Nvidia Quadro 400 klar for Mac Pro

Nvidia Quadro 400

Nvidia annonserte i dag Quadro 4000 for Mac Pro. Quadro 400 er et av selskapets desidert kraftigste grafikkkrt og benytter Nvidias Fermi-arkitektur. Kortet er utelukkende til Mac Pro-brukere og tilbyr hele 2GB GDDR5-minne.

Apple og Nvidia har de siste årene hatt et relativt tett samarbeid og de fleste av Apples produkterer baserer seg i dag på Nvidia GPUer. Allikevel har det vært et gap hva gjelder Nvidias kraftigste GPUer og Mac-støtte. Quadro 400 er dermed et av de kraftigste GPUene som har kommet på Mac.

Quadro 400

Nvidia Quadro 400 har 256 CUDA prosessorkjerner, 2 GB GDDR5 minne og kortet er i stand til å behandle 890 millioner triangler i sekundet. Prisen begynner i USA på noe som blir omtrent NOK 7300,- med dagens kurs. Prisen vil nok allikevel ligge på en del mer i Norge og kortet vil være tilgjengelig fra autoriserte Apple-forhandlere og direkte fra Apple Store.

Du må ha Mac OS X 10.6.5 og en Mac Pro fra 2008, 2009 eller 2010 for å kunne benytte dette kortet. Du kan lese mer om kortet hos Nvidia.

TigerOlas bilde

TigerOla

Ikke uventet! Dette kommer godt med når man skal kverne pixler til film i tiden som kommer..

hendelsesløysa

Ja. Har bestilt en slik. Skal bli grei å ha med.

Traktors bilde

Traktor

Drt du srkiver helt til slutt virker litt motstridende. Så om man ha en en mac pro fra 2008, 2009 eller 2010 så trenger man ikke å ha Mac OS X 10.6.5? Er i hvert fall slik det står i artikellen.

hendelsesløysa

Riktig det Traktor. Det er det som står.

Traktors bilde

Traktor

Er det sansynelig at vi snart kommer til å se noen bedre nvidia kort i iMacene også? ATI 5750 er jo ikke akuratt et monster kort, men iMac er ikke beregnet til spilling heller da.

Houd.inis bilde

Houd.ini

ATI- kort denne generasjoen har til dels mye bedre ytelse per watt enn kort fra Nvidia, så jeg tviler på at vi vil se Nvidia i iMacer med det første, siden Apple ser ut til å vektlegge design foran ytelse der.
Dette kortet ser ut som et kraftig nedskalert Fermi- kort; 256 Cuda- kjerner vs 512 i toppmodellen for desktop, og 256-bits minnebuss i stedet for 384.

TigerOlas bilde

TigerOla

Quadro 4000 ligger på Komplett til 7995,- forøvrig..

@Houd.ini, men så er det jo også to veldig forskjellige prislapper på de kortene... :rolls eyes:

Kinetics bilde

Kinetic

Feil Traktor. Du må ha en Mac Pro fra 2008-2010, OG Mac OS X 10.6.5

dassens bilde

dassen

@Traktor:

AMD har neste generasjons skjermkort på vei, hadde ikke forundret meg om iMac fikk 6xxx-serien i løpet av første kvartal neste år.

nicho

Ja. Har bestilt en slik. Skal bli grei å ha med.
Har du en mac pro da?

SRD

At hendelsesløysa har bestilt kortet er nok like troverdig som resten av det han skriver her på forumet. Kanskje han burde ta en titt her: http://www.lommelegen.no/493865/lystlogner

Back to topic. Jeg synes det er bra at kommer skikkelige skjermkort til Mac nå. Håper også som tidligere nevnt at det vil komme kraftigere kort i iMac, eventuelt en billig versjon av Mac Pro slik at folk som er avhengig av god skjermkortytelse ikke må ut med godt over 20 000 kr.

TigerOlas bilde

TigerOla

Noe jeg har gått glipp av? Kan ikke folk få bestille selv om de ikke har Mac Pro? Eller er det plenty tråder hvor vedkommede sier at han eller hun ikke har en?

Traktors bilde

Traktor

Kinetic: Var liskom jeg som rettet på artikkelen da :rolls eyes:

kajac2

Husker den gangen 128 MB minne var å regne som kremen av kortene.

bekiils bilde

bekiil

128? betalte dyrt for et intel 8mb en gang i tiden

kajac2

Men det var ikke i min tid. (jo det var det, men jeg intereserte meg ikke for data den gangen. Når min datainteresse begynte var 128 toppen av kaka. Det vanlige var vel 32 og 64 MB da.)

mtws bilde

mtw

Den gang Tseng, s3 og cirrus logic var kjente navn :)

Men husker dere disse? Haha, fine reklamer :D
[youtube">http://www.youtube.com/watch?v=ldiYYJNnQUk&feature=related[/youtube">
[youtube">http://www.youtube.com/watch?v=DmaYH1F6kho[/youtube">

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai