Microsoft lover Mac-sync for ny mobilplattform

Windows 7 MobileDenne uken lanserte Microsoft sitt nye mobil-operativsystem Windows Phone 7. Windows Phone 7 er et helt nytt system og ser så langt ut til å være et friskt pust i et marked hvor alle prøver å kopiere iPhone. Nå lover Microsoft at Mac-brukere også skal få synkronisere Windows Phone 7 telefoner med Mac OS X.

Microsofts Windows Mobile har, siden introduksjonen av iPhone, iOS og Googles Android, hatt noen veldig dårlige år. Markedsandelene har falt raskt, men nå har Microsoft kontret og lanserte denne uke deres helt nye mobilplattform - Windows Phone 7.

Steve Ballmer

Microsoft ønsker å ta opp krigen med både Apples iOS og Googles Android etter flere år med fallende markedsandeler på mobiltelefoner og isteden for å følge i Apples fotspor, har Microsoft utviklet et nytt system og en ny måte å tenke telefon på. Om telefonene vil slå an eller ikke er for tidlig å si, men selskapet bør uansett roses for deres evne til å introdusere noe som ikke oppleves som nok en iPhone-klone.

Microsoft ser også ut til å ha forstått at selskapet ikke kan lykkes med sin mobilstrategi hvis de fortsetter å være så Windows-fokusert som plattformen har vært tidligere. Selskapet har nemlig nå lovet at Mac-brukere skal kunne synkronisere sine telefoner med Mac OS X og dermed sannsynligvis kunne overføre musikk, kontakter, bilder og annen informasjon fra datamaskinen. Microsoft vil senere i år offentligjøre programvare som skal gjøre dette mulig.

Tidligere har dette ikke vært mulig med offisiell programvare fra Microsoft og hvis man har ønsket å synkronisere en Windows Mobile-telefon har man måtte kjøpe programvare som The Missing Sync fra Markspace.

For brukere av Android-mobiler, er The Missing Sync fortsatt det beste valget for Mac til Android-synkronisering.

Ttigers bilde

Ttiger

hvem bryr seg? ;)

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Hvem vil ha den der? hele OSET ser jo forferdeligt ut

Moeng

Stygg mobil eller ikke, de gir i allefall brukeren valget. Om du har Mac hjemme og PC på jobb så kan du synke begge steder. I motsetning til iPhone, så får du ikke synket den på jobb når man ikke får lov til å installere iTunes (noe vi ikke kan!)

Så dette er ett bra trekk fra Microsoft!!!

svanos bilde

svano

Dette går vel mer på jobben din sin policy enn på Apple vs. Microsoft? Kjøper du en MS-telefon og jobben din ikke lar deg installere programvare for å synke er du jo fortsatt like langt.

danielsk

Stygg mobil eller ikke, de gir i allefall brukeren valget. Om du har Mac hjemme og PC på jobb så kan du synke begge steder. I motsetning til iPhone, så får du ikke synket den på jobb når man ikke får lov til å installere iTunes (noe vi ikke kan!)

Så dette er ett bra trekk fra Microsoft!!!

Hva hvis man har PC hjemme og Mac på jobb (som man ikke får innstallere noe på)?... :)

Forøvrig tror jeg også at man må innstallere programvare på Windows for å synce telefonen, i så fall er det ingen fordeler ved WP7

Alstad88

Jeg bryr meg!

Kjempe kul telefon! Ble ikke noe iPhone 4 på meg nå!

DanTheMan

Syntes det ser veldig bra ut! Ikke bare et iPhone-plagiat!

Men, jeg ville aldri valgt dette foran iPhone.

ole r

Alltid bra med alternativer, sånn at ikke noen kan hvile for mye på lauvbærene.

foffster

Google er alltid en god mellommann når det gjelder syncing, da kontakter og kalender. Mail kan være verre om du jobber for noen som har strenge krav.

BlackOuT409s bilde

BlackOuT409

Har sett Win Phone 7 live i presentasjon, og er egentlig ikke så verst, ser verre ut på bilder og youtube faktisk. Men velge den over iPhone er uaktuelt:P. Man merka godt at de har hentet inspirasjon fra iOS, selv om de har vært litt diskré muligens:P

Incrediboys bilde

Incrediboy

Win Mobile 7 har faktisk mye fin funksjonalitet. Kanskje min favoritt - integrasjon mot SkyDrive... Notater, bilder, video etc lastes automatisk opp til din SkyDrive disk hvor man får 25 gig med lagring...

Skulle gjerne sett iPhone + MobileMe (gratis) - ha den samme funksjonalitet.
Jeg har opplevd at mitt Mobile Me abonnement gikk ut - og jeghusket først å fornye dette 6 måneder seinere. Da var alle mine filer forsvunnet...

Uansett. Mye fin funksjonalitet som viser at MS ikke har lagt seg i kampen om mobilt OS. Vi trenger konkurranse, og MS gjør mange interessante grep her. Nå må Apple vise at de er kongen :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai