Apple forbedrer Ping

pingApples sosiale musikktjeneste Ping har ikke akkurat fått en «flying start», men Apple har ikke gitt opp tjenesten. Nylig introduserte de Twitter-integrasjon og de siste dagene har to nye funksjoner også dukket opp.

Lanseringen av iTunes Ping, det sosiale nettverket i iTunes, gikk ikke som Apple planla og kort tid etter lanseringen stengte Facebook sin integrasjon med Ping. Dermed ble det ikke like lett å sosialt integrere dine eksisterende Facebook-venner med iTunes Ping.

Siden avtalen med Facebook gikk i vasken, implementerte Apple en integrasjon mot Twitter som gjør det enkelt å dele musikk på Twitter. Dessverre er ikke URLene til iTunes verken korte eller pene og det ble tweetet mange lange URLer etter denne integrasjonen. Denne helgen slo Apple endelig på sin egen URL-forkortelsestjeneste og nå får alt som deles fra Ping via twitter URL fra domenet iTun.es.

iTunes med kort-URL

Apple har også endelig gjort det mulig å lage «sosiale spillelister» på Ping. En sosial spilleliste er en spilleliste som du kan dele med venner og hvor både du og venner kan legge til sanger. Spillelisten kan deretter deles med andre venner eller andre Ping-brukere som i sin tur kan «like» eller gi den en rating.

iTunes spillelister

Brukere av Spotify kjenner sannsynligvis til denne funksjonaliteten som ble introdusert samtidig som Facebook-integrasjonen til Spotify. Allikevel har Apples «sosiale spillelister» en utfordring, ikke alle mottakerne av spillelistene har samme musikk som deg. Hos Spotify har du tilgang til all den samme musikken og sosiale spillelister krever dermed ikke at man har samme musikk lagret på Macen.

Daab1234

Har en macpro 13 fra 2009. Gjorde akkurate en oppgradering av itunes til den siste 10 versjonen incl pling....når jeg nå vil spille fra mitt musikkbiblotek får jeg opp at sangen har en ukjent locations og kan ikke avspilles....Har andre erfart dette og funnet ut hvordan problemet blir løst

mvh
D

G5

pling plong... bli enige !

Facebook er noe annet enn itun.es på twitter, sorry men det burde ikke være umulig å komme i mål.

Veldig mange flere bruker facebook enn twit.tr så jeg håper at noen klarer å lage en 3rd party app til det om ikke annet :)

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai