Steve: Apple TV-apps kan komme

Apple introduserer Apple TVTidligere i dag diskuterte vi muligheten for at Apple TV kan få iOS-applikasjoner ettersom den nye Apple TVen kjører iOS og er en vanlig iOS-enhet.

Apples sjef, Steve Jobs, uttalte tidligere denne måneden i et Bloomberg-intervju at apps og en egen App Store til Apple TV faktisk kan bli en realitet - når tiden er inne.

I intervjuet i Bloomberg gjør Jobs det klart at Apple ser for seg en framtid i stua og at Apple TV kan være en del av den framtiden. Den noe overraskende delen i intervjuet er at Jobs faktisk snakker om framtiden og sier rett ut at Apple TVen faktisk kan få applikasjoner og en egen App Store når tiden er inne.

Når tiden er inne vet bare Steve og Apple, men dette utsagnet tyder på at Apple TV har en lokal lagringskapasitet som kan brukes til applikasjoner når Apple føler at dette er riktig.

AirPlay gir mulighet for applikasjoner

Apple TVSamtidig som Apple TV-lanseringen introduserte Apple også AirPlay, muligheten for å streame lyd og video fra iPaden/iPhone til Apple TV. Nå som iOS 4.2 betaen er ute viser det seg at muligheten til å streame video og lyd fra iPad til Apple TV/AirPort Extreme ser ut til å fungere i alle applikasjoner som bruker Apples standard videoavspiller.

Dette kan bety at utviklere kan lansere TV-applikasjoner på iPad som kan streame dette innholdet videre til Apple TVen. NRK kan for eksempel utvikle en iPad-applikasjon med deres videoarkiv som igjen kan streame dette til Apple TVen og opp på TVen. På den måten vil iPaden fungere som en stor fjernkontroll hvor du kan forholde deg til applikasjoner med fingrene og ikke en mye mer begrenset fjernkontroll.

En bruker hos MacRumors har testet iOS 4.2 og AirPlay og har med hell streamet lyd over AirPort Express fra Safari, YouTube, Netflix, Videos, BBC News og iPod-applikasjonen. Foreløpig er ikke Apple TV på markedet og dermed er det umulig å teste om video også fungerer i praksis.

Foreløpig ser den nye Apple TV dessverre ikke ut til å komme til Norge. Apple i Skandinavia nekter å kommentere, bekrefte eller avkrefte - selv etter gjentatte henvendelser.

Jan Fredriks bilde

Jan Fredrik

Appadvice melder at man kan streame video via AirPlay fra alle apps som bruker Apples video-avspiller!

subsequent

Blir spennende og se hva som er inni denne, sikkert noen som dissasembler den snart.

Magnus Christensen

Tenk bare hvor flott det ville være å få egen app til NRK-s Nett-TV og TV2 Sumo. Virkelig et stort potensiale.

Magnusmags

Steve Jobs sa at flere ville få tilgang til video-innhold på iTunes Store senere dette året på den iPod-eventen... tror dere det kommer til Norge??

anden231s bilde

anden231

Det er jo lagt inn aldersgrenser for Norde i iTunes 10, så alt tyder vel på at det kommer til norge ;)
[url=http://bildr.no/view/723082">

christerguttens bilde

christergutten

Jeg tror Spotify app ville vært en big deal for mange.. Siden den nye TVen ikke har intern HD (mega-LOL), så er jo streaming en fin løsning på det problemet..

@anden231; ja, du har helt rett.. Så det ikke før nå. Dette kan jo absolutt være en indikasjon på dét :) Kanskje det blir slutt på å kjøpe gavekort på E-Bay FINALLY :)

Jan Fredriks bilde

Jan Fredrik

Det er jo lagt inn aldersgrenser for Norde i iTunes 10, så alt tyder vel på at det kommer til norge ;)
[url=http://bildr.no/view/723082">

Når skjedde dette?!?

ggt667s bilde

ggt667

Nytt i iTunes 10

Magnusmags

Går det ann å bruke airplay og Keynote?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai