Utnytt nettvideoer bedre med Grappler

GrapplerNettet flyter over at videoer som stort sett vises i en eller annen form for Flash-avspiller. I går viste vi deg hvordan du kunne tvinge disse videoen til å vises i H.264, men hva hvis du vil ha dem med deg eller lagre dem?

Da må de lastes ned og Grappler ($19) fra Little App Factory hjelper deg med det.

Grappler er en liten applikasjon som er skapt for å håndtere videoer på nett. Programmet kan laste ned, konvertere og optimalisere tilnærmet alle videoer du finner på nettet til Apples iPhone, iPad, iPod og iTunes.

I Grappler kan du søke etter videoer eller gå direkte til URLer som har videoer du ønsker å laste ned og konvertere til H.264. Videoene legger seg automatisk i en kø og blir konvertert samt lagt til ditt iTunes-bibliotek helt smertefritt.

Grappler

Du kan selv velge om filmene skal importeres rett inn i iTunes eller lagres i en valgfri mappe. Du kan også velge konvetering av video til å støtte iOS-enheter eller høyest mulig kvalitet - alt i H.264.

Grappler

Grappler presenterer det hele i et svært lekkert og enkelt grensesnitt og gjør det veldig enkelt å finne, lagre og behandle nettvideoer. Det finnes en rekke løsninger som er gratis - blant annet nettsiden Keepvid.com, men få er like elegante, enkle og integrerte med Apple-produkter som Little App Factory sin Grappler. Grappler krever Flash-installert for å fungere optimalt.

Programmet koster $19, men du kan laste det ned gratis og teste hos Little App Factory.

Jecht

Et annet alternativ er om man bruker safari ved å trykke CMD+alt+A. Da vil det komme opp en liste hvor viss man scroller gjennom skal kunne finne videoen på nettopp den/de siden man er på. Det er som oftest den filen som er på flere mb og fremdeles lastes ned. Dobbeltklikk på den og den vil da lastes ned til dit du har valgt at filer fra safari skal lagres. Som oftest er det i FLV format, som er leselig gjennom VLC player.

tobial

hvis du vil ha noe som er intregret med f.eks youtube, må du bruke userscriptet http://userscripts.org/scripts/show/25105

Lillianw83

Eller man kan bruke RealPlayer Download som skal kunne gjøre jobben gratis og i tillegg laste flere filer av gangen.

TheRealChristoffers bilde

TheRealChristoffer

jeg bruker easy downlad helper i firefox:) FREE

johnnygrandis

Bruker Jdownloader- fungerer også meget bra, gratis...!

Lillianw83

Eller man kan bruke RealPlayer Download som skal kunne gjøre jobben gratis og i tillegg laste flere filer av gangen.

OBS! Når man trykker play kan RealPlayer Download komme med forslag om å laste ned hvis ønskelig.

baiazs bilde

baiaz

Funker ikke med silverlight eller hva det heter... skulle gjerne hatt neo som lot en downloade silverlight

Uggelfuggels bilde

Uggelfuggel

Funker ikke med silverlight eller hva det heter... skulle gjerne hatt neo som lot en downloade silverlight

Helt enig. Tydeligvis ikke med asf heller (er vel det NRK bruker?), så for min del er det like praktisk å bruke DownloadHelper i Firefox, som også er gratis.

PS- Hvis noen vet om en SIlverlightripper til Mac så hadde det vært supert. :)

kenzo

Om det er flere som har hatt problemer med at nedlastinger stopper halvveis så har nyeste oppdatering (1.1.1.) løst problemet.

Fungerer nå perfekt.

On another note: noen som vet hvordan man velger å laste ned manuelt? F.eks: Youtube videoer autoloader i en lavere oppløsning enn foretrukket - man velger så den riktige oppløsning - Grappler laster ned begge videoene.
Jeg vil velge selv når den skal laste ned. Finner ikke noe i preferences som muliggjør dette.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om iPad, iPhone og iOS

Nettradio i iTunes

Nettradio i iTunes
130 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai