Ny MacBook Air snart klar?

MacBook Air

Apples MacBook Air har ikke blitt en kjempehit, men den syltynne maskinen har sine hardbarka fans (inkludert undertegnede). Maskinen er ypperlig å ta med seg og veier minimalt, men prisen er i overkant stiv. Nå ryktes det at Apple har en helt ny variant av MacBook Air underveis.

Det har lenge vært ryktet at ny versjon av MacBook Air er under utvikling og de fleste ryktene peker på at maskinen vil reduseres i størrelse. Skjermen skal reduseres fra 13" til 11.6" og dermed komme nærmere en Netbook.

Ryktene har nå blusset opp igjen og nå hevder Apple Insider at dagens MacBook Air-modell har mer eller mindre forsvunnet fra store Apple-forhandlere og Apple har ikke sendt ut nye maskiner ved forespørsel. Et relativt sikkert tegn på at Apple tømmer sine lagrer. TUAW rapporterer også om at den eksterne SuperDrive til MacBook Air har blitt trukket fra Apple-butikker i USA og sakte, men sikkert forsvinner fra markedet.

Det er per dags dato er det over 485 dager siden MacBook Air sist ble oppdatert og maskinen er utvilsomt moden for en stor overhaling.

Traktors bilde

Traktor

Endelig!

torkelatgenet

Det at de trekker tilbake superdrive kan bety at det enten kommer en ny eller integrert i den nye macbook air.

btw. når tror dere at nye mbp'er kommer?

devo

Tviler på at de får plass til superdrive om de skal gjøre den enda mindre :)
Jeg skal uansett ha dette en gang jeg får råd!

quadra800s bilde

quadra800

Jeg synes 13" er helt passelig for MacBook Air.

MarkusTG

@Torkelatgenet:
Hvis Macbook Air gjøres TYNNERE, vil de neppe kunne presse inn en Superdrive. Ikke det at det gjør noe, akkurat. Får mer plass til andre ting.

De nye Macbook Proene kommer nok når Sandybridge fra Intel og Bulldozer fra AMD prossesorne kommer ut. Altså, tidlig neste år. Tviler på at Apple venter like lenge som i fjor (April) da dette skyldtes at de lanserte iPad. Forvent at det kommer nye i Januar eller Februar.

åttitre

Får da håpe de setter inn 4GB ram. Hva er status på skjermkortfronten om dagen? Noe på gang eller blir det en nyere utgave i neste modell? Hva tror dere?

MarkusTG

Spennende akkurat på skjermkort parten. Intel har ikke tillat noen å integrere skjermkort på i3/i5/i7-serien. Intel HD BURDE ikke bli skjermkortet på de neste Macbook Air-modellene, da det er C-R-A-P.

Siden det ikke blir et integrert nVidia/AMD-skjermkort , blir det et eksternt, og akkurat her er jeg veldig spent. Blir så glad hvis Apple bruker AMD's nye serie som kommer denne måneden.

rustadbakken

når kommer den nye macbook air da ?

djeqmnt

Jeg stiller meg litt tvilende til at Macbook Air Superdrive forsvinner også, da denne selges som tilleggsutstyr til Mac Mini Server Edition. Men kanskje det kommer en ny av den og?

MarkusTG

når kommer den nye macbook air da ?Ingen vet, men mest sannsynlig i løpet av denne måneden.

devo

La oss si det slik. Man lanserer gjerne et produkt inn litt før julehandelen så det får "etablert" seg.

CMarker

Den kommer til å knekke bare du ser på den :)

strukt

Forsto aldri vitsen med MacBook air. Den var som en 13" MBP men tynnere og dårligere på alle punkt overall. Og ikke minst helt sinnssykt overpriset.

TeSps bilde

TeSp

MBA er mye tynnere og mye lettere, dette gjør den ultra portabel. Helt super for folk som er på farten eller som trenger en maskin, i bil, på fly, på tog osv. Dessuten så er jo MBA en god nok maskin for den "enkle" bruker som bruker vanlige programmer som, word,excel, mail, powerpoint, kalkyleprogrammer, internett osv. Er ikke alle som trenger det raskeste og setter heller pris på at den er mer portabel enn MBP.

Er ikke heller alle som kjører rundt i en Audi Q7 eller en BMW X5 fordi folk flest klarer seg helt fint med en Volkswagen Passat.

Jeg har en 15" MBP men det skal bestilles en MBA når det kommer en ny oppgradert version. 2,5kg er for tungt å ha med på reise når man er konstant på farten.

gamenius

Jeg har to MBA. Både den aller første som kom og den som er i handelen nå. Den største forskjellen her var at sistnevnte hadde SSD, noe som gjorde maskinen mer enn raks nok. Både fruen og jeg elsker disse maskinene. For folk i farta er de supre. Men til bilde og filmredigering m.m. har vi en MacPro.

Kommer garantert til å kjøpe en enda mindre MBA

åttitre

Min nærmer seg 3 år og jeg kjøpte rev.A med SSD. Er storfornøyd med min MBA, og kommer definitivt til å kjøpe en ny MBA når tiden er inne! Til og med batteriet mitt fungerer strålende med en helse på 89% (iStat Menus).

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai