Apple med stor iTunes-lansering i morgen

iTunes i morgen

Apple overrasker som vanlig og ryddet i dag forsiden for å fortelle oss at de kommer med en stor iTunes-lansering i morgen. Under tittelen «Tomorrow is another day. That you'll never forget». En kryptisk beskjed, men det setter utvilsomt forventningene høyt.

SpotifyRyktene rundt Apple og iTunes har florert den siste tiden, men det har allikevel vært lite konkrete rykter. Skal Apple overraske oss igjen? Helt siden oppkjøpet og nedleggelsen av musikktjenesten Lala.com har ryktene rundt iTunes ikke ville stoppe og mange har hevdet at selskapet jobber hardt med å utvikle en streamingtjeneste som skal gå Spotify i næringa. I Europa har den svenske musikktjenesten Spotify tatt store markedsandeler og deres streamingløsning har imponert mange forbrukere. Spotify har blitt så stort at det også har ryktes at Apple ønsket å kjøpe den svenske tjenesten, noe Spotify selv avviste på det sterkeste.

I morgen kl. 16.00 (norsk tid) vil Apple introdusere noe relatert til iTunes og selv om absolutt ingen informasjon har lekket ut i forkant, er det mye som tyder på at dette kan være en streamingtjeneste hvor man kan streame ubegrensede mengder med musikk for en fast sum per måned.

Kan det være derfor Apple har gjort endringer i sin nettbutikk som ser ut til å gjøre den nye Apple TV tilgjengelig i Norge? Hva skal vi med den nye Apple TV hvis ikke vi kan streame musikk? Film og TV-serier finnes foreløpig ikke i iTunes Store.

Det er verdt å merke seg at Apple.no også viser samme beskjed og det er dermed trolig at hva enn Apple vil introduserer også blir å finne i Norge.

Tags:

Tony_

Håper det er Streaming tjeneste som Spotify.
Samt at det kan komme info om film/tv serier i Norge. Noe som er litt mer tvilsomt...

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Yes:)

bambinis bilde

bambini

Gode gamle tiiiiiiiirsdag :)

Cryptography

Suuuuupertiiiirsdaaaag!

Men må si jeg driter i streaming fra Apple da.. Men håper filmleie + AppleTV kommer til Norge.. :)

Djweekends bilde

Djweekend

på den norske siden og nå:)

groovelabs bilde

groovelab

iOS 4.2 + filmleige

espran

Ah, håper på filmleie.

espran

Ah, håper på filmleie.

TSM

Dette må da være noe gigantisk? "That you'll never forget" sier vel sitt. Selv håper jeg på hele biblioteket fra iTunes US tilgjegelig over hele verden, streamingtjeneste og Ping-integrering med Facebook. Det hadde vært noe. I tillegg til en nykoda versjon av iTunes, som er like rask og responsiv som f.eks Spotify.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Hvis vi får filmleie får vi ikke like stort utvalg som usa har. ser jo at england har mindre utvalg

svars bilde

svar

Ryddet opp i tråden her :)

GakkNet

@TSM:

Det er fint med forventninger, men at hele biblioteket fra US blir tilgjengelig over hele verden tror jeg er usannsynlig. Det er rettigheter som begrenser dette, ikke Apple. Jeg bruker selv mye amerikansk konto for å kjøpe musikk m.m., og det er faktisk mye av den norske musikken som ikke er lov å selge i USA.

Men det kan godt hende de åpner for salg av film og TV-serier, selv om utvalget garantert blir mindre enn i USA.

mac_31

Håper veldig at det blir en musikk-streaming betalingstjeneste - ikke som Spotify hvor artister nå fjerner stadig mer og mer musikk (i motsetning til WiMP). Hvis i tillegg Apple brukte AAC*320 og/eller Apple Lossless - så hadde det vært bra.. :) Synes at formuleringen til Apple virker for pompøs hvis det kun handler om film/tv, som allerede er ute i flere land(?) og ikke er noe revolusjonerende nytt,...men vi får se..

TSM

@Gakknet

Stemmer dette med rettigheter, men når Apple sier det er en dag vi aldri vil glemme, er det godt mulig herr Jobs har forhandlet frem en helt kurrant avtale med plate/filmselskapene. Det er i utgangspunktet ingen grunn til å ha slike rettighetssperrer over atlanteren (o.l.) så om noen skulle vært de første til å bryte disse sperrene, ville jeg satt mine penger på Apple.

Ser vi tilbake til når iTunes music store først ble lansert, var det utenkelig for musikksjefene å selge låter til 99C, noe Apple sa, enten eller til, og etterhvert fikk sin vilje. Jeg tror personlig utvalget blir begrenset hvis det kommer noe, men ville heller ikke blitt overrasket om alt ble tilgjengelig. De sier tross alt at det kommer til å bli en dag vi aldri vil glemme. Apple vet å hype, men vet også å levere hypen. Spesielt når de så eksplisitt denne gangen kommer ut med hypen selv.

Uluen

Selv hadde jeg blitt fornøyd med en iTunes som ikke suger, dvs. bl.a:

  La mine tags være i fred
  Bruk mindre enn en sommerferie på å scanne filene på filserveren
  FLAC støtte
  Skikkelig tag editor
  Støtte for RG
  [/list:u">

Jedi Tooka Barf

"That you'll never forget" kan tolkes som "noe uforglemmelig", men det kan også tolkes som "ikke miste noe". Tipper derfor det blir lagring i skyen. Men bare media, eller alt man har på Mac'en?

iJHH

Hva med oppdateringen som kom i går?? iTunes 10.1 (54)

Autoxave

Tipper de kommer til å lansere en streaning tjeneste med nogot attåt, som f.eks hele katalogen til Beatles :)

matgal

Det er umulig og kjøpe apple tv i norge!

matgal

Gå til iTunes --> Avansert --> åpne lydstream, var det der før?
Du kan også som før nemnt at du kan velge norske aldersgrenser og slikt til film og tv- serier.

christer247

Det som har fått _meg_ som kunde hos Spotify, har vært prisen på bare 99,- og Vorbis 320Kbps lydkvaliteten!! Hvis de forandrer dette til AAC bare fordi det er Apple, blir jeg rasende!
Streaming av musikk er helt logisk, og hvis muligheten ikke er til stedet ved anlegget/TVen, så blir det ingen komplett opplevelse!

Jeg krysser fingrene og håper på noe godt den her gangen :)

TV show/Filmer hadde absolutt ikke vært å forakte, men jeg tviler vel egentlig på at de vil lage noe svært rabalder for det, siden det allerede finnes i en rekke land idag...

SRD

Selv hadde jeg blitt fornøyd med en iTunes som ikke suger, dvs. bl.a:

  La mine tags være i fred
  Bruk mindre enn en sommerferie på å scanne filene på filserveren
  FLAC støtte
  Skikkelig tag editor
  Støtte for RG
  [/list:u">
  Er veldig enig. Skulle også hatt en skikkelig EQ. Generelt sett synes jeg at Apple burde tatt en titt på WinAmp og sett hvordan de har gjort det.
admins bilde

admin

@christer247

AAC 320kbps er ikke noe dårligere enn Ogg 320kpbs - heller tvert om. Apple kommer ikke til å velge Ogg, det blir selvsagt AAC.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

Men tviler litt på at vi får filmleie siden usa sin sier det samme. tror heller det er musikkrelatert:(

SRD

Ogg er åpent format, mens AAC er ikke. Det er i seg selv en god grunn for å bruke Ogg fremfor AAC.

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Hvis det ikke blir noen gratis løsning sier jeg nok nei takk.
Elsker at jeg kan få så mye musikk gratis på spotify, 20 sekunder reklame mellom vær 6 sang syntes jeg er bedere enn og betale 99kr i Måneden til mitt forbruk.

Heisannpådegsann

Burde jeg kjøpe en MacBook Pro 15" til jul, eller burde jeg vente til det kommer en ny en?
Hvor lang tid kan det ta før det kommer et nytt design på MacBook Proene?

matgal

@Heisannpådegsann: http://buyersguide.macrumors.com/
Ikkje kjøp no. trolig kommer det en med høgere oppløsning på skjermen og litt mer snart.

BlueWastes bilde

BlueWaste

@Heisanpådegsan
Flott om du leser reglene her på forumet siden du er ny, og når du har et spørsmål, oppretter du en tråd. Ikke legg inn spørsmål i tråder som ikke omhandler det du spør om.

kongenck

Hvis de har 50 milliarder dollar til oppkjøp, hvorfor ikke gjøre det enkelt. KJØP SPOTIFY endelig en skikkelig streamingtjeneste for musikk som fungerer. Betaler gladlig 99 i mnd, med tre barn i huset er dette den klart beste løsningen. Kjøpe låter på itunes til 10 kr maks 10 låter til samme prisen som en mnd på spotify er ikke aktuellt. STREAMING er fremtiden

Uluen

Ogg er åpent format, mens AAC er ikke. Det er i seg selv en god grunn for å bruke Ogg fremfor AAC.
Og da vet vi jo hva Apple kommer til å velge ... :rolls eyes:

Det er mye fint fra den kanten men noe av det de gjør er skikkelig teit.

HenrikWLs bilde

HenrikWL

"That you'll never forget" kan tolkes som "noe uforglemmelig", men det kan også tolkes som "ikke miste noe". Tipper derfor det blir lagring i skyen. Men bare media, eller alt man har på Mac'en?

Den tolkningen gjelder vel kun for nordmenn flasket opp på Fleksnes-engelsk. Jeg betviler sterkt at dette har noe som helst med lagring å gjøre.

yarra123

Jeg er redd det bare er Beatles katalogen på iTunes. Håper selvsagt på "alt" som blir skrevet, men er redd de fleste blir skuffet.

http://www.youtube.com/watch?v=Y3nVqLfPBtw

alltidh

Skal kjøre noen nye oppdateringer på macen nå, blant annet en på iTunes.
Når jeg da trykker på vis detaljer og velger iTunes-updaten, kommer blant annet denne opplysningen opp: "• Synkroniser med iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 4.2. "

Det tror jeg er grunnlag nok til å forvente minst iOS 4.2 i morgen.

yarra123

iTunes 10.1 kom allerede forrige uke...

Men håper du har rett. Det hadde jo vært fett med Beatles, iOs4.2, iPad salg i Norge, Apple TV med filmleie i Norge og streaming på iTunes til en pris som knekker Spotify...

Men om du øsnker deg noe i den ene hånda og driter i den andre så ser du hvem hånd du får mest.... Gammelt Asfaltjungelord!

T.B.Hansens bilde

T.B.Hansen

Ogg er åpent format, mens AAC er ikke. Det er i seg selv en god grunn for å bruke Ogg fremfor AAC.
Og da vet vi jo hva Apple kommer til å velge ...

Det er mye fint fra den kanten men noe av det de gjør er skikkelig teit.

Skal Apple ha noen som helst mulighet til å få plateseskapene med seg, må de ha mulighet til å legge inn bruksbegrensinger og kopisperrer. Da må det bli AAC og ALAC; ikke OGG og FLAC.

Åpne formater er flott for de som drømmer om «fred og frihet og alt gratis» — men i den virkelige verden må det være mulig å tjene penger på opphavsrett; ellers ville musikk- og filmindustrien kollapse, og bare amatørene med dagjobb på RIMI ville blitt igjen...

nubbizs bilde

nubbiz

Hva med trådløs synkronisering med iDevicene?

mac_31

Helt enig....mange har fullstendige urealistiske krav til gratis musikk... Se hva som skjer på Spotify (nevnte det i stad, men...), flere og flere artister fjerner låter fra katalogen sin, og man sitter igjen med 30-50% av låtene fra et album. Dette er ikke et problem på WiMP. Skal vi ha en verdensdekkende, altomfattende musikk-streaming tjeneste, må det være betaling, ala WiMP. Noe annet er urealistisk, og man vil aldri få med seg alle plateselskap.

devo

Vel, slenger meg på hvis noen andre har nevnt det: Lossless/CD-kvalitet streaming/nedlastning er den siste sperra for at jeg skal gå over til digital musikk. Jeg velger å ikke kjøpe digitalt før det er like bra eller bedre enn det man får i butikken.

McLaffen

Beatles er jo såååå 1960

danibo77s bilde

danibo77

@HenrikWL: Tenkte akkurat det samme :)

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

tror ikke vi får filmleie i morgen da apple.com er nede og. er nok ny musikktjeneste

petrus764s bilde

petrus764

http://www.engadget.com/2010/11/15/wsj-apple-bringing-beatles-to-itunes-after-a-seven-year-wait/

svanos bilde

svano

@T.B.Hansen åpne formater er da ikke noe hinder for å tjene penger på musikk? Musikken som selges nå selges da uten DRM, om man velger å bruke en lukket standard gjør ikke det automatisk musikken vanskeligere å spre ulovlig.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

http://www.engadget.com/2010/11/15/wsj-apple-bringing-beatles-to-itunes-after-a-seven-year-wait/

LOL. hvis det er dette som kommer i morgen gråter jeg

sinatra

Om det er Beatles som kommer til iTunes.
Ja da kommer jeg aldri til å glemme uttalelsen "Tomorrow is just another day. That you'll never forget."
Den kommer til å føye seg lett inn bak uttalelsen "640K ought to be enough for anybody."

Beatles er ikke SÅ viktig, er det vel?

johnsulf

Nei, det kan vel ikke være dette? Beatles er bra de, men herrefred! Kanskje dette blir dagen jeg aldri glemmer; den dagen Apple tilsynelatende skulle lansere noe nytt og spennende, så fikk vi heller noe gammelt og veldig, veldig skuffende! La oss krysse fingre og tær for at det er noe mer.

Jokers bilde

Joker

Greit nok at The Beatles er mitt favortitt band og er utifra min mening tidenes viktigiste band, men om det skal være den "store" nyheten så blir jeg skuffet.
Liker at Beatles ikke er å kjøpes digitalt i iTunes, og jeg satser heller på Streaming av musikk eller filmleie kommer i dag

Syntes Beatles teoriene som MacRumors har skrevet om blir litt slik som Paul is dead konspirasjonene.

iEdvards bilde

iEdvard

Det er nok berre Beatles som kjem. Setningane hintar til låttitlar og tekstlinjer frå diverse Beatles-melodiar. Kjem ikkje akkurat til å vere ein minneverdig dag.

Dorkfishs bilde

Dorkfish

Vet ikke helt hva jeg skal tenke om dette her jeg. Ikke liker jeg Beatles, ikke har jeg lyst på streaming og ikke trenger jeg filmleie.

Da er det liksom ikke flere alternativer heller.....

Uluen

[..."> men i den virkelige verden må det være mulig å tjene penger på opphavsrett; ellers ville musikk- og filmindustrien kollapse, og bare amatørene med dagjobb på RIMI ville blitt igjen...
Du har kanskje ikke fått med deg at DRM er blitt forsøkt og forkastet hos de aller fleste?

Forøvrig ønsker jeg meg The Beatles like mye som miltbrann.

daggads bilde

daggad

Vel at iTunes får The Beatles er nok for Apple en ganske stor begivenhet.
For de som ikke vet det så het Beatles sitt eget plateselskap for Apple og når Apple computers vokste så krevde Beatles at de endret navn.
Dette ville de ikke, men et forlik ble gjort og Apple computers måtte skrive under på at de ikke ville jobbe med musikk eller konkurrere med plateselskapet Apple.
Så laget de iTunes...

Tror vel det ble ny rettsak, erstatning tilkjent Apple records og boikott av iTunes.

Uansett bra at iTunes får tidenes beste band i sitt bibliotek !

trondrms bilde

trondrm

At det er "The Beatles" som blir annonsert på iTunes passer vel litt bedre til typen annonsering også. Man skulle tro at en streaming tjeneste ville være en "Apple Event" verdig.

christer247

Heldigvis ser jeg lyst på at Spotify forblir en/et egen(t) bedrift/produkt. De har for mye i vinden til å bare gi alt over til Apple, så vi Premium kunder kan forbli lykkelige :)

@admin: Nei, Vorbis kan inneholde mer informasjon enn AAC ved samme bitrate. Husker dessverre ikke kilden hvor jeg leste dette..
DRM trengs uansett ikke lengre, da iTunes har droppet DRM på musikk for flere år tilbake. Så det argumentet faller bort..
Anyways, blir artig å se hva Apple hoster opp, nå som det ikke blir SpotiTunes uansett :)

johnsulf

Ser ut som det bare er Beatles...

macelsk

EPIC

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

FAIL

HenrikWLs bilde

HenrikWL

GJESP!!

Nedtur av dimensjoner. :-(

Leon83s bilde

Leon83

Haha... The Beatles i komprimert format.
Kommer aldri til å glemme denne dagen :-P

danibo77s bilde

danibo77

Håpløst kjedelig. Fullstendig uinteressant.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

@hendelsesløypa: dine kilder er ikke veldig troverdige. filmleie kom ikke i dag heller:(

HenrikWLs bilde

HenrikWL

Spørs om ikke vi kan døpe ham om til truverdsløysa. ;)

ggt667s bilde

ggt667

iTunes 8.2.1 dekker fortsatt mine behov for musikk i heimen.

ColdFusions bilde

ColdFusion

Hadde det nå enda vært støtte for SSD TRIM de skulle fortelle om... ufattelig uinteressante iTunes er helt fullstendig ute...

14 juni 2010 - hvor lang tid trenger de? Windows 7 har hatt dette fra dag 1:
http://www.appleinsider.com/articles/10/06/14/apple_laying_groundwork_for_trim_support_in_future_ssd_based_macs.html

HenrikWLs bilde

HenrikWL

De venter nok med TRIM støtte til det blir [url=http://www.bit-tech.net/hardware/apple/2010/07/01/mac-ssd-performance-trim-in-osx/7">nødvendig.

Og for øvrig: TRIM støtte er fullstendig uinteressant for alle andre enn de ytterst få brukerne som er over gjennomsnittet teknologisk interesserte, så jeg betviler sterkt at Apple kommer til å annonsere det på noen som helst måte. Det blir nok et kulepunkt på ei feature-liste ved en eller annen anonym oppdatering.

 • Skriv ut artikkel
 • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai