Apple TV kjører iOS

Apple TVApples introduksjon av den nye Apple TV tidligere denne måneden, startet spekulasjonen rundt hvilket OSet denne enheten kjører.

Apple nektet som vanlig å kommentere noe som helst, men mye tydet på at det var iOS på innsiden av Apple TV. Med lanseringen av den første iOS 4.2 betaen er det mer eller mindre bekreftet.

Apple TV ble oppdatert tidligere denne måneden og skal etter planen dukke opp i butikker i slutten av september. Den største endringen fra forrige versjon av Apple TV er skiftet fra en X86-arkitektur til en ARM-arkiktektur. Intel-prosessoren er vekk og Apples A4-prosessor er nå motoren i Apple TV. Allikevel har den nye Apple TV et grafisk grensesnitt som er tilnærmet identisk den gamle? Kan dette virkelig være iOS?

Apple introduserer Apple TVSkiftet vekk fra X86 til ARM er det største tegnet på at Apple har valgt iOS fremfor en spesial variant av Mac OS X. A4-prosessoren er en prosessor på ARM-arkitekturen og er ikke kompatibel med programvare kompilert for X86-arkitekturen og dermed Intels-prosessorer. Mac OS X, som vi kjenner den i dag, kan dermed ikke kjøre på ARM uten endringer.

iOS 4.2 avslører

Konfigurasjonsfiler i iOS 4.2 betaen som ble sluppet denne uken bekrefter mer eller mindre at den nye Apple TV er faktisk en iOS enhet.

Apple lagrer nemlig informasjon om hvordan ulike iOS-enheter kan kommunisere med andre enheter over sin dock-kontakt i en fil kalt USBDeviceConfiguration.pliste. Oppføringer i denne filen har tidligere avslørt nye iPod- og iPhone-modeller og en oppføring merket "iProd" viste seg senere å være iPad. I iOS 3.2 dukket "iProd" betegnelsen opp enda en gang og de fleste trodde dermed at Apple planla en ny iPad.

I iOS 4.2 betaen har konfigurasjonsfilene blitt oppdatert og viser derimot "iProd"-oppføringen som "AppleTV2,1". Dette henviser til den andre hardware-revisjonen av Apple TV og er det nærmeste vi kommer et bevis på at Apple TV nå kjører iOS.

Åpner for apps og jailbreaking

At Apple TV kjører iOS betyr flere ting. For det første vil det være enklere for Apple å oppdatere Apple TV ettersom man vil ha to klare plattformer å forholde seg til - iOS og Mac OS. Tidligere har Apple TVen falt litt mellom to stoler og verken vært fugl eller fisk.

Videre så vil iOS teknisk sett gjøre det mulig for Apple å introdusere støtte for spesielle Apple TV-applikasjoner ved en senere anledning. Foreløpig vet vi ingenting om hva slags lagringsplass den nye Apple TV har og dette kan vanskeliggjøre muligheten for installering av applikasjoner på Apple TVen. Med en prislapp på $99 er det vel ikke å utelukke at Apple vil tilby dette i en senere hardware-revisjon.

Sist, men ikke minst, iOS på Apple TV gjør det også sannsynlig at Apple TVen er et mål for jailbreakere. De samme feilene som benyttes for å jailbreake iOS på iPad, iPod og iPhone, vil sannsynligvis også kunne brukes på Apple TV. De som har hacket sin Apple TV i dag, vil sannsynligvis også få hacket sin nye Apple TV.

Via Ars

Tags:
Mac11es bilde

Mac11e

At Apple ikke introduserte den nye Apple TV som en åpen plattform for utviklere og inkluderte en harddisk der, er uforståelig for min del. Ville da vært en vinn vinn situasjon? Økt interesse for produktet, både fra investorer og kunder.

Men som det nevnes i artikkelen er det ikke umulig at noe slikt vil skje i nyere versjoner av produktet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai