Kalibrer batteriet ditt med Watts

WattsSelv om ikke alle MacBook-brukere er klar over det, har Apple alltid anbefalt brukere å kalibrere sitt batteri med jevne mellomrom for optimal ytelse.

Alle Apples batterier har nemlig batterier med en mikroprosessor som må kalibreres fra tid til annen og programmet Watts ($6.95) prøver å gjøre dette litt enklere for deg.

Å kalibrere ditt batteri er noe Apple absolutt anbefaler, men det er egentlig ikke noe spesielt vanskelig. I vår kalibreringsguide har vi tidligere gitt deg oppskriften og det dreier seg egentlig om å bruke batteriet til det er helt, helt tomt for deretter å lade opp igjen. Hva skal man da med en applikasjon som Watts?

Watts er utviklet av et selskap som heter Binarytricks og programmet prøver å gjøre det lettere å holde oversikten over når batteriet bør kalibreres, hvordan du gjør det og samtidig gi deg nyttig informasjon om batteriet. Tre ting på en gang (noen ganger er det faktisk mulig).

Watts lar deg nemlig erstatte den vanlige batterimenyen med en utvidet meny hvor du får mer informasjon om batteriet. Denne funksjonen er den vi liker best med hele Watts-programmet og informasjonen som menyen gir er bedre enn Apples egen meny.

Når batteriet ditt skal kalibreres, gir Watts deg en guide gjennom hvordan dette gjøres og holder deg i hånda hele veien gjennom kalibreringen.

Programmet koster $6.95 og du kan prøve det i 60 dager uten å betale for det. Hvis du ikke ønsker å betale $6.95 kan gratisprogrammet Coconutbattery gi deg noe av den samme informasjonen om batteriets helsetilstand. Trenger du påminnelser til batterikalibrering har Apple også lagt ut en iCal-kalenderfil som påminner deg med jevne mellomrom - helt gratis. Les også vår kalibreringsguide for informasjon om hvordan du foretar kalibreringen. Apple har også en fin nettside om batterier og hvordan du tar best vare på dem.

Watts kan du laste ned fra Binarytricks.com. Watts krever Mac OS X 10.5 eller nyere samt en Intel-basert Mac.

Ramiuss bilde

Ramius

LoL@tapere som bruker penger på sånne småprogrammer som dette.

petrus764s bilde

petrus764

Enig, tullete artikkel også.

Alle Apples batterier har nemlig batterier med en mikroprosessor som må kalibreres fra tid til annen

Dette er da standard for alle li-ion/poly-batterier.

emre5s bilde

emre5

@petrus764:

Og poenget ditt er? Selvsagt har alle Apple-batterier det når alle li-ion/poly-batterier har det, men på denne siden skrives det om Apple og Mac.

jonkj

@ramius:
er du en vinner selv?

Ramiuss bilde

Ramius

@ramius:
er du en vinner selv?

Ja. Fordi jeg ikke betaler for sånt digitalt skrap.

jonkj

så bra!

Hopalong

Bra artikkel!

PerPerson

Så deilig å se at negativiteten som dominerer i kommentarfeltene hos nettavisene og kommer inn her! Jeg skjønner liksom ikke poenget.

Kan noen vennligstgi noen gode årsaker til hvorfor slik surmagethet?

pål

ggt667s bilde

ggt667

Pål -> Må være noen ekspresjonister

lazaruzs bilde

lazaruz

Noen som vet om det er mulig å flytte batteri ikonet til der det originale batteriikonet var plassert? Batteriet står nå "midt på skjermen" hos meg og forsvinner bak menylinjene til bla word osv!

slogmos bilde

slogmo

@lazarus:
Prøv å hold inne CMD mens du prøver å dra ikonet med musa.

KBiPhones bilde

KBiPhone

@lazarus: trykk på batteri iconert fra watts - preferences - preferences - "place icon in menu bar near Spotlight (needs restart)" :)

kajac2

Tullete program. Er bare å følge apples egne guide, gjør akkurat det samme, men er gratis og trenger at du tenker litt på egenhånd.

ggt667s bilde

ggt667

Uten lenke så blir kommentaren din litt fjåsete.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai