Arkiver e-post i Mail.app

Arkiver Mail i Mail.appHvis du bruker Apples Mail.app med Gmail har du sannsynligvis lagt merke til at Apple ikke har en egen støtte for «arkiver»-funksjonen i Gmail. Mail på iPhone og iPad har denne funksjonen, men altså ikke Mail i Mac OS X.

Et lite tillegg til Mail gir deg akkurat denne funksjonen.

Tillegget «Archive the button» til Mail er en liten og enkel plugin som gjør en ting, den gir deg en «Archive»-knapp i Mail som replikerer funksjonen på Gmail og Mobile Me. Knappen arkiverer e-posten du har markert og flytter denne til Gmails arkivmappe.

Arkiver Mail i Mail.app

Du kan også høyreklikke på en valgt e-post og velge «Archive» fra denne menyen. Tillegget er gratis og krever Mac OS X 10.6 eller nyere. Den fungerer med Gmail, IMAP og POP-epostadresser. Tillegget laster du ned techinno.nl.

ArneArts

Hvor har denne knappen vært hele mitt liv‽

H å k o n

Den lager jo bare en label som heter Archive eller Arcivef, så det blir jo ikke samme funksjon som i webmailen? Man må fortsatt arkivere den der. Eller gjør jeg noe feil?

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Jo, det er akkurat samme funksjon som i webmailen. Når du i webmailen velger Archive, så blir mailen bare flyttet til Archive mappen.

H å k o n

Når jeg trykker på Archive i webmailen blir alle lablene fjernet og mailen blir og finne i All mail, ingen andre steder. Før denne pluginen hadde jeg ingen mapper som het Archive eller Archivef, og selv nå når jeg har de, blir ingenting flyttet dit når jeg trykker Archive i webmailen. Snodig.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Ahh… Du bruker GMail ja.

For de som bruker MobileMe, så vil Archive fungere likt både på webmailen og i Mail.app. GMail brukere bør fortsette å bruke Mail.app som de alltid har gjort.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai