Apple kjøper svensk fototeknologi

Polar RoseApple skal nylig ha avtalt å kjøpe alle aksjer i det svenske selskapet Polar Rose. Selskapet spesialiserer seg på ansiktgjenkjenning i bilder.

Det Malmö-baserte selskapet spesialiserer seg på å utvikle teknologi som foretar ansiktgjenkjenning, ikke ulikt hva Apple allerede har og benytter i iPhoto til Mac OS X. Gjennom avansert algoritmer greier programvaren til Polar Rose å gjenkjenne ansikter på bilder og selskapet tilbyr tre forskjellige produkter som benytter denne løsningen. To av (FaceCloud og FaceLib) dem ser ut til å kunne være svært interessante for Apple.

FaceCloud er en skalerbar serverside-løsning for å legge ansiktsgjenkjenning til nesten alle typer webtjenester. Man kan for eksempel lett forestille seg at FaceCloud kan bli benyttet til å introdusere ansiktgjenkjenning på bilder som er lastet opp til Mobile Me - en tjeneste som ikke finnes i dag.

FaceLib er den samme ansiktgjenkjenningen bare flyttet til en mobiltelefon. FaceLib kan enten virke sammen med FaceCloud eller kan foreta ansiktgjenkjenning direkte på mobiltelefonen - for eksempel en iPhone. FaceLib har Polar Rose utviklet til både iPhone og Android per dags dato.

For å demonstrere hvor kraftig denne teknologien faktisk er, har Polar Rose laget en teknologidemonstrasjon som de har gitt navnet Recognizr. Demonstrasjonen viser hvordan en mobilapplikasjon automatisk gjenkjenner ansiktet til en person og knytter denne opp til denne personens kontoer på tjenester som YouTube, Twitter og Facebook.

Det er den svenske nyhetstjenesten Rapidus.se som melder om oppkjøpet, men det har lenge vært ryktet at selskapet har vært i endring ettersom Polar Rose sine tjenester som gjorde det mulig med ansiktgjenkjenning på Flickr ble stengt ned i slutten av august.

Så langt har verken Apple, Polar Rose eller investeringsselskapet Nordic Venture Partners som eier deler av Polar Rose kommentert oppkjøpet.

proximitys bilde

proximity

WOW! Sitert på forsiden av Macrumors.com! :)

http://www.macrumors.com/2010/09/20/apple-reportedly-purchases-face-recognition-company-polar-rose/

admins bilde

admin

.. og forsiden av 9to5Mac, AppleInsider, MacStories, TheNextWeb og BusinessInsider så langt :) Heftig med trafikk her nå.

Jokers bilde

Joker

forsiden på 9to5Mac, AppleInsider, MacStories, TheNextWeb og BusinessInsider er ganske imponerende!

Ttigers bilde

Ttiger

Godt jobbet folkens!!

Mishkins bilde

Mishkin

Hello macrumours readers i want to say that norway welcomes you , and that we have alexander rybak still. dont forget us norwegians. we make good fish too

This is a norwegian news page for mac and apple. and iphone too.

Mishkins bilde

Mishkin

we users are really proud of norway in the news and that mac1 is in the english news too!

little norway, with little alexander rybak from little nesodden, in the big world news! im so proud

SolheimM

durp

wacz016s bilde

wacz016

Ja, nå er mac1.no kjent over hele verden.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai