Nok et rekordresultat for Apple

FinanskriseApple presenterte i går kveld sine resultater for Q4 2010 (finanskvartal) og nok en gang har selskapet levert et rekordresultat. Aldri har Apple omsatt for mer eller tjent mer penger og tallene overstiger analytikerstandens forventninger.

Det var i går kveld at Apple la fram resultatene for fjerde finanskvartal (tredje kvartal 2010). Apple kunne rapportere om en omsetning på 20.34 milliarder dollar og et overskudd på 4.31 milliarder dollar. Selskapet kunne rapportere om god vekst på alle produkter utenom iPod

Apple har dette kvartalet solgt:

  • 14.1 millioner iPhones (opp 91% sammenlignet med i fjor)
  • 3.89 millioner Macs (opp 27% sammenlignet med i fjor)
  • 4.19 millioner iPads
  • 9.05 millioner iPods (nedgang på 11% sammenlignet med i fjor)

Snittet av analytikerenes salgsforventninger:

  • 11.8 millioner iPhones
  • 3.76 millioner Macs
  • 4.8 millioner iPads

Salget har resultert i et kvartalsresultat per aksje på $4.64, nesten $2 bedre enn tilsvarende kvartal i 2009 (2,77$ per aksje). Aksjen faller likevel i etterhandlen mandag kveld, mye grunnet at det ble solgt færre iPads enn analytikerne hadde forventet. Ifølge Apple var produksjonskapasiteten årsaken til at selskapet ikke har solgt flere iPads.

Apple er en av aksjene som har utviklet seg sterkest blant de store amerikanske selskapene siden finanskrisen, og mange har spekulert i om ikke verdsettingen av selskapet nå er kunstig høy. For eksempel er Apple nå større enn Microsoft, og er Amerikas nest mest verdifulle selskap, kun slått av Exxon Mobile.

Apple har over 50 milliarder dollar på bok, men har foreløpig ikke betalt utbytte til sine eiere selv om flere investorer har etterlyst dette. Apple og Steve Jobs har ved flere anledninger avvist dette uttalt at pengene vil kunne bli brukt til strategiske oppkjøp.

Kilde:
The Street

aajon

Nedgangen av solgte iPoder kan forklares med nanos nye design. Touch på den lille (lavoppløste) skjermen kan kanskje gjøre folk skeptiske. I tillegg har jo flere funksjoner forsvunnet fra sist generasjon. Når iPod classic ikke ble fornyet er det heller ingen rar sak at det gikk som det gikk.

FiliusVitaes bilde

FiliusVitae

Nedgangen i iPod-salget skyldes nok heller iPhone enn nytt design på nano.

aajon

@filiusVitae - kanskje, men iPhone er tross alt et tre og et halvt år gammelt produkt og har vært i vekst siden lansering uten noe særlig negativ konsekvens på iPodlinjen. Men ja, kanskje iPod som musikkspiller alene har mistet litt interesse blant folk etter smartphones ol, så du kan ha rett. Mer sansynlig en kombinasjon av begge kanskje? Jeg bare tenker høyt:p

admins bilde

admin

@aajon

Ettersom nye iPods ble lansert 1. september har nok ikke nedgangen noe å si for nedgangen. Den eventuelle nedgangen ser du først i neste kvartal.

Nedgangen til iPod skylles den økte utbredelsen av iPhone og andre smart-telefoner tror jeg. Jeg synes allikevel det er overraskende hvor mange som bruker iPod + mobiltelefon. Jeg blogget for en tid tilbake om dette iPod-paradokset.

De fleste mobilene har jo i dag støtte for MP3, uavhengig om de er smart-telefoner eller ikke. Allikevel velger mange fortsatt å bruke en iPod til musikk. Brukervennlighet? Enkelhet? Batterikapasitet?

matgal

@aajon Oppløsningen på nanoen er utrolig bra.
Nanoen har 220 pixel per tomme, mens iPaden har 132...

slogmos bilde

slogmo

Jeg kjøpte meg iPhone 4 istedenfor å bytte ut min iPod Touch 3gen med en 4gen.
Og jeg tror jeg ikke er alene om det.
Så min teori er at iPhone 4 har spist litt av iPod-salget.
En del har vel og latt være å kjøpe iPod frem til lanseringen av de nye i september.

@Mats/admin:
Jeg er en av de som har vandret rundt med en iPod og mobiltelefon. :)
Har hatt iPod Touch i 1 år og samtidig brukt en Nokia N73.
Nokia'en er jo en såkalt "Music Edition" men som MP3-spiller er den ikke i nærheten av å røre brukergrensesnittet til iPod+iTunes.
En annen grunn er at jeg har mobil gjennom jobben, og de er veldig strikse på hva slags mobil man får lov til å kjøpe.
Du skulle bare visst hvor tungrodd det var å få MicroSIM til iPhonen min.
Jeg kunne ikke ringe Telenor og få det, alt må gå via IKT i firmaet jeg jobber i.
Og når jeg snakket med de så var det ikke bare bare å få de til å ordne meg nytt SIM-kort.
"Vi har ikke iPhone i firmaet, så hva skal du med MicroSIM?"
Etter mye om og men så ordnet det seg til slutt, men det tok såpass lang tid at jeg brukte iPhonen med det gamle SIM-kortet (klipte det til).

En annen grunn til at jeg hadde iPod Touch + mobil er at surfing og email er vesentlig smoothere på iPod Touch (og iPhone) enn på den gamle N73'en.

Børhaugs bilde

Børhaug

@admin: synes ikke dette med at man benytter smart-telefoner + ipod er det aller minste rart. Jeg har både iPhone og ipod. Problemet er det at disse smart-telefonene har så helvetes dårlig batteri, og etter en tv-episode eller noen timer musikk, så er man plutselig uten telefon. Det er ikke mye gøy. Spesielt på reise, hvor du ikke vet nøyaktig når du nestegang har tid til å lade, eller finner en kontakt som passer for den saks skyld.

matgal

@slogmo samme har, kjøpte iPhone istede for og oppgradere iPod touch 3g, og byttet ut min nokia E75.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Oppgraderer min Touch 3g til 4 fordi jeg rett og slett ikke trenger en ny dyr mobil med mitt enorme forbruk på ca en melding i halvåre og en telefonsamtale i måneden. Men gratis alternativet Epost bruker jeg mye mere.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai