Google letter på Google TV sløret

Google TVApples nye Apple TV har fått mye omtale og blitt generelt godt mottatt blant testere.

Kampen om TV-stua er derimot langt fra over, den har heller nettopp begynt. I dag offentliggjorde Google flere detaljer rundt Google TV - et system som skal sloss om en bit av din stue. Applikasjoner skal gjøre løsningen mer fleksibel enn Apple TV.

Kampen om TV-stua blir viktigere og viktigere både for Google, Apple og de mange andre aktørene som tilbyr lignende løsninger. Google TV ble annonsert tidligere i år som en åpenbar konkurrent til Apple TV, men lite detaljert informasjon har vært tilgjengelig fram til i dag.

Tidligere i dag la Google ut en offisiell mini-nettside for Google TV hvor de går gjennom en rekke av kjernefunksjonene til tjenesten. Ikke helt overraskende fokuserer Google mye på applikasjoner og at disse vil gjøre Google TV-produkter svært fleksible.

Applikasjonene som følger med Google TV ved lansering er Netflix, Twitter, CNBC, Pandora, Napster, NBA Game Time, Amazon Video On Demand og en bildeapplikasjon med navn Gallery. I tillegg til disse applikasjonene har Google TVen også Google Chrome-nettleser som lar deg gå på Internett rett fra sofaen. Neste år skal tredjeparts utviklere selv kunne utvikle programmer til Google TVen som ikke helt overraskende kjører Android-systemet til Google.

I motsetning til Apple TV, vil Google TV-systemet været koblet opp mot en rekke forskjellige hardware-leverandører, deriblant Sony og Logitech som forventes å lansere sine egne Google TV-produkter i løpet av kort tid.

Apple TV støtter på sin side ingen applikasjoner, men som det ble bekreftet i forrige uke kjører den svarte Apple-boksen iOS 4.1 og har 8GB lagringsplass som eventuelt kan brukes til applikasjoner i framtiden.

Hvem er det som vinner TV-krigen? Apple med sitt lekre brukergrensesnitt, AirPlay og sømløse opplevese eller Google med applikasjoner, bred hardware-støtte og flere muligheter? Eller vil løsningen vi alle venter på komme fra Boxee?

Mac11es bilde

Mac11e

Jeg må si at Boxee sin nye mediesenterløsning virker fristende, men det er én nedtur med denne løsningen, synes jeg. Det er at den ikke har innebygget harddisk, men krever at en ekstern harddisk er koblet til for å spille av eget videoinnhold. Hva jeg hadde håpet på var å kunne ha alt videoinnehold i huset på ett sted i en boks, enkelt og greit. De eksterne harddiskene ønsker jeg heller å bruke til andre ting enn å fylle opp med videoer. Det å KREVE at man må koble til en ekstern harddisk for å spille av egne videoer, foto og musikk virker for min del unødvendig og idiotisk.

Selvfølgelig blir selve mediespilleren betydelig billigere når den selges uten harddisk, men jeg håper at de etter hvert lanserer en versjon av boksen som har en harddisk innebygd. Brukergrensesnittet til Boxee er jeg allerede stor fan av på Mac'en, så ellers er denne boksen perfekt på alle måter :)

m4rius

AppleTV støtter pr i dag ikke applikasjoner.. GoogleTV er pr i dag, ikke lansert en gang, og sannsynligvis er det en stund til. Tror dere virkelig ikke Apple har tenkt lengre? :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai