Ingen oppdatering for eldre Apple TV

AppleTVApple har til nettstedet Arstechnica bekreftet at dagens Apple TV-eiere dessverre ikke får en programvareoppgradering til samme programvare som den nye Apple TV.

Apple ga ingen begrunnelse for manglende oppdatering, men det har blitt antatt at nye Apple TV på grunn av sin A4-prosessor nå kjører en variant av iOS. Den nye Apple TVen benytter samme prosessor som vi finner i iPad og iPhone og har dermed gått bort fra Intels x86-plattform tilfordel for ARM-arkitektur.

I den gamle Apple TVen fant vi en modifisert utgave av Mac OS X og i den nye antas det (mye på grunn av A4) at vi finner en modifisert utgave av iOS. Apple ser foreløpig verken ut til å ha bekreftet eller avkreftet dette og det endelige svaret får vi nok ikke før Apple TV havner i hendene på ivrige hackere om 4-5 uker.

Usikkerthet rundt Norges-lansering

Apple introduserer Apple TVOm den nye Apple TV blir å finne i norske, danske eller svenske butikker er foreløpig svært usikkert. Verken Apple i Norge, Danmark eller Sverige har så langt bekreftet eller avkreftet en lansering, selv etter gjentatte forespørsler.

Mac1.no har vært i kontakt med Apple Norges pressetalsmann Andreas Rødland i Apeland Informasjon, men foreløpig kunne han verken bekrefte eller avkrefte om produktet blir å finne i Norge.

Samtidig har produktet forsvunnet fra Apples vanlige nettsider i de landene hvor Apple ikke har filminnhold i iTunes. Landene med film i iTunes har fått oppdaterte nettsider om Apple TV og produktet er også lagt ut for forhåndssalg. Heller ikke de norske forhandlerne ser ut til å vite mye om Apple TV og Eplehuset omtalte det på Twitter som «mystisk» at produktet ikke dukket opp i norske Apple Store og kunne ikke bekrefte om butikken ville selge.

Det er verdt å merke seg at prisen på gammel Apple TV også har blitt sterkt redusert i den norske Apple Store.

Tags:
TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

spørsmålet er jo om den gamle atv får asmme priser som den nye (filmleie)

Snarf

WTF?

Dersom iMacen min med C2D prosessor kan kjøre iTunes Rentals så kan vel Apple TV også oppdateres. ER jo ikke som om bare iOs4 dingser kan gjøre det.

Bah

Kashmars bilde

Kashmar

Kan jo være at ny prosessor-arkitektur/nytt OS gjør at Apple ikke kommer til å oppdatere de gamle AppleTV-modellene.. Det er jo helt typisk Apple å gi beng i eldre modeller for å få folk til å kjøpe det nyeste.

Som Denis Leary sier: "Life sucks, get a f**king helmet"...

hansingehagens bilde

hansingehagen

De gamle har gått ned til 1300,- ... det kan være ett skup for mange .. som skal eks.vis hacke den ... 8)

iBoy

Hva med å oppdatere Front Row? Her har det ikke skjedd noe som helst så lenge jeg kan huske! I det minste skulle jeg ønske jeg kunne se Flickr-bilder på tv-en, eller streame fra Aperture. Apple TV er så godt som uinteressant her i Norge inntil videre.

Speedeagles bilde

Speedeagle

@Kashmar: Apple har aldri gitt "beng" i eldre modeller. Så langt det har vært teknologisk mulig ut fra maskinvarekonfigurasjon har de alltid vært bakoverkompatible. I motsetning til visse andre MS-pasienter :-D

christerguttens bilde

christergutten

Jeg føler ikke de gir beng i "gamle" produkter, men ingen kan si at det har flommet over av oppdateringer til verken Front Row for Mac OS eller Apple TV OSet...
Det er lov å håpe at de vil gi ut 1 eller 2 oppdateringer i året til nåværende Apple TV, da den fortsatt er en veldig bra device og fortsatt aktuell for de som ikke vil streame alt! Til musikk, bilder, youtube, podcaster og radio er den suveren å ha i stua... Spesielt slideshows med høy-oppløste bilder på TVen gjør seg ekstremt bra... Den blir nok ikke ditchet for Apple love ennå :)

oyoys bilde

oyoy

@iBoy: Flickr har vi da allerede på ATV! Det ligger under "Photos"

G5

Jeg er mer enn villig til å kjøpe både ny Apple TV og leie filmer, så lanser i Norge så snart som mulig.

iBoy

@iBoy: Flickr har vi da allerede på ATV! Det ligger under "Photos"
Ja, det vet jeg, men jeg mente Front Row. Der finnes ikke denne muligheten.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

skal med frontrow egentlig?

iBoy

skal med frontrow egentlig?
På en Mac mini koplet til TV-en I stedet for Apple TV. Bare med flere muligheter (unntatt bilder).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai