Parallels 6 med iOS-støtte lansert

Parallels6Som vi nevnte i forrige uke, planla Parallels å slippe Parallels Desktop 6 denne uka og i går ble det en realitet. Versjon 6 av den populære virtualiseringsprogramvaren lover en rekke forbedringer, men den største overraskelsen kom kanskje til iOS?

Parallels overrasket nemlig alle med å samtidig introdusere en Remote Desktop-klient til iOS som lar deg koble deg opp mot din Parallels-installasjon når du er på farta.

Parallels Desktop 6 er den sjette versjonen av det som nok er den mest populære virtualiseringsprogramvaren på Mac OS X. Med Parallels kan Mac-brukere enkelt kjøre andre operativsystemer uten å måtte ta en omstart, perfekt for de som er avhengig av et eller to Windows-programmer. I Parallels 6 har det blitt fokusert enda mer på ytelse og selskapet lover nå at programvaren skal kunne kjøre 3D-grafikk nesten 40% raskere enn før, Windows skal starte 41% raskere og filbehandling med filer på USB-disker, nettverksenheter og delte mapper (mellom Mac OS X og Windows) skal også være mye raskere.

Parallels Desktop

Parallels 6

Den største overraskelsen var allikevel at Parallels lanserte støtte for iOS gjennom Parallels Mobile. En gratis Remote Desktop-applikasjon på iPhone og iPad som lar deg få tilgang til din Windows eller Linux-installasjon i Parallels 6 fra hvor som helst i verden.

Programmet fungerer kun med Parallels 6, men fungerer som en hvilken som helst VNC/Remote Desktop-applikasjon og lar deg logge inn og styre din installasjon i Parallels. Ganske så kjekt!

Parallels Desktop

Prisen på Parallels 6 er $79.99 for en digital nedlastning. Har du Parallels 4 eller 5 fra før kan du oppgradere for $49.99 og i de neste 30 dagene kan du også oppgradere versjon 2.5 og 3 til samme pris. Lanseringen har fått Parallels største konkurrent VM Ware til å redusere sine priser og tilbyr nå folk å oppgradere fra en eldre versjon av Parallels til VM Ware Fusion for kun $9.99. Samtidig reduserte selskapet prisen på Fusion med 30%.

Du kan lese mer på Parallels.com.

foffster

Parallels har da hatt en iPhone-klient lenge de...?

alter@gooogle.m...

Den funker greit i Parallels 5 i alle fall.

Mittis

er det mulig å kjøre iOS som oprativsystem på imacen? det hadde vert morro å prøve.

froskenfredrik

Dette var også mulig i Parallels 5. Ser ikke helt hva som er nytt, annet enn at iOS-appen som nylig er oppdatert ikke tillater tilkobling til tidligere versjoner enn Parallels 6.

iPhone-valg i Parallels 5

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Åttitre sa i "Parralels 6 kommer neste uke" at det bare koster 322 Norske Kroner. Stemmer det virkelig?
Det er jo ufattelig billig eller er det bare Updaten eller hva koster den.
Hvis det bare er 322 Norske Krone ser jeg ikke bort i fra en investering siden WMvare er så treigt.
Men er det noen som har prøvd og kjøre Ubuntu? Er ikke 3D støtte for det i Parralels så får ikke gjort noen ting utsenemessig men vet det er muligt i VirtualBox men har helst lyst til og forholde meg til ett visualiseringsprogram.
Og går det greit og importere eksisterende opprativsystemer eller må jeg legge de til fra bunn av?

------

he standard retail price (SRP) of Parallels Desktop 6 for Mac is $79.99 and a student edition is available for $39.99. Parallels Desktop 6 Switch to Mac Edition is $99.99. Upgrades at $49.99 are available now for existing Parallels Desktop for Mac customers. Details are available online at www.parallels.com.

hva er "Parallels Desktop 6 Switch to Mac Edition?" og hvorfor er dette dyrere?
Og hva gjør deg kvalifisert til og kjøpe som student? Må du bare være ungdom eller må du skrive inn skole eller en søknad eller lignende eller må du bare bevise at du ikke prøver og slippee billig unna eller stoler di blint på det du sier?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai