Apple og Facebook krangler om Ping

pingApple introduserte på onsdag iTunes 10 med deres nye sosiale nettverk Ping, men ikke alt har gått helt etter planen. Apple og Facebook kranlger nå om deler av Ping (og da mener vi ikke vår egen ping) og Facebook har nå sperret Ping ute fra sin tjeneste.

Apple og FacebookUnder introduksjonen av iTunes 10 og Ping gjorde Steve Jobs det klart at tjenesten var integrert med Facebook. Man skulle via Facebook enkelt kunne finne andre Ping-brukere direkte i iTunes, men kort tid etter tjenesten gikk live forsvant hele Facebook-integrasjonen.

Ifølge All Things D greide ikke Apple og Facebook å bli enige om rettningslinjene for bruk av Facebook sin API. Facebook gir normalt tilgang til sin API uten kostnader, men ved ekstremt bruk må spesielle avtaler forhandles fram.

Mer enn 160 millioner iTunes-brukere kan sannsynligvis kalles ekstremt bruk og Apples tilgang til Facebook sin API ble dermed blokkert mer eller mindre umiddelbart etter lanseringen av Ping og iTunes 10. All Things D hevder at Apple og Facebook hadde forhandlet om en avtale på forhånd, men disse avtalene brøt sammen. Apple valgte allikevel å introdusere tjenesten med Facebook-integrasjon selv om dette ikke var godkjent.

Apple fjernet også funksjonen kort tid etter Facebook blokkerte den og den har fortsatt ikke kommet tilbake.

G5

At iTunes skal bli en sosialklient er litt unødvendig, jeg synes det kan holde seg til musikk.
Jeg merker stor forskjell fra iTunes 9.2.1 til 10.0 på min 10.5.8 PowerBook G4!

Jeg har håp om at iTunes kan rydde i koden og optimalisere slik at den holder seg rask og stabil.

Quagmire

Ping er en fin tjeneste for å finne ny musikk

elznorro

av ymse artister. Hvis de tar utgangspunkt i det som finnes i din iTunes har de bommet ganske mye hos meg i alle fall.

elznorro

De anbefaler deg å bli «follower» av ymse artister. Hvis de tar utgangspunkt i det som finnes i din iTunes har de bommet ganske mye hos meg i alle fall.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai