Remote Buddy; Ja takk, begge deler!

Remote Buddy

Vi har tidligere her på Mac1 omtalt programmet «Remote Buddy», men en ny runde med dette geniale programmet kan vel neppe skade, denne gang i en mediasenter-løsning. Remote Buddy lar deg enkelt forklart styre programmer på Macen via din fjernkontroll. Perfekt for kontroll av et mediesenter!

Som filmfrelst og musikkelsker, går mye av hverdagen til å se film og høre på musikk. Etter å ha rippet hele CD/DVD-samlinga over på Macen, gjelder det å få den enkleste og mest delikate tilgangen til filene, og her er det mediasenterene kommer inn i bildet.

De to mest kjente, sett bort fra Apples eget Front Row, er Plex og Boxee,
nevnt en rekke ganger på Mac1s forum. Begge versjoner er ut i relativt ferske versjoner, og hvilken som er å foretrekke er vel opp til hver enkelte. Begge alternativene gjør jobben, hvor Plex scorer ekstra på «look», mens Boxee tar poeng på å være mer sosial. Med Macen koblet opp til TVen og stereoen og muligens en Logitech Harmony-fjernkontroll, skal alt være tilrettelagt for en flott filmkveld. Begrensningen har hittil vært at man oftest setter opp kun ett program til å virke med «fjernisen» og det er her Remote Buddy fikser biffen.

Et enkelt oppsett i Remote Buddy, gir denne skjermen når Meny-knappen trykkes, her på TVen.

Remote buddy

Med en gang et av programmene har blir aktivert, slutter Meny-knappen å aktivere denne skjermen og oppfører seg som den eller ville ha gjort i programmet. Når man avslutter mediasenteret, blir tilgangen til denne menyen aktivert på nytt. Genialt!

Remote Buddy er et utrolig komplett program, som gir uante muligheter. Dette oppsettet er kun «scratching the surface» og ved å utnytte programmets fulle kraft, kan man så å si styre alt av applikasjoner med fjernkontrollen.

Remote Buddy er å få kjøpt til snaue 165 kr omregnet til dagens kurs, eller kan testes ut i 30 dager uten begrensninger. Programmet er utviklet av av iOSpirit og du kan laste ned Remote Buddy på deres nettside

johnnygrandis

Fungerer utmerket hos meg, også med den lille fjernisen til Apple.

segrov

Jeg har en MacMini som jeg utelukkende styrer med Remote Buddy.

På MacMinien har jeg også EyeTV som elegant lar meg vise tv via RiksTV og som behagelig lar seg styre med Remote Buddy.

Denne løsningen kan anbefales!

lanekassen

Ser det nevnes i artikkelen at programmet gjør seg bra sammen med en logitech harmony-remote. Kan man bruke dette programmet med en 2009-macbook pro alu og en harmony 600-kontroll? Det er vel ikke IR-sensor på de nyeste macbook pro-utgavene, og å kjøpe en adapter og plugge i maskinen er uaktuelt. Finnes det noen løsning for å få en slik fjernkontroll til å prate med den macbook-utgaven?

darkfame

Jeg har brukt Remote Buddy en god stund på Mac Mini i stua, kunne ikke klart meg uten.

froskenfredrik

lanekassen: MacBook Pro har fremdeles IR-sensor; det er den nye unibody Macbooken (hvit) og Macbook Air som ikke har IR-sensor.

lanekassen

Ok, fant ikke IR-sensor nevnt i spec-listen, men det er vel så lite at de ikke gidder nevne det. Men er det noen som har fått til å bruke en Harmony-kontroll med dette programmet? Den var ikke nevnt i listen over kompatible fjernkontroller (http://www.iospirit.com/products/remotebuddy/hardware/) på hjemmesiden deres.

Hoxmark

jeg skjønner ikke? kan jeg ikke styre den fra Iphonen min?

darkfame

Du kan styre fra iPhone med Remote Buddy, en liten webserver kjøres som viser live desktop, hvor du bruker iPhone som en touchpad.

torgrims bilde

torgrim

Jeg fomler litt med harmony og Remote Buddy sammen med en MacMini.
Det fines noen oppskrifter der ute hvor du setter opp harmony som 10 stk apple remoter, det funker nesten, men er utrolig knot, og veldig uoversiktiglig. På min MacPro bukte jeg RemoteBuddy med ett Keyspan iR øye og Harmony fjernkontroll, og det fungerte veldig bra. Gode tips for harmony + remote byddy + MacMini mottas med takk!

m4rius

@torgrim,

Akkurat dette har jeg selv satt opp, det er helt genialt og jeg får funksjoner som om jeg hadde 10 stk apple remote liggendes, men forskjellige knapper på hver.

Det var litt knot i begynnelsen, men når jeg satte opp et regneark til funksjonene og fikk en oversikt på det, gikk det som en lek.

Si i fra dersom noen vil ha samme regneark.

Missy TommeN

@m4rius: jatakk :)

Jeg lurer på om jeg skal kjøpe den nye fjernkontrollen til Logitech. Harmony One (bare med RF).

Jeg har harmony one nå, men har et ufattelig irriterende bord i veien. Så jeg vil over til RF. Noen som vet om remote buddy kan fungere med en RF dongel? Eller må jeg begynne med stygge ir-knapper rundt om kring???

torgrims bilde

torgrim

Jeg bruker harmony 900 og MacMini.
Då må bruke en ir transmitter for å få signalet inn i macen.

m4rius

@m4rius: jatakk :)

Jeg lurer på om jeg skal kjøpe den nye fjernkontrollen til Logitech. Harmony One (bare med RF).

Jeg har harmony one nå, men har et ufattelig irriterende bord i veien. Så jeg vil over til RF. Noen som vet om remote buddy kan fungere med en RF dongel? Eller må jeg begynne med stygge ir-knapper rundt om kring???

Send meg en PM hvis du lurer på noe :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai