iTunes Ping snart klar med Facebook-avtale?

pingSom de fleste sikkert har fått med seg forsvant Facebook-integrasjonen fra Apples Ping relativt raskt etter lansering.

Facebook-integrasjonen skulle gjøre det mulig å koble Ping og Facebook sammen, men Apple og Facebook var ikke enige om vilkårene for tjenesten ved lansering. Nå ser det ut som en løsning kanskje er på vei.

Apple og FacebookUnder introduksjonen av iTunes 10 og Ping gjorde Steve Jobs det klart at tjenesten var integrert med Facebook. Man skulle via Facebook enkelt kunne finne andre Ping-brukere direkte i iTunes, men kort tid etter tjenesten gikk live forsvant hele Facebook-integrasjonen.

Facebook og Apple hadde ikke blitt enige om vilkårene for Apples bruk av Facebook Connect, men Apple og Steve Jobs lanserte dette uansett. Dette likte ikke Facebook og blokkerte mer eller mindre umiddelbart tjenesten fra Facebook. Mange trodde dermed at løpet var kjørt for et samarbeid mellom Facebook og Apple, men skal man tro Facebooks egen CTO Bret Taylor så er det håp om et samarbeid.

Ifølge Business Insider skal Facebooks CTO (Chief Technical Officer) ha uttalt under en middag med mediepartnere at han hadde svært stor tro på at Apple og Facebook ville komme fram til en enighet rundt iTunes Ping.

For Facebook-elskende nordmenn er det kanskje en Facebook-integrasjon som må til for at Ping skal kunne bli interessant?

Mishkins bilde

Mishkin

skrivefeil i innledningen.... det heter "sikkert", og ikke sikker... er du fra vestlandet eller? de snakker jo sånn, typisk, vestlands-feil i bokmålsgrammatikk:)

SRD

Nå er det jo også noen regler om stor bokstav etter punktum og spørsmålstegn, og i begynnelsen av setninger.

Mishkins bilde

Mishkin

nå er det litt forskjell på å skrive en artikkel og slenge opp en kjapp kommentar også da, smarten;)

Wackhys bilde

Wackhy

Ikke egentlig. Norsk er norsk, uansett hvilken sammenheng det benyttes i. Du kan ikke fraskrive deg grammatikkregler på det grunnlaget, spesielt ikke når kommentaren din bare er kritikk av artikkelforfatterens grammatikk.

Satan

Kjekk artikkel! Kjipe kommentarer.

Helt på tryne at en skal yte godt av informasjon som andre har brukt tid på å bearbeide, og så er det beste en kan komme med er dritt! Forbanna "syre-generasjon" som skal ha alt opp i kjeften og som ikke gidder yte noe eller se verdi av arbeid!

Informativ artikkel!

mvh

Satan.

christerguttens bilde

christergutten

Litt enig med Satan her altså! :P

Får være måte på små-pirk, de fleste vil nok si at de småfeilene der er skrivefeil man gjør i farta, og er ikke plagsomt..

Jeg savner litt mer nyheter og artikler her, men dere er relativt flinke til å få med det viktige uansett! Og det er bra :)

ErikB

Artig å høre hva Mac1 leserne mener om mulig Ping/Facebook avtale :(
Ping, slik den fremstår i dag, er forøvrig bare pinlig dårlig. En sosial løsning som først og fremst ønsker å skape verdier rundt eget platesealg og fremmer i liten grad relasjoner mellom medlemmer og artister. Burde lært av bl.a. MySpace, GetGlue, Last.fm og iLike hvordan dette kan gjøres! Verdien ligger mellom artister, hendelser og medlemmer med fokus på "Find - Share - Play" konseptet.

Ketle

Det gjør ting veldig mye enklere dersom det integreres med Facebook. På den annen side begynner jeg å bli litt skeptisk til hvor stor makt Facebook begynner å få. FB er i ferd til å utvikle seg til et slags Internett light.

Kildals bilde

Kildal

Det ser ut for meg at Facebook og Twitter har nesten overtatt internettet, sammen med Google og YouTube. Det finnes jo alternativer til de alle, men akuratt nå er de størst, og godt mulig de forblir det framover en stund også. Men jeg personlig tipper at det vil komme opp et bedre alternativ til Facebook, det var mange som spådde at MySpace ville forbli kongen av Social Networks, men så dukket Fbook opp. Godt mulig at nettopp dette skjer - om noen år.

Ping med Facebook avtale hadde i hvertfall gjort at jeg hadde blitt en mer ivrig bruker av tjenesten, bare å krysse fingrene.

Kjetil Ingebrigtsen

Heisann

Var en av de først i Norge som registrerte meg på PING etter å ha sett Keynote'n. At man på sikt får mulighet til å "koble" sammen PING og Facebook gjør det bare enda mere attraktivt for oss som vil markedsføre musikken vi lager.

Facebook har jo ikke overtatt internett på noen som helst måte, men er blitt den største aktøren på nettet innenfor Communities fordi folk like å bruke den.

Sjekk ut PING i dag. Den gir uante muligheter for deg som er kreativ.

Jacob18

Tror Ping kan bli bra etterhvert, men sånn det er akkurat nå er det helt ubrukelig. Er det forresten noen som vet hvordan jeg kan få tilbake "Genious bar" greia eller hva det heter på høyre siden av vinduet istedenfor den Ping greia?

KBiPhones bilde

KBiPhone

Burde vært aldersgrense på å bruke denne siden, alt for mange småunger som kommer med usaklige kommentarer. Men bortsett fra det, så syns jeg vi burde vente med å dømme ping nord og ned. Husk bare hva som har skjedd med iPhone siden starten, og det meste av nye tjenester er jo litt mangelfullt i starten. La ping vokse, så får vi se om ett års tid om det har livets rett... :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai