Ingen Game Center eller In App Purchases i Mac App Store

Mac App StoreTidligere denne uken kunne vi lese atdet ikke blir noen demo/prøvefunksjonalitet i Mac App Store og nå har Apple også informert at verken «In App Purchases» eller «Game Center» vil bli tilgjengelig i Mac App Store. Gratis applikasjoner med «In App Purchases» som i iOS kommer med andre ord ikke til Mac App Store.

Mange hadde forestilt seg at det meste av iOS-funksjonaliteten ville bli med i Mac App Store, men etterhvert som Apple har gjort rettningslinjene for utviklere tilgjengelige viser det seg at flere funksjoner ikke blir å finne i Mac App Store.

Game Center, spillnettverket til Apple på iOS, vil ikke være støttet i spill på Mac App Store. Det vil si at spill som for eksempel Flight Control som finnes i App Store tl iPad, iPhone og snart i Mac App Store til Mac OS X ikke vil kunne dele poeng, rangering osv. på tvers av plattformene. Apple har ikke gitt noen klar begrunnelse for hvorfor, men man kan jo blant annet tenke seg at spill på Mac OS X med mus og tastatur, vanskelig kan sammenlignes med samme spill på iOS hvor touch er grensesnittet for spilling.

Videre vil Apple heller ikke støtte såkalte «In App Purchases» - kjøp inne i applikasjonen. Dette har blit en stor suksess på iOS og en rekke spill og applikasjoner har benyttet seg av «freemium» tankegangen hvor man gir bort programvaren gratis og deretter tar betalt for «premium» oppdateringen inne i applikasjonen. «In App Purchases» har også demmet opp for mangelen av demo/prøve-funksjonalitet i App Store.

Mac App Store, skal ifølge Apple, lanseres i januar 2011. Rykter vil ha det til at vi kan se en tidlig versjon allerede neste uke.

Jan Fredriks bilde

Jan Fredrik

Idiotisk.

Jan Fredriks bilde

Jan Fredrik

Kanskje poenget deres er at de kan lage en stor deal ut av det når de annonserer disse funksjonalitetene neste år.

Tony_

Det med In app purchase har man jo visst ikke kommer. Men kjipt at Gamecenter ikke skal være med

KlodrikMcKrs bilde

KlodrikMcKr

Skjønner meg ikke på apple her. Tenk hvor mye enklere det er å kracke et spill der du ikke kan oppdatere noe. Der du kan oppdatere er det vanskeligere å kracke oppdateringsfilene noe såm vil føre til mindre piratkopiering.
Så jeg tror at dette vil føre til et bra piratkopierings program, slik jailbreakede iPhones, og iPod Touchs kan få i dag.

EinarJ

KlodrikMcKr: Nå kan de vel fortsatt oppdatere, selv om du har ett poeng, nemlig "sentral svakhet". Kopibeskyttelsesmessig har App Store-programmene samme problem som f.eks. Steam, èn felles kopibeskyttelse, break one, break all. Men, i Steam's tilfelle har det lenge vært få grunner til å prøve å knekke steam for å lage piratkopier, da de fleste spill også er tilgjengelig utenfor Steam, gjerne med kopibeskyttelser som allerede har blitt knekt noen ganger (f.eks. Securom ref Spore).

App Store derimot vil antageligvis ha en del Apps som er sksklusive til storen, så det vil ikke forundre meg om noen cracker kopibeskyttelsen der. Apples FairPlay-beskyttelse har tidligere blitt knekt på musikk, selv om det såvidt jeg vet da var snakk om en svakhet i iTunes, all den tid musikken måtte dekrypteres før avspilling, Jeg har til dags dato ikke hørt om noe lignende for film, men piratkopier fra App Store eksisterte tidlig.

helgefredriksens bilde

helgefredriksen

Synes dette høres bra ut jeg, noe av det mest irriterende med å laste med program en tror er gratis i App Store, er da det viser seg at for å få dette til å fungere må en betale likevel.

Game Center kan jo ikke dele poeng mellom iPad/iPhone og fra en Mac, det er jo helt forskjellige måter å spille på.

ggt667s bilde

ggt667

Vil man kunne kjøpe Photoshop og Quark i Mac App Store? Men ikke Plug-ins/Extensiosn som «In App Purchases»?

Eller vil man kun selge dill dall på Mac App Store akkurat som iOS App Store?

kajac2

Mest sansynlig bare dilldall. Apple har strenge retningsliner på hva som vil bli godkjent, og jeg tror hverken Photoshop eller Quark vil bli det. Blir nok for det meste småprogrammer og plattformspill.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai