LaCie med nye disker

LaCie lanserer nye eksterne disker på FireWire 800. Ekstremt høy hastighet, sier LaCie. Bare litt bedre viser tester. d2 Extreme er en serie nye eksterne harddisker fra Lacie. Diskene kommer i kapasiteter opp til 250 GB, og kan kobles til både nye og gamle FireWire-porter, samt USB. Diskene kan kjedekobles for enkel konstruksjon av større klyngeløsninger.

Den nyeste FireWire-standarden øker den teoretiske kapasiteten på bussen til det dobbelte ? fra 400 Mbps til 800Mbps. Dermed skulle man også tro at overføringshastigheten til de nye diskene også ble doblet, men så er ikke tilfelle, i følge en test PC World har gjort.

I testen ble det målt en overføringstid på 713 sekunder for 10GB data, en forbedring på bare 35 sekunder (eller under 5%) i forhold til en eksterndisk på FireWire 400-standarden. Litt bedre gikk det med leseoperasjoner, som viste en ytelsesøkning på over minuttet (11,5 prosent). Tilsvarende målinger for USB-bussen viste også bare marginale forskjeller på skriveoperasjoner, mens lesing av data gikk mye tregere. Lesing av 10GB fra disken over USB tok 785 sekunder.

For utålmodige brukere kan den lille forbedringen muligens være verd pengene, men de fleste vil i så fall også måtte punge ut ekstra for å oppgradere til det nye grensesnittet også på PC-siden. LaCie selger et FireWIRE800-KORT PCI-kort for 505,-. De eksterne diskene finnes i tre størrelser (160, 200 og 250 GB) og prisene begynner på rett under 2 tusen kroner.

Kilde : itpro / technett

Tags:
  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai