Problemer på ny MacBook Air?

Ny MacBook Air

De første MacBook Air har kommet i hendene på forbrukere verden over og samtidig har også de første feilene blitt oppdaget. Skjermproblemer og mystiske kernel panics rammer flere nye MacBook Air-eiere.

I Apple sine supportforum og andre Mac-diskusjonsforum rundt om på nettet har det i økende grad blitt rapportert om mystiske skjermproblemer og vilkårlige kernel panics når maskinene legges i dvale. Nettstedet Arstechnica dokumenterte flere kernel panics under deres test av en MacBook Air 11" - alle hadde sammenheng med den nye og forbedrede dvalefunksjonen. Maskinene måtte startes om ved å holde ned av og på knappen - en såkalt hard reset.

I tillegg til kernel panics har flere også opplevd ymse problemer med skjermen. Skjermen har skiftet farger fra grå til blå og skurret. Videoen under viser hvordan disse problemene arter seg på en MacBook Air 11" med 1.6GHz Core 2 Duo.

Foreløpig er disse skjermproblemene kun rapportert på den minste MacBook 11", mens systemkræsjene har skjedd både på MacBook Air 11" og MacBook Air 13". Vi opplevde ingen slike problemer under testen av MacBook Air 13" og vi har så langt ikke sett noe til dette på MacBook Air 11" som vi har til test heller.

Omfanget av disse problemene er foreløpig uvisst og Apple har heller ikke kommentert problemene. Vi har heller ikke sett noe til lignende problemer her i forumet - er det noen som har problemer?

m4rius

Du har jo reklamasjonsrett så jeg ser ikke helt problemet. Det må forventes en viss feilrate på produkter som dette uansett om det er apple, samsung, sony, microsoft eller what ever.

dundee

Her til lands er ikke problemet så stort, sett bort fra at man må sende inn/levere maskinen til service ol. I utlandet kan det være en annen sak, norsk forbrukerlovgivning går langt utenpå de fleste andre land.
Et annet spørsmål er jo hva feilen skyldes. Hvis det ikke er hardwarefeil er det ikke alltid noe som bare kan repareres, men hvor man er avhengig av en oppdatering fra Apple. Da innebærer reklamasjonsretten at man kan få hevet kjøpet, men dermed står du uten maskin etterpå...

Copsahl

Min nye MBA 13" er forventet levert i morgen, håper jeg slipper unna slike problemer... Nervene er allerede frynsete etter venting på leveranse... :)

--
cop

admins bilde

admin

@copsahl

Venter selv på en MacBook Air 11" + en MacBook Pro 15" til mr. kolby. Test-modellen av Air 11" vi har sett på har ingen problemer. Håper ikke min egen får noen problemer heller - det blir den nye hovedmaskinen til skriving på Mac1 :)

matsos bilde

matso

Har selv 11" med den største hardisken, og har ikke opplevd noen av disse problemene. Vet ike om det er noe "spesielt" som fremprovoserer dette.

Ovit82

@admin

Hva har du brukt før som hovedmaskin til Mac1? Jeg har også lyst på en MBA, kombinert med en iMac som hovedmaskin, men er usikker på hvorvidt 11" vil være stor nok skjerm eller om jeg burde heller ha 13". Dette er uansett en god stund inn i fremtiden, kanskje etter neste oppdatering av MBA til og med, men jeg er spent på dine erfaringer.

admins bilde

admin

@ovit82

MacBook Air 13" + iMac hjemme.

Nå blir det MacBook Air 11" + 24" ekstern skjerm og ekstern tastatur/mus. I tillegg til iMac hjemme.

betong

Jeg har også 11-tommeren med 128 GB HD.
Foreløpig ikke noe feil med den. Uansett er jo dette garantisaker

jpsalvesen

Klassisk drivertrøbbel for skjermkortdriver ref støyen på skjermen - siden koblingen mellom skjermkort og skjerm er digital så skal det ikke dukke opp støy på grunn av dårlig kontakt. Det er alt-eller-ingenting. Såvidt jeg vet og forstår. Jeg har tatt feil før.

Og kernel panics er jo tegn på at Apple ikke har truffet 100% i implementasjonen med den nye dvalemodusen sin. Håper bare de er rimelig kjappe med å fikse dette.

For: Jeg har bestilt en MBA 11" som kommer om en uke. mMm!

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

har hatt et lignede skjerm problem på min iMac 21,5" sent 2009 en gang hvor hele maskinen frøs og jeg måtte restarte den. Skal også sies at jeg kjørte flere tunge programmer og at jeg brukte alt av ram. Kansje det kan ligge noe i det?

endre68s bilde

endre68

Jeg har en basic MBA11, og har så langt hatt én frys (kernel panic antar jeg) som tvang meg til å ta en hard reset. Ingen skjermproblemer. Ellers konge maskin. Mye kjekkere enn min monster MBP17. Og til mange ting mye raskere. :-)

nubbizs bilde

nubbiz

De ser snasne ut! Men rekner med jeg oppgraderer til en 15" i7 mbp og går til innkjøp av en iPad v2 når den kommer. Ser ikke helt for meg at mba'ene klarer å kjøre CS5, Maya eller Pro Tools spesielt godt. Hadde det ikke vært for at jeg trenger en portabel maskin, så hadde en iMac og en mba vært et alternativ.

Wackhys bilde

Wackhy

Skal ikke uttale med med Maya eller Pro Tools siden jeg ikke bruker disse, men CS5 fungerer helt knall på min MacBook Air. Når det er sagt er det ikke akkurat noen hemmelighet at du uansett ikke kjøper en MacBook Air om du skal ha en krafthest.

jpsalvesen

Jeg tipper det OK grafikk-kortet kompenserer endel for den småtreige prosessoren for de programmene som klarer å utnytte grafikk-prosessoren for aktuelle beregninger. CS5 er jo et sånt program?

Med 4GB RAM og SSD scratch-disk og paging-disk så skal det meste gå greit rundt. I teorien. ?

Copsahl

Da har min nye MBA 13" ankommet... :) Holdt på noen timer nå og forløpig ser jeg ingen tegn på noen problemer. Så da er det vel bare å ta hælja :)

--
cop

Pterodaktyl

Fikk min 13" for noen dager siden med 2,13Hz, 4gb og 256 flash. Har ikke hatt noen problemer ennå, bare glede over en nydelig maskin som går så det suser! På flere områder yter den tett opptil min MacbookPro 17" 2,8Hz.

janroses bilde

janrose

MBA 11"/128GB har vært i huset ei uke uten kernel panic eller skjermproblemer. Men styreflata har en lei tendens til å ta seg tenkepauser og bli ufølsom. Dette har tydeligvis ikke tenkt å gå seg til, så det blir vel å ringe Apple suppport. :-(

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai