Windows Aero Peek til Mac OS X

Aero PeekDet er ikke mange funksjoner vi Mac-brukere er missunelige på Windows-brukere for, men både «Aero Snap» og «Aero Peek» er to funksjoner mange gjerne skulle ha sett i Mac OS X. Som vanlig finnes det heldigvis massevis av god programvare til Mac OS X som kan gi samme funksjon. Slik får du Aero Peek til Mac OS X sin dock.

Microsofts nye Windows 7 introduserte to nyttige funksjoner som kalles «Aero Snap». og «Aero Peek». Snap-funksjonen skaper såkalte «hot zones» på skjermen og hvis du flytter et vindu inn i denne sonen, tilpasser vinduet seg autmatisk til halve skjermstørrelsen. Programvaren Cinch, som vi har omtalt her på Mac1.no tidligere, gir deg Aero Snap-funksjonalitet for kun NOK 40,-.

Den andre funksjonen i Windows 7 som er svært nyttig er «Aero Peek». Denne funksjonen lar deg holde musen over et ikon i taskbar (Windows sin dock) og umiddelbart se alle de åpne vinduene og innholdet i dem uten å måtte skifte til programmet. Denne funksjonen sparer deg fort for mye tid hvis du har mange vinduer åpne. I Mac OS X har vi Exposé, men ingen lignende funksjon. Med programmet HyperDock får vi «Aero Peek» til Mac OS X.

HyperDock

HyperDock er et foreløpig gratis program som gir oss en grafisk fremstilling av alle vinduer som er åpne i et gitt program når du holder musen over ikonet. Programmet gir oss tilnærmet samme funksjon som «Aero Peek» gjør i Windows 7, men som på WIndows har den noen mangler. Foreløpig kan HyperDock for eksempel ikke vise innholdet i flere tabs i Safari, Chrome, Firefox eller noen annen nettleser - noe som raskt blir litt begrensende.

Hyperdock og iTunesI noen programmer, som for eksempel iTunes, gir den deg muligheten til å styre play, pause samt metadata om artist, album og sang som spilles. Dette fungerer også i iCal og er svært, svært nyttig hvis du er flittig bruker av disse programmene.

Programmet gir også noe av funksjonaliteten til Aero Snap, nemlig muligheten til å maksimere et program sitt vindu automatisk til hele skjermen ved å dra det opp til toppen av skjermen. Drar du vinduet til sidene, deles vinduet til halvparten av skjermen. HyperDock kan dermed også erstatte funksjonaliteten til Cinch.

Foreløpig er HyperDock lansert i første offentlige beta-utgave og er gratis. Utvikleren opplyser at han vil ta seg noe betalt for programvaren når den endelige versjonen foreligger, men inntil da kan du prøve å se om «Aero Peek» er noe for deg.

Via TUAW

Tags:

tori0067

Dette ser veldig bra ut :)

åttitre

Likte HyperDock! Fungerer fint sålangt... snappy sak!

evvanns bilde

evvann

Dette skal testes!

TheEdge24s bilde

TheEdge24

JA!

Kurres bilde

Kurre

Dette var dagens! Jeg ante ikke at jeg savnet det, men etter få minutter ser jeg at dette klarer jeg meg ikke uten.

iSigg

pent. funker supert sålangt

dnoates bilde

dnoate

Lastet ned nå. Veldig kjekt! Likte spesielt iCal-funksjonen.

pushits bilde

pushit

Flotte greier!

andersen

Veldig fin app. Noen ganger er exposé litt "mye" får å finne et vindu lagt bak. Denne er mye raskere. Og man mister ikke fokus

HallgeirBakkens bilde

HallgeirBakken

Bra tips!

LarsFillingsness bilde

LarsFillingsnes

HyperDock er noe av det kuleste jeg har prøvd! For en app!!!

svanos bilde

svano

Programmet har nok noe for seg i form av tilleggsfunksjoner, men dette har Snow Leopard allerede: og umiddelbart se alle de åpne vinduene og innholdet i dem uten å måtte skifte til programmet. Klikk og hold på et ikon i docken og alle vinduer til programmet vises uten at du trenger å gi programmet fokus. Trykk esc eller click på desktopen og du kommer tilbake til det programmet du var i.

Wavelengths bilde

Wavelength

Hyperdock anbefales! :-)

iHeirs bilde

iHeir

Hm, dette funket ikke... Instalerer og får opp feilmeldingen: Valgfeil - Kunne ikke laste HyperDoc valgpanel . :((( Noen tips??? Jeg TRENGER det programmet!

Sindre.H

Funker veldig bra! Anbefaler ;)

nils.js bilde

nils.j

Og i tillegg til hva HHolen skriver: Hvis du holder alt nede og trykker på et program med åpne filer i Dock'en, skules både program og de åpne filene. Trykk alt/klikk på iconet igjen, så er de fremme igjen.

Wavelengths bilde

Wavelength

Hva skrev jeg?

nils.js bilde

nils.j

Beklager HHolen. Det var svano...

gensers bilde

genser

Strålende! Som fersk OSX-bruker er dette noe jeg virkelig har savnet. Jeg synes det å bytte mellom åpne og lukkede vinduer innad i et program ikke er meget brukervennlig i OSX. Dette vil være til stor hjelp.

Forresten står det i artikkelen "..som på WIndows har den noen mangler. Foreløpig kan HyperDock for eksempel ikke vise innholdet i flere tabs i Safari, Chrome, Firefox eller noen annen nettleser - noe som raskt blir litt begrensende."
Vil bare poengtere at i W7 går det helt fint, det er bare opp til programmet.

Kjøtt

@genser
Diverse metoder for å håndtere vinduer til ett program:
- klikk på "Vindu" i menyen for å få liste.
- Høyreklikk på ikonet i Dock for å få liste.
- I valgpanelet til exposé under systemvalg, sett opp en F-tast, museknapp eller et hjørne på skjermen (musa) for programvinduer.
- eller som noen sa over: hold musa nede på ikonet i dock (snow leopard).
- en kan også rotere vinduer innad i et program ved å bruke cmd+< og cmd+>. Dette gjelder hovedsaklig Cocoa-baserte program, altså nesten alt. I cocoa-programmer kan en også klikke på ting i vinduer som ligger bak og flytte på dem uten at de kommer til fronten ved at en holder ned cmd.

dnoates bilde

dnoate

Fant nettopp ut at Aero Snap også følger med. Kjekt!

Facelesss bilde

Faceless

Herlig, kjøpte cinch for 2 dager siden fordi jeg ikke kan leve uten aero-snap, og så finnes det et gratispgrogram med akkurat den samme funksjonen... jaja :)

TigerOlas bilde

TigerOla

Prøvde det, men fant vel egentlig ut at det ikke var direkte produktivt. Fin eye-candy, men der stoppet det også for min del. :)

Kos dere, skap-windows-gærninger! :D

Onizuka89

aero peek- nei takk
window managment - likte den :D greit å kunne flytte og resize vinduer omhverandre bare ved å bruke og endre mellom to forskjellige tastekombinasjoner :D
Snarveiene - kan være brukbart, men nei takk.
Aero snap - hadde vært bedre om jeg ikke brukte 2x2 virtuelle vinduer. for nå prøver den å bytte virtuelt vindu ganske fort ettere jeg drar til et hjørne :P

Chriistoffer

Bare irriterende at denne bruker Nvidia kortet og bruker dermed også mer strøm.

Noen som vet om dette er meningen evt en bug i starten?

Wavelengths bilde

Wavelength

Bare å laste ned gfxCardstatus så slipper du det problemet.

Haukevinge

Genialt!

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Elsker dette programmet men det krasjer jo en gang i timen så det hoper jeg virkelig blir fikset.

åttitre

Update: http://www.macupdate.com/info.php/id/35317/hyperdock

Fikser kanskje noen småbugs for noen. Min har fungert eksemplarisk uten én eneste error!

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

DockView er også et slikt program med den smarte funksjonen at du får se vinduene i miniatyrvisning med cmd shift men ellers er det mye dårligere og koster penger for fulversjon med masse reklame sånn som Chinch.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai