Weppy gir WebP-støtte i Mac-nettlesere

WebPGoogle lanserte nylig et nytt bildeformat med navnet WebP. Formatet som er åpent og fritt er ment som en erstatter til det mer utbredte JPEG-formatet og lover både bedre komprimering og total frihet. Formatet støttes foreløpig kun av en betaversjonen av nettleseren Chrome.

Et lite tillegg med navnet Weppy gjør noe med det og gir alle nettlesere på Mac full støtte for WebP.

Weppy er et gratis nettlesertillegg som fungerer i alle Mac OS X nettlesere som bruker QuickDraw for å tegne opp bilder og dette inkluderer Safari, Firefox, Chrome, OmniWeb, Opera og Camino. Tillegget finnes i to forskjellige utgaver, en for WebKit-nettlesere som Safari, Chrome og OmniWeb ig en for resten. Begge tilleggene krever Mac OS X 10.5 eller nyere.

Foreløpig er WebP-formatet mer eller mindre ubrukt da få nettlesere og programmer kan benytte formatet eller lagre bilder i dette formatet. Et hederlig unntak er vår favoritt Pixelmator som kort tid etter offentliggjøringen av WebP sørget for å støtte formatet.

Du kan lese mer om WebP hos Google og laste ned Weppy her. Weppy er åpen kildekode og koden er tilgjengelig for alle.

nikkor

Så lenge vi ikke kan lagre i dette formatet i photoshop cs5 så ser jeg ikke noen særlig nytte av dette. " save for web" løser jo endel av problemene med for store filer på nettet.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai