr. (Kilde: Prisguide.no )

admins bilde

admin

Det er vel ikke samme kort? Dette har DisplayPort, koret som PC-brukere kan kjøpe har vel ikke det?

Houd.inis bilde

Houd.ini

Man får faktisk HD 5870- kort for PC med 2GB minne og 6 mini-Displayport- kontakter for 6 skjermer på én gang. Ellers så har standardutgaven 2x DVI, Displayport og HDMI for maks 3 skjermer på én gang.
Komplett har ihvertfall Apple-utgaven av HD 4870- kort inne nå.

christerguttens bilde

christergutten

Det er litt morsomt hvordan han skriver "dra litt på årene" når det kun er to av dem.. Man forventer litt holdbarhet når man bruker flere månedslønner på én maskin :) Og de leverer også :)

keiserjohn

Lurer på om det funker i en 1.gen macpro. 4870 funker jo helt fint..

639mes bilde

639me

jeg kan være interessert i et brukt 4870-kort til min 1.gen. MP hvis noen skal bytte..

proximitys bilde

proximity

Blir irritert på disse artiklene. "Eldre MacPro" er ikke bare tilbake til 2008. Maskinen ble lansert i 2006. Som KeiserJohn spør, hva med MacPro 1,1? Vel, det kan ikke journalisten svare på fordi dette bare er klipp og lim fra det MacRumors skrev om for første gang tilbake for 2 uker siden.

Ecker00

@Admin
Så vidt jeg vet så kan man ikke bruke PC og Mac skjermkort om hverandre, pga at skjermkortet må være tilpasset EFI istede for BIOS. Rett meg om jeg tar feil, men mener å ha lest at det er en hardware ting eller kanskje software på selve kortet som ikke kan lett endres.

Arild Holtet

Blir nesten skremt jeg.

Har en MacPro fra desember 2007. Er med to prosessorer på 3 GHZ Quad-Core Intel Exon, og 16 Gb minet m.m. Med en 30" skjerm, så kostet den nok her i Thailand også. Den er vel moden for skraphaugen den? Vel den fungerer perfekt, og jeg er jo svært fornøyd. Kjøp og kast har jammen tatt overhånd, når man leser slike artikler.

Maskinen har en ATV; Radeon X1900. Noen som har en ide om ett bedre kort til en slik maskin?

nicho

Har du en Mac Pro fra 2008 som begynner å dra litt på årene?

Det er ingen Mac Pro "som drar litt på årene" etter 2 år!

subsequent

Blir nesten skremt jeg.

Har en MacPro fra desember 2007. Er med to prosessorer på 3 GHZ Quad-Core Intel Exon, og 16 Gb minet m.m. Med en 30" skjerm, så kostet den nok her i Thailand også. Den er vel moden for skraphaugen den? Vel den fungerer perfekt, og jeg er jo svært fornøyd. Kjøp og kast har jammen tatt overhånd, når man leser slike artikler.

Maskinen har en ATV; Radeon X1900. Noen som har en ide om ett bedre kort til en slik maskin?

Radeon 4870 fungerer i en slik maskin. Men går rykter om at Radeon 5870 også kan fungere med litt modifikasjoner.

Ellers har du jo også Nvidia 8800 GT.

ipmil

@Ecker00

Funker fint med mange pc kort i mac pro.
Man må bare flashe dem med ny firmware.

Gjorde dette selv med et 4970 kort. Må vurdere om det er verd å oppgradere igjen.

admins bilde

admin

Ironi er ikke alltid like lett i skriftlig form - selvsagt drar ikke en 2008 modell på årene - det viser jo benchmarken :)

Arild Holtet

Ok. Da har jeg noen alternativer. Takk for disse forslagene. Hm. Kansje min "steinalderMac" kan brukes litt lenger. Har jo fremdeles garanti nesten ut året.

Ecker00

@ipmil
takk for korrekt info! Skal ta en nærmere titt på det, kanskje best å kjøpe seg et windows kort bare man får flashet det med korrekt firmware. :)

ipmil

@Ecker00

Denne tråden er verd å følge md på: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=980733&highlight=5870+flash&page=9

XCPs bilde

XCP

Gleder meg til og bytte ut HD4870 kortet, selvom dette har hold for meg siden jeg byttet til det for 7mnd siden.

Skal bli godt med litt ekstra guffe i Mac Proen min.

kaada

Klarer ikke helt å finne ut av dette, men er MacPro 3,1 + HD 5870 = a no go? Er usikker på om denne maskinen har PCI Express 2.0.. I sytem profiler står det bare 'PCIe' under 'Hardware -> Graphics/Displays -> Bus'. Vet ikke om det er 1.0 eller 2.0...

Jaja.. Kortet kommer neste uke, så da får vi testet det :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai