Apple forhandler med Spotify om oppkjøp?

Apple kjøper SpotifyEtter at Apple la fram nok et rekordresultat og det ble kjent at selskapet nå har hele 50 milliarder dollar på bok, har oppkjøpsrykter florert. Apple skal kjøpe Facebook, Sony eller Disney? Ryktene er realtivt urealistiske, men i dag hevdes det noe mye mer trolig - Apple forhandler med Spotify.

Ryktene hevder at Apple og Spotify er i samtaler om et potensielt oppkjøp av den populære svenske musikktjenesten. Spotify tilbyr en tjeneste som lar deg streame et ubegrenset antall sanger til en fast månedlig pris, en tjeneste Apple lenge har vært ryktet å introdusere. Spotify har hatt en enorm vekst i Europa, men har foreløpig ikke greid å lansere sin tjeneste i USA. Ved flere ganger har deadlinen for USA-lanseringen både kommet og gått uten at tjenesten har sett dagens lys.

Det er nettstedet Techcrunch som rapporterer om Spotify-ryktene og nettstedet er kjent for å ofte sitte på god informasjon hva gjelder oppkjøp og forhandlinger i nett-bransjen. Nettstedet skaffet for eksempel detaljert informasjon om salgssummen ved Apples oppkjøp av selskapet Polar Rose.

Spotify og Apple sine forhandlinger skal vært på og av over lengre tid og skal være et godt stykke unna et potensielt oppkjøp. Techcrunch melder også at Google har vært interessert i svenske Spotify. Omtrent samtidig som Apple kjøpte musikktjenesten Lala i fjor skal Google ha vært i sluttfasen med lignende oppkjøpsforhandlinger med Spotify. Google skal ha tilbudt 1 milliard dollar for det svenske selskapet, men avtalen gikk i vasken da det ikke ble enighet om avtalene Spotify har med plateselskapene. Ifølge Techcrunch må alle avtaler reforhandles hvis selskapet blir kjøpt opp. For Apple som allerede har avtaler med plateselskapene på plass, er dette et mindre problem enn for Google.

Apple har selv ikke kommentert disse ryktene, men Steve Jobs har tidligere uttalt at selskapets 50 milliarder dollar kan bli brukt til strategiske og viktige oppkjøp. Et oppkjøp av Spotify ville definitivt passe et slikt mål.

thomhess

Håper for all del ikke dette skjer. Da er det takk og farvel til gratisversjonen av Spotify...

epifant

Troverdig, taktisk og ikke minst spennende!

Tulas bilde

Tula

Høres bra ut!
Da blir kanskje musikkutvalget utvidet,
og artistene flere!
Greit at gratisversjonen forsvinner, slik at det kan bli litt mer
innhold for oss som betaler.

Krysser fingrene for dette!!

svanos bilde

svano

@thomhess Gratisversjonen av Spotify (den som krever invitasjon) tror jeg faktisk må bort uansett om artister skal ha interesse av å være med på Spotify i lengden. Nå vet ikke jeg hvor mye Spotify får inn i mnd per gratisbruker de har kontra en bruker som betaler 49,- eller 99,-, men noe må gjøres med Spotify om de skal klare å betale artistene skikkelig for innhold. Spotify er slik jeg ser det fortsatt et eksperiment hvor man prøver å finne en fungerende forretningsmodell.

devo

@svano, @thomhess: Enig. Gratisversjonen er jo egentlig på vei bort allerede. Det som er gratis nå er jo den "trial"-versjonen hvor man får så så mange timer i måneden. Og såklart den jeg selv har, hvor man er nødt til å bli invitert av en Premium-bruker, for så å bruke så mye man vil sålenge man tåler reklame hver 3. sang eller hva det er.

Jeg har bare 1 eneste grunn til å ikke kjøpe Premium. Og det er at musikken ikke er lossless. For den dagen det skjer, da ligger kortet på bordet. Jeg betaler av prinsipp ikke for musikk som er av dårligere kvalitet enn det man får på CD. Sikkert veldig tullete men, sånn er jeg.

On a side note: Den dagen Apple slipper movies og tvshows løs på iTunes Store og tv, kan jeg melde meg personlig konkurs. Det kommer til å renne penger ut!

mrPicattas bilde

mrPicatta

Slik jeg ser det, er gratis versjonen til spotiy en genial løsning, da den går mot en generasjon som ikke er i arbeid (enda). Når de så blir eldre har dem lagt hele musikklivet sitt på spotify, og da er ikke 99,- måneden mye å betale.

Når jeg var yngre, hadde jeg ikke mulighet eller råd til å betale 49,- engang! Men nå som jeg er eldre, betaler jeg gjerne 198,- for to kontoer, mest for å støtte Spotify.

Etter at jeg installerte Spotify kan jeg telle på ti fingre hvor mange sanger jeg har lastet ned! At artister og plateselskaper går bort ifra dette er kun å grave sin egen grav!

epifant

Rent personlig driter jeg i om gratisversjonen forsvinner så lenge jeg kan betale 100 kr måneden for å streame all den musikken jeg orker. Gratisversjonen har fungert strålende for å få folk hekta på konseptet, men jeg tror nok Spotify ville gått bort fra den selv etterhvert, uavhengig om de blir kjøpt opp eller ei.

Officetool

@mrPicatta valid point

vegavnils bilde

vegavnil

Spotify, MED iTunes' musikkutvalg ville være en stor ting! Betaler gjerne i måneden for det! Fornøyd med Spotify Premium, men fortsatt litt musikk som mangler, men som finnes på iTunes.

djhalleus bilde

djhalleu

Flott det. Kjøp den og legg ned heila driden.. Hehe.

Naaaaaaaaaaai.

DanTheMan

Flott!

Det betyr mye større musikkutvalg! Gleder meg! :)

Snober21s bilde

Snober21

According to CNET, Spotify has denied that any such discussions with Apple have taken place.
Spotify's spokesman Jim Butcher said acquisitions discussions with Apple have never taken place.

"We wouldn't normally comment on this kind of speculation, but we wanted to make it clear that we have absolutely no intention of selling Spotify," he said.

iAleks96

Håper ikke det skjer:s Da blir det sikkert dyrere med premium, og gratisversjonen forsvinner garantert!

SRD

Helt enig med Aleks96. Dessuten så forsvinner sikkert også Spotify for Android og.

christer247

Så lenge de beholder den fantastiske premium lyden som er Ogg Vorbis @ 320Kbps, har jeg ingen innvendinger på at dette kan bli skikkelig bra :) En fusjon av iTunes og Spotify ville vært fantastisk, kanskje til og med øye-åpner for Apple til å ta i bruk skikkelige, åpne formater :)

Ariston

Ikke ødelegg Spotify nå da..

datagutten

Hadde vært deilig om apple hadde kjøpt de opp og fjernet alle de tvilsomme coverversjonene av sanger. Er irriterende å måtte bla gjennom mange coverversjoner av en sang for å finne originalen.

dngs bilde

dng

Datagutten; ser da ikke noe problem med å søke direkte på artisten som har laget den originale sangen? :)

Jeg er litt usikker på om oppkjøp vil være til fordel for Spotify (nåværende) gode utvikling?
Hah, ser for meg det stygge ikonet de kommer til å lage til spotify hvis det blir kjøpt opp! (tenker på itunes ikonet)

svanos bilde

svano

Du kan også søke på sangen og så filtrere søket til å bare vise den artisten du ser etter. cmd+alt+f aktiverer søkefeltet, cmd+f lar deg søke i søket/filtrere.

kurkas bilde

kurka

Gratisversjon slik den var (med fri bruk og reklameavbrudd) var en uting uansett, så like greit at den forsvinner.

PowerBook

Om det er nødvendig for at Apple kommer med en streaming tjeneste - then so be it.
Aller helst skulle vi beholdt begge, da konkurranse er sunt for oss konsumere. Men de hører sjelden på oss... :p

mac_31

Dette kan bli en god ting. legger merke til at artister fjerner stadig mer og mer av musikken sin fra Spotify, enten noen få låter fra et album, eller et helt album. Ser man på WiMP (som er kun betaling), så skjer ikke dette i det hele tatt. Nei, tror at gratisversjonen av spotify må vekk på lang sikt, hvis dette tilbudet skal kunne oppholdes (betalingsversjon).

LarsFillingsness bilde

LarsFillingsnes

"I dag rykket selskapet ut og avkreftet ryktene. Spotify er ikke til salgs, ifølge BBC.

- Vi kommenterer normalt ikke denne typen spekulasjoner, men vi ønsker å understreke at vi ikke har noen planer om å selge Spotify, sier en talsperson ifølge avisen."

http://e24.no/media/article3878796.ece

jpsalvesen

Det er et veldig godt oppkjøp fra Apple sin side - om de får det igjennom: iTunes mangler streaming av musikk - og vi ønsker alle sammen streaming av musikk. Selv handler jeg mye mindre i iTunes store nå som jeg har Spotify på Android-mobilen og iMac'en og jobblaptop'en for 100 kr/mnd. Noe av det verste som kan skje for Apple er at Spotify og lignende tjenester får overtalt platebransjen til å få innpass globalt.

Forøvrig tipper jeg "Spotify Free" blir lagt ned etterhvert.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai