Steve Jobs forsvarer nytt iTunes-ikon

iTunes ikonLanseringen av iTunes 10 med Ping har skapt mye debatt og ikke alle er like fornøyd med det nye utseende på det populære programmet.

Noen klager over vinduknappene, mens veldig mange virkelig misliker det nye ikonet. Steve Jobs på sin side forsvarer ikonet i en av hans mange e-poster.

iTunes ikonetUnder onsdagens Apple-presentasjon introduserte Steve Jobs et nytt iTunes-ikon. Apple mente det var på tide å fjerne CDen fra ikonet, siden salget av digital musikk snart overgår CD salg. Det nye iTunes-ikonet har skapt veldig mye debatt og mange synes at ikonet ser svært amatørmessig ut.

Steve Jobs er derimot ikke enig. I en av sine hyppige e-postkorrespondanser ble han ifølge Wired utfordret av en designer med navn Joshua Kopac.

Steve,

Enjoyed the presentation today. But...this new iTunes logo really sucks. You're taking 10+ years of instant product recognition and replacing it with an unknown. Let's both cross our fingers on this..

skrev Joshua Kopac i sin e-post til Steve Jobs.

Steve Jobs besvarte Joshua sin e-post i sin vanlige korte, men presise stil.

We disagree.

Sent from my iPhone

Også på twitter har det nye iTunes-ikonet fått gjennomgå og noen har til og med laget en egen twitter-konto for ikonet. På @iTunes10icon kan du motta morsomme twitter-meldinger til forsvar for det nye ikonet.

Hva synes du om det det nye ikonet?

Tags:
HenrikWLs bilde

HenrikWL

Jeg synes det nye ikonet er helt greit. Og i tillegg så kjenner man det jo umiddelbart igjen, siden det er det samme ikonet som brukes for iTunes på iOS.

torbjoerns bilde

torbjoern

Dette er en av de mer meningsløse debattene jeg har sett på macrumors. Og det sier ikke så lite. "Å nei, nå er ikke Dock'en min så fin lenger!" "Hyyyyl! Hvor er CDen??"

For å være ærlig er jeg fullstendig enig i at det nye ikonet ikke er like fint som det gamle. Kanskje det hadde vært finere med en grammofonplate, til og med? Pointet er at jeg ikke kunne gitt mer f### i hvordan et iTunes-ikon ser ut så lenge det ikke er direkte støtende, og at alle som klager høylydt over den siste endringen er noen bortskjemte macfags.

Om jeg var SJ, hadde jeg ikke en gang giddet å prøve å forsvare endringen en gang.

X

mbus bilde

mbu

Syns det nye ikonet er helt greit, men det kunne hatt en annen farge enn blå. Alt for mange ikoner er blå for tiden, nesten hele docken min er blå, og det samme gjelder iPhone-ikoner. I tillegg er Facebook, Twitter, Myspace, mac1 ( :) ) Foursquare og nå også Ping i stor grad basert på fargen blå. Hva er greia?

palelnans bilde

palelnan

Det er bare de som ikke liker det som sier noe, og de skriker høyt.

Selv har jeg hørt intet annet enn negativt om iTunes-ikonet opp gjennom årene, utenom sist det ble fornyet, da folk på død og liv skulle ha tilbake grønnfargen på notene. Og når det endelig oppdateres, blir det styr&bråk igjen.

Jeg syns det nye ikonet er stilig, og jeg syns det nye QT-ikonet er kjempekult.

Skal kjøpe ropert og synge det ut over byen.

Speedeagles bilde

Speedeagle

Dette er sikkert et steg i riktig retning. Til nå har det vært så populært å designe ikoner som i sin form og farge skiller seg fra andre, men som samlet oppstilt blir rotete. Tror nok Apple har en plan om å la alle ikoner bli like i sin form etter samme prinsipp som veiskilt. Samme form, men med forskjellig symbol. Det vil gi UI et enda ryddigere preg, samt enklere for hvermannsen å kjenne igjen. Tiden vil vise. Synes ikonet er synlig!

Jan Fredriks bilde

Jan Fredrik

Syns det nye ikonet er helt greit, men det kunne hatt en annen farge enn blå. Alt for mange ikoner er blå for tiden, nesten hele docken min er blå, og det samme gjelder iPhone-ikoner. I tillegg er Facebook, Twitter, Myspace, mac1 ( :) ) Foursquare og nå også Ping i stor grad basert på fargen blå. Hva er greia?
Blått er flott!

Alfred.Woodden

Hvem bryr seg om ikonet? Er jo programmet en bruker.

Slutt å klag, og skru heller opp volumet og nyt musikken ;-)

dngs bilde

dng

hvis ikonet plager folk, så er jo bare å skifte det.. jeg synes ikonet var stygt som bare pokker, men jeg har aldri hatt itunes i docken så det bryr meg egentlig ikke.

Quagmire

Kunne ikke bry meg mindre.

steffenz

Bruk bare Candybar til å skifte tilbake?
Det gamle var forøvrig mye penere :)

CBlomviks bilde

CBlomvik

Jeg synes det nye ikonet er flott. Det virker som (og jeg er enig) at Apple mener CDen ikke hører like mye hjemme i iTunes-sammenhengen som den gjorde før. iTunes i dag er jo en enorm digital musikk- og videobutikk uten noe fysiske greier som en CD.

Sånn som jeg ser på det så er denne nye logoen mer på plass. Den varme, kanskje kalde gløden rundt musikken og den blåe fargen gir meg litt assosiasjoner om energi. Energi, teknologi, digital osv. Flott logo, synes jeg. Mye bedre enn den forje.

lilduff90s bilde

lilduff90

Jeg synest det nye ikonet er mye, mye flottere enn det gamle. Spesielt i docken synest jeg det glir mye bedre inn sammen med iLife-programmene mine :)

Dan Aksel

Jeg misliker ikonet. Spesielt når det brukes over i-en i "Ping". Det ser veldig microsoft ut. Mye på grunn av blåfargen og gradienten.

devo

Han forsvarer ikke ikonets design. Han (Apple, "Vi") er bare uenige med avsenders mening om ikonet.

ddybings bilde

ddybing

Jeg synes det nye ikonet er flott, og mer behagelig å se på enn det gamle.
I tillegg så blir det litt "Aqua" stil på det, så det matcher operativsystemet litt :-P

leifers96s bilde

leifers96

Likte det ikke med en gang, men man venner seg :)
Nå ser det helt vanlig ut, ikke noe mer eller mindre.. :)

Mvh, Leif-Erik :)

KBiPhones bilde

KBiPhone

Må virkelig være mange mennesker uten noe liv i miljøet vårt. Bruke så mye energi på å klage på alt mulig. Gå tilbake til windows da vel! Syns det nye ikonet er fint jeg!

K.D.Gs bilde

K.D.G

Det icone er jo til iOS og ikke mac os x... :(

Sony55

enig med mailen fra Joshua Kopac.

ggt667s bilde

ggt667

Det nye ikonet ser dystert ut, det nye ikonet kan være så "flott" det bare vil,
det største problemet for Apple er at det ikonet ikke er iTunes...

Men på den annen side så håper jeg hver gang jeg ser et strain av NeXT Step på at Apple vil vekke til live NeXT Remote Display eller hva det nå en gang het inni den sorte lille boksen.

cosmogs

Det nye ikonet er blodharry, regelrett vulgært.
Greit at dette ikke er noen stor sak, men det må være lov til å mene noe om hvordan OSX fremstår estetisk. Personlig vil jeg hevde det noe dempede preget som definerer OSX representerer en vesentlig del av flyten. Og selv mener jeg altså at det nye ikonet er et brudd på det ved å være mye mer BLING. :-)

Amishen

Jeg har selv lurt på hvor lenge Apple skulle beholde den gamle CDen i ikonet. På onsdag fikk jeg svaret. Jeg syntes svaret var bra. Ikonet ser bra ut, og har fremdeles likhet med det gamle ikonet og det som brukes i iOS. Det ser fresh ut.

Btw @cosmogs, jeg tror de fleste windows-brukere mener/mente at OS X var veldig bling bling og fargerikt før i tiden, men i dag tenker ikke så mange over det. Jeg synes ikke at dette ikonet stikker seg så veldig mye ut. Det glir litt mer sammen med QuickTime X-ikonet, mener jeg. Jeg tror det har mer med vanen å gjøre. Hvis iTunes-ikonet er krise, vel da lurer jeg på hvordan du klarer å leve med alle de crazy forskjellige ikonene som er på Appsene på iPhone? (nå antar jeg at du har iPhone/iPod touch).

Magnusmags

Synest det nye ikonet piffer opp docken min. Er også helt enig med Steve at iTunes ikke har noe med CDer å gjøre. Men så er det vel det at folk skal klage over alt når det gjelder Apple.. Og skaper stoore debatter! ( typisk)

okvalles bilde

okvalle

Jeg synes det er helt fint jeg. Det trengte til en modernisering, så jeg er helt enig i Apple's avgjørelse.

Firestones bilde

Firestone

Var jo samme hysteriet da ikonet ble forandret fra lilla noter til blå noter.. husker dere ikke? :)

slogmos bilde

slogmo

Hvis man ikke liker ikonet så er det jo bare å bytte det.
Jeeez.... :rolls eyes:

BlackOuT409s bilde

BlackOuT409

Skjønner ikke i hviket univers logoen kan ha så mye å si:P. Apple er kjent for å prøve ut nye ting og være innovative, det er uten tvil den aller beste egenskapen Apple har. Logoer forandrer seg, og det kommer alltid til å være noen stakkars sjeler som ikke liker det, som vil holde ved det gamle. Apple følte vel at det var på tide, og som designer synes jeg den er passende, og egentlig ganske fet. Det som var mest irriterende med iTunes 10 for min del var endringen av minimer-lukke knappene, noe jeg ihvertfall fikset i terminal. Men hvis derimot de skulle gjøre dette med resten av programmene, er det egentlig kanskje for det beste. Siden maskinene har widescreen, så er det igrunn bedre med litt ekstra plass på toppen. Enkelt og greit så gjorde Apple en god jobb med iTunes 10.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

er jeg den eneste som mistenker disse epostene er fake? syns så små meldinger er amatørmessigt

BlackOuT409s bilde

BlackOuT409

er jeg den eneste som mistenker disse epostene er fake?
Nei egentlig ikke:P. Er noe rart med at han alltid svarer i en setning:P

ggt667s bilde

ggt667

Tjaja, med bluray som siste antatte fysiske medieformat, så er vel ikke den optiske plata helt ute av verden enda, kanskje Apple burde skifte navn på iTunes? Det er jo minst like mye film i iTunes som musikk...

iMedia f eks?

Mac Lovins bilde

Mac Lovin

Synes det nye suger. Det gjorde det gamle også. Det gamle så ut som et generic icon som man kan putte på media filer man ikke vet hva passer til. slike some det følger med på i windows vista osv, eller som man kan laste ned på gratis ikon sider. Det nye ser helt enkelt ikke ut som det representerer hva itunes er i dag....apps, bøker, film, syncing osv. ...det er jo mye mer enn musikk...jeg bruker ikke engang itunes for musikk, bare syncing.
Ellers synes jeg også det tynne outlinen er stygg, den skalerer ikke bra, quicktime sitt nye ikon var fin, den vil man bli vant med etterhvert. Men, dette ikonet vil jeg nok ikke synes at er bra noen gang.

m4rius

Jeg synd folk burde gi f* i å henge seg opp i noe så lamt istede for å bruke iTunes til hva det egentlig skal brukes til!

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Hvis folk "ga faen" i hvordan ting ser ut hadde verden vært et mye styggere sted.

/grafiskdesignerrant

fredarn

Hvordan ikonet ser ut, bryr meg fint lite. For de som irriterer seg over slikt, er det bare å trykke 'info' på iTunes og kopiere og lime inn et annet ikon.

bambinis bilde

bambini

Ei fjør har blitt til ti høns.... For en hype for ingenting. Her har media for lite å kritisere og så hører de noen si "æsj, leg likte ikke det nye ikonet" AHA, der har vi en sak vi kan skrive om! juhuu

Ariston

Ikonet ser greit ut, men det passer ikke helt med de andre ikonene fra Apple.

rattata12s bilde

rattata12

Fredarn : Jeg gjorde det, men det viser bare preview sitt ikon, og png under på det nye bildet..... hva er prob?

KBiPhones bilde

KBiPhone

@ rattata12, samme skjedde hos meg. Gjorde det barre for å prøve, skiftet tilbake til det nye ikonet, liker det best! Synes disse diskusjonene rundt ikonet er helt på trynet...men alle og enhver får få lov til å bruke tiden sin på det de synes er viktig.... Ikke mange som poengterer det positive med iTunes10, som f.eks at den er mye raskere enn før! Det er liksom ikke så viktig med bruks opplevelsen, bare man liker ikonet!! Fy f... så tåpelig!!

slogmos bilde

slogmo

@rattata12:
Jeg laget en "guide". :)
http://mac1.no/forum/viewtopic.php?f=141&t=247366

Alfred.Woodden

Ikonet passer veldig godt med QuickTime X.

Bare vent, 10.7 innfører nye ikoner for alle programmene som Safari, Address book, Finder, Mail etc

Bare å venne seg til det.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai