Apple lanserer ny AppleTV, men ikke i Norge

Apple introduserer Apple TVRyktene stemte omtrentlig - Apple lanserte ny Apple TV, men navnet ble ikke iTV og vi så heller ingenting til applikasjoner.

Apple-TVen er blitt mye mindre, billigere og den største endringen er at produktet nå streamer innhold fra iTunes og andre datamaskiner i ditt nettverk. Skuffelsen er allikevel at produktet nok ikke blir å finne i norske butikker med det første.

Apples Apple TV ble nok engang introdusert som Apples hobby, men med en pris på kun $99 og med streaming av TV-serier fra kun $0.99 kan produktet lett gå fra å være en hobby til å bli noe mer.

Andre generasjons Apple TV er mye, mye mindre enn forrige generasjon og har ingen harddisk under panseret. På innsiden finner vi Apples nye A4-prosessor som også er å finne i iPhone og iPad, noe som gjør at Apple TVen trekker vesentlig mindre strøm (6 watt strømadapter), er helt stille og ikke blir kokende varm. Apple TV støtter Wifi, men har også utgang for trådbundet nettverk på baksiden.

Apple TV

I tillegg finner vi på baksiden en standard HDMI-utgang, en optisk lyd-utgang og en mikro-USB port som ifølge Apple brukes til service og support. Grensesnittet på andre generasjon Apple TV ser ut til å være relativt likt forrige modell, men nå som Apple TV kjører Apples A4-prosessor må vi anta at det er iOS som egentlig ligger i bunn og ikke en gammel versjon av Mac OS X som på forrige utgave.

Amerikanske kjøpere får støtte for den populære videoleietjenesten Netflix (omtrent som Lovefilm i Norge) rett fra Apple TV, men dette er foreløpig noe Apple TV-brukere utenfor USA må se langt etter. Apple introduserte ingen form for app–støtte og dermed er det per dags dato ikke mulig å utvide Apple TV med applikasjoner som vi hadde håpet. For oss nordmenn betyr det uansett ikke så mye da produktet foreløpig ikke er tilgjengelig i norske butikker.

Du kan lese mer om Apple TV hos Apple.

Tags:
TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

lurar på om prisene på filmleie blir billigere på den gamle modellen

proximitys bilde

proximity

Allerede bestilt fra Apple Store i USA via Jet Carrier! Ser ut til å funke fint! Med eksisterende amerikansk iTunes konto blir det sikkert å funke knallbra :)

Jan Bjorns bilde

Jan Bjorn

Tipper det kommer Apps, men ikke zillioner som på iPhone og iPad: TV Safari, TV Shop, TV Games, TV Mail, TV Games... Apple trenger bare plukke blant bestselgerne på iTunes Store for å gjøre penger på Apple TV. Appsene vil bli STREAMET!

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

kommer ikke apps. er ikke harddisk

Orkien

håper virkelig de fortsetter å lansere sorte produkter, savner utrulig fælt den blackbooken jeg hadde for ett par år siden. Har hatt noen våte drømmer om å lakkere min Mbp 17" Sort, men har ikke funnet noen god måte å gjøre det på :(

remixenX

Kommer den til Norge noen gang? evt. hvorfor ikke?

ErlendB

Hmmm.. Lurer på om noen finner på noe lurt med den USB-porten... ;)

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Kommer den til Norge noen gang? evt. hvorfor ikke?

kan være den kommer senere i år. sto filmleie villle bli tilgjengelig i flere land senere i år som jeg tolket det. men tviler norge er på lista:P hbis ikke tror jeg ikke vi får den da det er det som er hovedbruken av boksen er

sinatra

@remixenX

om den ikke skulle komme til norge, er det fordi den ikke har noen nevneverdig nytteverdi her. dette fordi tv/filmbransjen nekter å gi slipp på gammeldagse salgskanaler.

dette produktet er ikke verdt aluminiumen det er frest ut av, da det ikke finnes innhold å få tak i her til lands

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Slik jeg forsto presentasjonen i går (og slik det står i press-releasen på Apple.com kommer AppleTV til Norge på lanseringsdagen. Den er antakelig bare ikke tilgjengelig for forhåndsbestilling her enda.

De landene som ble listet opp var landene filmleie var tilgjengelig i.

Redgarden

Men får vi som har apple tv i dag med amerikansk itunes konto muligheten til å leie serier? Blir den gamle apple tv oppdatert til samme brukergrensesnitt som den nye? Synes det er rart at dette ikke har blitt omtalt av noen noe sted...

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Hvordan leste du at AppleTV kommer til Norge?

iTunes movies rentals are only available in the US, Australia, Canada, France, Germany, Ireland, New Zealand and the United Kingdom

nevskires bilde

nevskire

Hmm...litt vanskelig å tolke dette. Pr idag selges Atv i Norge som ellers i verden, men filmleie etc ikke er tilgjengelig. Skulle tro at nye Atv vil bli tilgjengelig på lik linje med forrige modell uten Netflix og film/serie leie mulighet, men det er mulig de venter til avtaler/rettigheter er i orden før de lanserer den.

Apple TV will be available late this month for a suggested retail price of $99 (US) and can be pre-ordered beginning today on Apple’s online store (www.apple.com). Apple TV, which comes standard with an aluminum Apple Remote, will be available through the Apple’s online store, Apple’s retail stores and Apple Authorized Resellers. Apple TV requires an 802.11b/g/n wireless network or Ethernet network, a broadband Internet connection and a high definition TV capable of 720p. iTunes TV show rentals and Netflix are only available in the US. Netflix features require account subscription. iTunes movies rentals are only available in the US, Australia, Canada, France, Germany, Ireland, New Zealand and the United Kingdom. 

*99 cent HD TV rentals only available in the US.

Her sier de at det er kun itunes filmleie som er tilgjengelig i land utenom Usa. Netflix, 99 cent hdtv film og itunes tv-show er kun tilgjengelig i Usa. Tror Apple møter massiv motstand fra Hollywood og skal slite for å få full dekning. Men det er lov å håpe og jeg kommer etter all sannsynlighet til å kjøpe denne, selv om det blir lokal-streaming i første omgang.

nevskires bilde

nevskire

Ser på Apple store.no at gammel ATV nå selges til 1349.-
Tegn som tyder på at den kommer til oss snart...

160GB1

Mac og PC
Trådløs Wi-Fi 802.11
Harddisk på 160 GB med plass til opptil 200 timer video
Apple Remote
Sendes ut: 24 timer
Gratis levering
kr 1.349,00
Velg

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Hvordan leste du at AppleTV kommer til Norge?
iTunes movies rentals are only available in the US, Australia, Canada, France, Germany, Ireland, New Zealand and the United Kingdom

Jeg leste ikke direkte at AppleTV kommer til Norge, men jeg leste ingen steder at den bare skulle lanseres i noen land av gangen. Som det står i sitatet ditt, landlisten er kun hvilke land som får movie rentals, ikke hvilke land som får AppleTV.

monsholm

I tilfellet den kommer til Norge, kan jeg da bruke min amerikanske itunes-konto og da leie filmer/serier? Eller må jeg da kjøpe en fra Amerika, og kan jeg igjen da bruke denne med norsk itunes-konto OM den blir lansert her?

fuzzy76s bilde

fuzzy76

Det er nok konto-betinget, så jeg vil tippe det er det samme hvor du kjøper den fra. Men siden Netflix har ip-sperre på tjenesten sin tipper jeg du ikke vil kunne bruke Netflix-funksjonaliteten fra Norge uansett hvilken konto du har.

admins bilde

admin

Apple TV er fjernet fra Apples norske nettside (http://apple.com/no/appletv) og du sendes i stedet til iPod-seksjonen. Det samme har skjedd i alle land som ikke tilbyr iTunes-innhold. Det tar jeg som et tegn på at Apple TV ikke blir å finne i Norge.

Jeg har kontaktet Apples pressetalsmann i Norge for en endelig bekreftelse, men den har ikke kommet helt enda.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

håper de fortsetter å selge den gamle modellen her da

nevskires bilde

nevskire

Den har ligget under ipod seksjonen en god tid nå. Vi vil nok få tilgang til nye Atv her også, men det spørs om film, netflix etc blir tilgjengelig på en stund. Men for 99 usd så vil den uansett konkurrere med lignende enheter (wdtv, popcorn etc) for lokal streaming av bilder, film og musikk fra din "server". Jeg kjøpte for en stund tilbake wdtv uten harddisk og wifi for å spille av mine filer, men den ble for tungvindt å bruke. Måtte flytte alt over på minnepinner, harddisker og så plugge det inn i wdtv. Blir aldri brukt.... Da kjøper jeg heller atv med wifi og håper at vi snart...kan oppleve filmleie etc her på berget og. Jeg har forresten an itunes konto over there, slik at jeg regner med at dette funker. Netflix bruker ip sporing, men det finnes veier utenom der og.... Det vil det nok alltid gjøre.

johannesodeg

Jeg er mest interessert i å bruke AppleTV til å spille av video fra macen for visning på tv. Er den nye versjonen egnet til det?

johannesodeg

Sitat: "Allerede bestilt fra Apple Store i USA via Jet Carrier! Ser ut til å funke fint!"

Kommer vel totalt på 1000-1100 kr med frakt og norsk moms?
Hva er transportkostnaden med Jet Carrier?

lepew

Den nye Apple TV boksen kjører vel iOS såvidt jeg skjønner. Så lenge vi ikke har tilgang til de samme tjenester som Amerikanske brukere er vel ikke denne særlig interessant. Med mindre den streamer innhold direkte fra din Mac til din TV. Jeg har filmer og TV serier som jeg i dag ser på min 27 iMac. Hvis ikke denne boksen kan brukes til å se det innholdet på min TV så er den ikke særlig interessant for meg foreløbig. Da finnes det flere andre og mer interessante løsninger.

iTunes ser jeg bare hver gang jeg plugger i min iPhone så det er av liten interesse for meg inntil jeg får Film og TV via det. For musikk bruker jeg stort sett Spotify og Pandora.

Men vi får nok flere svar på dette etterhvert som våre Amerikanske venner får kloa i dippedutten. At den "gamle" AppleTV dingsen kan oppgraderes er vel heller tvilsomt så selv om de har satt ned prisen kraftig så framstår ikke den som særlig interessant.

henrikyo

fatter ikke at folk tviler på at denne vil komme til norge.

Jeg mener, jobs gjorde en stor sak av at du kan streame alt du har av bilder, filmer og musikk fra pcen til apple tv'en. Så det med rentals er en liten sak.

rentals vil også fungere i Norge hvis du har en amerikansk itunes konto.

til slutt, vil også apple tv fungere med iphone/ipad og de filmene du har på den.

Så dere som sier at apple tv ikke har noe bruk i norge, burde tenke dere litt om neste gang

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

kanskje vi tror den ikke kommer til norge er fordi det er kun er de landene apple nevnte som har fått apple tv på storen sin.

admins bilde

admin

@henrikyo

Apple TV finnes ikke lengre på de norske nettsidene. I butikken er det kun den gamle som vises. Det samme gjelder alle land som ikke har iTunes-innhold. Land med iTunes-innhold har både Apple TV på de lokale Apple-nettsidene samt i Apple Store.

Apple Norge har heller ikke bekreftet at den kommer til Norge.

tomo

Ikke full HD, kun 720p. Det holder ikke!!!
Kanskje ok for leie, men dersom eget innhold fra din Mac begrenses til 720p er dette neppe særlig interessant produkt.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

blir begrenset uansett da den kun tar e par formater og kun via itunes!

admins bilde

admin

@tomo

Infrastrukturen for streaming av 1080p over internett er ikke akkurat på plass per dags dato - spesielt ikke i USA hvor kjernemarkedet er.

henrikyo

Grunnen til at den ikke er på apple store er pga den ikke kan forhåndsbestilles.

Har allerede snakket med Eplehuset og de har bekreftet at den komemr til Norge, om det blir i september, eller senere, vet de ikke.

tomo

Over Internett er nok 720 ok, men håper ikke nye ATV (A4 prosessor) begrenser seg til dette. Streaming over lokalt nett takler vel full HD greit?, så skjønner ikke at det er lagt inn en begrensning her. I følge spec'en støtter den kun 720p så langt. 

Sorry

Det verste med gamle ATV er at den faktisk ikke støtter alle formatene til iTunes, men kun dersom MP4 også er i korrekt oppløsning. Det samme gjelder forøvrig iPod/iPhone/iPad slik at du må ha en versjon i full kvalitet på Macen, en til ATV, en til iPad og en til iPhone. Elendig... Håper derfor denne nye ATV støtter alle oppløsninger... Den er jo latterlig billig og ser bra ut.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai