Civilization V nå ute for Mac

Civilization V nå ute for Mac

Ryktet om Civilization V på Mac som svirret tidligere i år stemte. Aspyr kunne i går offentliggjøre at spillet nå er klart og på vei til butikkene. Civilization V må kalles en bra «avslutning» på tidenes spill år for Mac-plattformen.

Spillet kan lastes ned allerede i dag fra GameAgent til £39.99 - NOK 375,- med dagens kurs. Civilization V er den femte utgaven av det svært populære strategispillet som har holdt både unge og gamle våkne om natta. I Civilization er du sjefen over et rike og det er din jobb å lede det til herredømme. Civilization V har fått svært god omtale i tester og grafikken skal være i toppklasse.

Det er utvilsomt et krevende spill som krever en moderne Mac for å være spillbart og du må minimum ha en Mac med følgende spesifikasjoner:

  • Mac OS X Snow Leopard 10.6.4 eller nyere
  • Intel Core 2 Duo 2.4 GHz eller nyere
  • 2GB RAM
  • 8 GB ledig lagringsplass
  • ATI Radeon HD2600 eller Nvidia Geforce 8600

dhellvik

Noen andre enn meg som opplever at spiller kræsjer?

espenbo

Jeg har spilt Civ siden 1ern på amiga/pc. Og dessverre synes jeg ikke det ble så bra denne gangen. Spillet ble for "enkelt". Så jeg vil anbefale civ4 istede.
Men som en start for dere som ikke har spilt civ serien før er det et greit spill.

Espen

synnovelia

Har ikke opplevd krasj, men når jeg starter spillet vil ikke filmen på begynnelsen spille av, jeg får bare en svart skjerm, men lyden er der, Noen som har opplevd samme sak?

jpsalvesen

Civ V spilte stabilt hos meg i går. Får se om Civ V gjentar bragden i kveld...

Men dæven - jeg som nettopp har kjøpt MBA. Nå fikk jeg et slags behov for ny maskin - iMac 24" fra sommer'n 2008 drar det bare såvidt rundt med medium grafikk. Hmh. Jeg kan bygge en hackintosh til 6.750,00 med i7-870 (quad-core), 8GB med RAM, 1TB med disk og Radeon HD 5770 (samme som rimeligste Mac Pro)? Da trenger jeg monitor i tillegg, men jeg kan kjøpe ganske fænsi monitor før jeg matcher prisen til Apple Inc for en quad-core iMac. Den billigste quad-core iMac koster jo ca 19 laken.

Nei, jeg får bare spille videre og se hvor hekta jeg blir.

dhellvik

Har ikke opplevd krasj, men når jeg starter spillet vil ikke filmen på begynnelsen spille av, jeg får bare en svart skjerm, men lyden er der, Noen som har opplevd samme sak?

Jeg opplever akkurat det samme her også.

jpsalvesen

.. jeg fikk halve skjermen under introen. Merkelig bug.

dhellvik

Når jeg spilte så ble putselig hele skjermen "flyttet opp" så jeg kunne bare se en liten del av spillet helt øverst. Jeg fikk jo ikke avsluttet spillet heller så måtte bare restarte. :-/

Frolending

Er det vits i å kjøpe det for en MacBook Alu. 2008 med 2GHz/2GB/GF9400?

Cryptography

Noen som har problemer med å laste ned spillet?

Finner ikke download-link i det hele tatt. Sjekker i order history på gameagent.com, og finner spillet, men ingen download-link.. Finner overhode ikke ut av det.

tacomodo

Dere som har grafikkbugs, har dere 9400m grafikkort, som jeg forøvrig leste et sted at ikke var støttet?

FredrikgxDs bilde

FredrikgxD

Synes den forrige slo denne (Civilization IV)

nerdegutts bilde

nerdegutt

Hele GameAgent-sortimentet skal visst komme på salg i helgen med 33% avslag, for de som klarer å vente en dag til.

fmortens

som vanlig for halv-porteringer støtter heller ikke dette spillet case sensitivt filsystem. Kodekonvensjoner i Windows-verdenen er visst ikke-eksisterende.

runi

vil den kjøre med GeForce 8600M GT ?

dhellvik

Noen som har problemer med å laste ned spillet?

Finner ikke download-link i det hele tatt. Sjekker i order history på gameagent.com, og finner spillet, men ingen download-link.. Finner overhode ikke ut av det.

nope, har den nyeste og beste macbook proen 15". Den som har nvidia 330 med 512 mb ram.

Juke

Jeg synes Civilization V er det beste spillet i serien så langt. Har spilt samtlige spill etterhvert som de kom ut, og synes faktisk Civ 4 er det dårligste i rekken, syntes det var rotete og merkelig i forhold til sine tre forgjengere.

Liker endringene de har foretatt i Civ 5 veldig godt, i allefall basert på det jeg har rukket å spille gjennom så langt. Er veldig fornøyd med hvor effektivt GUIet/interfacet har blitt eksempelvis, samt at jeg liker det nye systemet med tanke på hvordan man kan flytte hær-enheter i forhold til hverandre etc, synes det funker mye bedre enn i tidligere spill i serien.

jpsalvesen

.. også genialt det er med flytting av tropper, 'a gitt!

Jeg er ikke kommet dypt nok ned i materien til å si noe sikkert, men jeg liker det godt hittil. Men jeg gleder meg til AI får en oppdatering!

FoRs bilde

FoR

Sitter og kjører på en MAC Dual-Core Intel Xeon (3 GHz) 2006 modell, med NVIDIA GeForce 8800 GT. Og det funker fint som bare det!

Bedre grafikk, kampsituasjonene er mye kulere, og utplassering/forflytning av tropper bedre enn forgjengerne.

En ting irriterer mye. Du kan ikke flytte to enheter til samme rute. De kan passere hverandre (altså bli stående på samme rute ved turn), men ikke ha samme rute som stopp. Når du da skal flytte mange samtidig, så mister du trekket, og må hente enheten opp igjen hvis du gir samme rute. Det blir litt kronglete på en 30". Det burde vært et "ghost" av den andre enheten på griden du skal flytte til.

Ellers så er dette sykt mange timer med moro foran deg. Anbefales!

Trodde jeg hadde kræsjproblemer, men det var batteriene i musa som ga seg, så det ble 7-8 timer uten krøll. Jeg saver mye uansett. :)

Tilleggskommentar.

Nå har jeg spilt i to dager, og brettet begynner å bli diiiiigert. Nå merker jeg problemer med at grafikkortet ikke henger med, og spillet kræsjet ned. Når jeg skulla laste autosave, så var jeg plutselig tilbake til 1840 (hadde kommet til 1979), så ikke så glad nå…

Oppdatering 29/11.

Dersom det går for lang tid mellom lagring, så virker det som om det blir for mye sånn at det kræsjer. Nå lagrer jeg hele tiden, og det ser foreløpig greit ut. Tilbake på slutten av 1800 tallet.

ColdMac

anders_85

Vurderer å kjøpe, men er det like bra på OSX som Win7? Hadde litt problemer med firer'n på OSX og har ikke lyst til å betale to ganger om produktet ikke er bra...

jpsalvesen

Kjøper du via steam så får du begge utgavene til prisen av en utgave. Om du allerede har kjøpt via steam, så tror jeg du kan laste ned macutgaven helt gratis.

dreadveg

Jeg er ikke helt oppdatert på grafikkort, men i kravspesen står det ATI Radeon HD2600 eller Nvidia Geforce 8600.

Hvordan står seg ATI Radeon HD 5670? Er den bedre enn HD2600 fordi jo höyere tall jo bedre eller håller det ikke som grafikkort?

anders_85

Tenkte å prøve kjøp gjennom Steam siden jeg ikke har prøvd det og er mot fysisk distro av software, så det høres jo ut som en løsning etter min smak. Men først må jeg ha en maskin som kan drive spillet i det hele tatt. :D

FoRs bilde

FoR

Da er det "bevist". Min mac fikser ikke spillet når det blir for mye info. Når jeg kommer over ca. 400 turns så forsvinner mulighetene til å lagre, og spillet lagger. Dette er da den fysiske versjonen.

Så har jeg testet ut steam versjonen. Den kræsjer etter et par minutter.

Spillet er fantastisk bra både på grafikk og opplevelsen. Tidligere tenkte jeg at de sekskantede rutene var irriterende, men det har vist seg å være strategisk mye bedre når man f.eks skal angripe byer.

Så for de som har maskinvaren i orden, løp og kjøp. :)

MAC Dual-Core Intel Xeon (3 GHz) 2006 modell, med NVIDIA GeForce 8800 GT

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai