ESET med komplett sikkerhetsløsning til Mac

ESET

ESET er er velkjent sikkerhetsselskap for PC-brukere og selskapet har siden 1992 hatt hovedfokus på Windows-programvare. Deres NOD32 Antivirus har lenge vært en av de bedre antivirus-løsningene på Windows-plattformen og etter en lengre betaperiode på Mac har ESET nå lansert ESET Cybersecurity for Mac.

Ifølge ESET er de aller fleste Mac-brukere ikke vant til å tenke sikkerhet. ESET mener dette er en skummel trend som ettersom det utvikles stadig mer skadelig kode spesielt for Mac. Forklaringen er ifølge ESET enkel. Med et sterkt økende antall Mac-brukere verden over, så øker også motivasjonen til å bedrive datakriminalitet og infisere Mac-brukere.

Spørsmålet om en Mac-bruker trenger antivirus er ingen ny diskusjon her på Mac1.no. Per dags dato finnes det ingen store trusler for Mac OS X, men vi har utvilsomt sett en økende trend med flere potensielle trusler de siste årene. Vår gjennomgang av forskjellige trusler til Mac OS X og sikkerhet er god lektyre. Sikkerhetssituasjonen er ikke dramatisk forandret for Mac, men vi ser en negativ trend.

Den nye sikkerhetsløsningen ESET Cybersecurity for Mac er spesielt utarbeidet for privatpersoner med Mac, og gir en komplett beskyttelse mot nye trusler på tvers av plattformer. Løsningen har en avansert skanning-motor som automatisk detekterer og fjerner fiendtlig kode, inkludert trusler ment for Windows som operativsystem. Det gir en helhetlig tilnærming til sikkerhet på både Mac og PC

sier Lasse Maugesten, Norgessjef i Eurosecure, som representerer sikkerhetsprodusenten ESET i Norge.

ESET til Mac

Hovedfunksjonene i ESET Cybersecurity

 • Smart deteksjon
  ESET Cybersecurity fokuserer på sanntidsdeteksjon av malware ved bruk av avansert heuristikk for å beskytte brukerne mot ukjente trusler. Den bruker generiske signaturer og genteknologi for å detektere ukjente mutasjoner av kjent malware. Siden datamaskiner er mest sårbare for internettrusler i løpet av tidsvinduet mellom virusutbruddet og signaturoppdateringen, minimerer ESET eksponeringen for risiko.
 • Lite system-fotavtrykk
  ESET sin løsning skal beslaglegger svært lite prosessorkraft og minne fra maskinen. Dette skal sikrer rask oppstart og jevn ytelse også mens oppdateringene lastes ned og når programmet kjører i bakgrunnen.
 • Tilgangskontroll for eksterne lagringsmedier
  Forhindring av infeksjon gjennom eksterne lagringsmedier er spesielt viktig når store mengder data blir fysisk overført mellom arbeidsstasjoner.
 • Skanning for trusler på tvers av plattformer
  Ved skanning for trusler kodet for Mac-plattformen, kan ESET Cybersecurity også oppdage trusler rettet mot Windows-plattformen - selv om det kan være trusler som ikke nødvendigvis utgjør skade på Mac-plattformen, men som kan skade Windows-baserte systemer.
 • Avanserte skanning-innstilinger
  Den avanserte skanningsfunksjonen inkluderer innstillinger med tilpasningsmuligheter, som variabel skanningsdybde, filstørrelse og time-out for de skannede objektene. Brukerne kan definere maksimum dybde, skanningtid og størrelse på arkivet eller mappene som skal skannes for virus.
 • Oppdateringer
  ESET Cybersecurity tilbyr to metoder for oppdatering av virussignaturer fra ESETs unike database; enten hver gang brukeren starter datamaskinen, eller fortløpende etter hvert som oppdateringer blir gjort tilgjengelige.
 • Skanning av eksterne lagringsmedier
  Eksterne lagringsmedier for Mac OS blir skannet for malware-infiltrasjoner enten ved tilkobling eller ved at brukeren selv starter skanning.

ESET til Mac

ESET Cybersecurity for Mac krever Intel prosessor og støtter Mac OS X 10.5.x Leopard og Mac OS X 10.6.x Snow Leopard. Produktet krever 35MB diskplass og er tilgjengelig for kjøp fra EsetNorway.com til NOK 388,-.

Du kan også laste ned en prøveversjon av ESET Cybersecurity fra samme nettside.

johnny Bravos bilde

johnny Bravo

Hvis konspirasjonsteoriene har hold i virkeligheten går det vel ikke lang tid før vi begynner å se virusforekomster på mac også. Ellers ville jo denne satsingen fra ESET være bortkastet skulle man tro.
Mulig jeg har vært litt for mye inne på youtube og blitt utsatt for for mange konspirasjonsteorier.

vsorbo

Hvis dette er en like lett klient som den er til pc, er det noe jeg selv vil kjøpe.

Kommer vell bare mer og mer virus til mac som årene går, og vil tippe i 2011 kommer det en etter en.
Vil ikke tro det vil bli overflyt av virus, men trojanere osv.

Frantss bilde

Frants

Du verden!

Kan hvem som helst sende inn et produkt og få en bred omtale på Mac1 sin forside uten noen som helst kvalifisert vurdering av produktet? Dvs kun saksing fra produsentens reklamefolder? Hadde vært fint, da jeg (mot en liten provisjon fra utviklerne) sikkert kan skaffe mange produkter som vil ha denne typen omtale.

Sarkasme til side: programvurderinger og testing: ja takk! Ren reklame uten egenvurdering: nei takk!

Personlige og euforiske ovasjoner til enkeltprodukter som en tråd i et underforum er jeg imidlertid med på - av og til har man lyst til å tipse om gode produkter. Men på forsida? Sorry, men det blir for amatørmessig!

MacLets bilde

MacLet

Takk for opplysning om et aktuelt produkt som jeg ikke hadde sett om det ikke var for mac1:-)

amund.saeter (ikke bekreftet)

Hvis det skal være nødvendig å ha store og ressurskrevende sikkerhetsprogramvarer installert og kjørende til enhver tid, så vil jeg heller si at det er noe grunnlegende feil i designet av OSet jeg kjører.

absent

Har kjørt nod32 på windows xp/vista/7 i mange år, og er storfornøyd!
Da jeg så det var beta-test til mac lasta jeg ned med en gang. har kjørt betaen ganske lenge nå og har ikke merket at den kjører i bakgrunnen i det hele tatt. Har ikke stoppet noen virus/trojanere enda tho ;)

pushits bilde

pushit

amund.saeter: Hvis det skal være nødvendig å ha store og ressurskrevende sikkerhetsprogramvarer installert og kjørende til enhver tid, så vil jeg heller si at det er noe grunnlegende feil i designet av OSet jeg kjører.

Alle OS har svakheter, enten du liker det eller ikke. Alle systemer kan angripes, OS X/iOS inkludert. Det handler imidlertid ikke om hvordan, men når. Å innbille seg noe annet er ren idioti.

hendelsesløysa

Dette er bare tull og vas! Ingen lar seg lure og kjøpe dette programmet. Alle Mac brukere vet at når MacOS spør om passord, tenk deg to ganger om før du taster det inn - DER har du virus beskyttelsen.

Og hvorfor ha en slik enkel artikkel på mac1.no? Jo, fordi forfatteren får lisens av programvaren til seg selv og hele familien OG til de andre spørsmålene: ALLE kan legge inn artikler på mac1.no, også JEG og få gratis lisens fra produsenten.

Werchios bilde

Werchio

Hei, jeg har allerede installert fsecure til min mac, hvis jeg ikke husker helt feil så lastet jeg ned fsecure som en beta, og jeg lastet det ned gratis.
Hvertfall, så har jeg tilgang til fsecure serial og ESET serial for business.

Hva anbefales det her?
- At jeg bruker ESET, eller fsecure? Muligens begge?

Jeg lastet ned ESET men fant ikke mulighet for Cybersecurity, fikk bare opp alternativet NOD32, som jeg har på windowspartisjonen min også.
NOD32 for business er altså tilgjengelig for mac os!

Vet at det over var litt unødvendig, men hvertfall, hva bør jeg bruke? - ESET, fsecure eller begge?
Og hvorfor fant jeg ikke Cybersecurity?
- Jeg logget meg inn med brukernavn og passord, og bladde mellom nedlastningene, men det eneste som gikk for mac os var NOD32, er dette fordi brukeren ikke har tilgang til annen programvare

- TAKK FOR GODE SVAR, GJERNE (HELST) SEND MEG MELDING, PÅ SVAR!

svars bilde

svar

AV som scanner både etter osx virus/trojanere og windows virus/trojanere er ikke dumt vist man har macen i ett blandet miljø.
Win virus kan ikke skade OSX, men macen kan være smittebærer.

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

«... vi har utvilsomt sett en økende trend med flere potensielle trusler de siste årene.»

Hvis «flere» betyr «mer enn to», er dette utvilsomt sant...

Men det er også sant, at disse «potensielle truslene» som oftest ikke er sett andre steder enn i ulike programvareprodusenters PR-kampanjer.

Det finnes ingen virus på Mac idag, og andre «trusler» må man faktisk selv aktivt installere. Lar man være å installere programvare man ikke vet hva er, eksisterer det ingen trusler.

10 år med OS X uten et eneste virus sier sitt. Sannsynligheten for at det plutselig skulle dukke opp massevis av virus over natten, er minimal. Sannsynligheten for at du får høre om et Mac-virus i media før det når din maskin, er stor. Da kan du skaffe deg anti-virus.

I mellomtiden greier du deg helt fint med å la være å installere «media-plugin'et» den russiske porno-site'n sier du må ha for å se på film...

Det er riktig at en Mac-bruker i et blandet miljø kan sende et Windows-virus videre — men det er bare Windows-brukernes anti-virus som kan stoppe infeksjonen.

ZiPLe

Det som "alle" her glemmer er at i veldig mange bedriftsmiljøer så slipper man ikke til maskiner uten antivirus-software installert. Dette gjelder uavhengig om det er windows, linux eller osx.

Selv om OSX/Linux ikke har noen kjente virus pr dags dato, så er de likefult smittebærere...

Skjønner at for mange så er dette veldig ukjent, men ofte så kan andre ha god nytte av det du selv ikke forstår meningen med... :)

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Jo, det er slik i enkelte bedrifter. Men dette skyldes ikke annet enn de IT-ansvarliges uforstand.

Om en Mac uten anti-virus kan være «smittebærer», er det bare anti-virus på Windows-maskinene i nettverket som kan hindre virusangrep. Hver enkelt Windows-maskin er alltid utsatt for angrep utenfra — Mac'er i nettverket gjør lite til eller fra når det gjelder angrepsfaren.

Anti-virus-program på en Mac i et blandet nettverk kan være ønsket av «administrative» grunner, men er ikke nødvendig av rasjonelle grunner. Anti-virus på en privat Mac er ikke nødvendig av noen som helst grunn.

ddybings bilde

ddybing

Kjekt program, men gidder ikke bruke antivirus program på Mac, uansett. Ser ikke nødvendigheten på et så sikkert OS

G5

Jeg vil komme med en påstand, uansett OS.

Nettvett er viktigere enn antivirus.

Det er hyggelig noen lager det, men for å gjøre ting sikrere, tjene penger eller skape usikkerhet?

Tips til OS X brukere

1. Ta backup (kjøp en TimeCapsule, eller en dedikert ekstern disk) som brukes om ikke hver time, men i det minste ukentlig.

2. Opprett en konto uten admin rettigheter, det aller meste lar seg fint gjøre som bruker.

3. Aktiver Parental Control, på den måten kan du velge hvilke programmer som skal få lov til å starte. VELDIG mye penere / ryddigere enn i Windows Vista / Windows 7 !

4. Installer bare programmer du kommer til å bruke!

5. HOLD DE OPPDATERTE, MacUpdate Desktop Et enkelt og bra program som holde orden.

5. Surf med hue, ikke trykk på alle mulige linker.

Hvis dette er noe som gjøres, så skal du kunne klare deg lenge uten problemer.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai